Select Menu


Στην χώρα της Λατινικής Αμερικής τα νέα είναι άσχημα για τις εταιρείες που εκμεταλλεύονται μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας

Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, η ενεργειακή βιομηχανία στην Χιλή έχει φτάσει στο σημείο να χαρίζει ηλεκτρική ενέργεια αφού η παραγωγή της ηλιακής ενέργειας είναι τεράστια. 

Τα νέα είναι πολύ καλά για τους καταναλωτές στην χώρα της Λατινικής Αμερικής με τις τιμές να μηδενίζονται σε αρκετά μέρη της χώρας για 113 συνεχόμενες ημέρες μέχρι και το τέλος Απριλίου, κάτι που μπορεί να ξεπεράσει το ρεκόρ των 192 ημερών του περασμένου έτους, σύμφωνα με τον κεντρικό φορέα εκμετάλλευσης του δικτύου στην Χιλή. 

Η Χιλή βλέπει την ζήτηση για ενέργεια να επιβραδύνεται ενώ αυτές οι μονάδες τροφοδοτούν το δίκτυο με υπερβάλλουσα ενέργεια, την στιγμή που η περιοχή δεν έχει την απαραίτητη υποδομή για μεταφορά της ενέργειας αυτής αλλού. 

Η διακύμανση της τιμής της μεγαβατώρας στον υποσταθμό Diego de Almagro πολλές φορές φτάνει στο μηδέν!

Όταν οι εταιρείες εκμετάλλευσης ηλεκτρικής ενέργειας δεν την χαρίζουν, αυτή πωλείται φθηνά. Στον υποσταθμό Diego de Almagro, στην περιοχή Ατακάμα, οι τιμές τον Μάρτιο δεν ξεπέρασαν τα 60 δολάρια η μεγαβατώρα (Στην Ελλάδα η μεγαβατώρα απο την ηλιακή ενέργεια πωλείται προς 260-290 Ευρώ περίπου).

Αυτό είναι λιγότερο από την ελάχιστη τιμή, τα 70 δολάρια, που οι εταιρείες εκμετάλλευσης ηλεκτρικής ενέργειας την πωλούν με μακροπρόθεσμα συμβόλαια σε δημοπρασίες ενέργειας τον Μάρτιο και τον Οκτώβριο.

Επιμέλεια: www.logiosermis.net

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top