Select Menu


400 από τους πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη έχασαν 127,4 δισεκατομμύρια δολάρια μόνο την Παρασκευή λόγω της απόφασης των Βρετανών να αποχωρήσουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.


Ο μεγαλύτερος χαμένος από το Brexit είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος της Ευρώπης, ο Amancio Ortega -ιδιοκτήτης της αλυσίδας ένδυσης Zara- , ο οποίος εκτιμάται ότι έχασε περισσότερα από 6 δισεκατομμύρια δολάρια σε μια ημέρα. 


Την ίδια ημέρα, ακόμα εννιά δισεκατομμυριούχοι είδαν την περιουσία τους να μειώνεται κατά 1 δισεκατομμύριο δολάρια. Μεταξύ αυτών οι είναι οι Bill Gates, Jeff Bezos και Gerald Cavendish Grosvenor, ο πλουσιότερος άνθρωπος του Ηνωμένου Βασιλείου.

Αλλά το κακό που μας έκανε το brexit δε σταματάει εδώ. Υπολογίζεται ότι οι απανταχού δισεκατομμυριούχοι έχασαν συνολικά το 3,2 τοις εκατό της συνολικής καθαρής αξίας των μετοχών τους, ένα ποσό που υπολογίζεται στα 3,9 τρισεκατομμύρια δολάρια!

Και το μεγάλο ερώτημα είναι: Ποιοι τα κέρδισαν; 

Το δημοσίευμα φυσικά δεν το αναφέρει, γιατί;

Γιατί τα χρήματα που έχασαν κάποιοι διεθνείς ολιγάρχες, φυσικά τα κέρδισαν κάποιοι άλλοι. Το χρήμα δεν χάνεται, απλά αλλάζει χέρια. 

Και αυτοί οι άλλοι δεν είναι απλοί πολίτες, αλλά κάποιοι άλλοι διεθνείς ολιγάρχες. Το αντίθετο θα γίνει μεταξύ των καζινοκαπιταλιστών τζογαδόρων στην επόμενη «κρίση». 

Μια χάνουν μια κερδίζουν και στο τέλος η περιουσία τους συνεχώς αυξάνεται.

Καμία σχέση με τους λαούς, οι οποίοι απλά υφίστανται τα παιχνίδια τους και δέχονται αδιαμαρτύρητα τις συνέπειες.

Επιμέλεια: www.logiosermis.net

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top