Select Menu


Πριν ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ γίνουν κυβέρνηση, αυτές οι λέξεις ακουγόντουσαν μετ' επιτάσεως και έδιναν ελπίδα στους ψηφοφόρους, πως όταν γίνουν κυβέρνηση θα σκίσουν τα μνημόνια και θα δώσουν μάχη στο διεθνές δικαστήριο για το πλασματικό δάνειο, το επαχθές, το ειδεχθές, το απεχθές που φορτώθηκαν οι Έλληνες.

Θύτες ο Ανδρέας Παπανδρέου, ο Σημίτης, ο Παπαντωνίου και ο γιος του Αντρέα ο Γιωργάκης, με συνεργάτες τον υπουργό οικονομικών Παπακωνσταντίνου, τον πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου και τον Βαγγέλη Βενιζέλο.

Για τον Τσοχατζόπουλο απεδείχθη πως κάτι αριθμοί που βρεθήκανε στα συρτάρια του, δεν ήταν αριθμοί τηλεφώνων όπως υποστήριζε στη Βουλή ο Βενιζέλος, αλλά αριθμοί από βιβλιάρια καταθέσεων που καταχώνιαζε τις μίζες και τον χώσανε στην ψειρού.

Και έγιναν κυβέρνηση ο Αλέξης και ο Πάνος και αντί να δώσουν μάχη για σεισάχθεια στο διεθνές δικαστήριο για να μην πεθάνει ο λαός τους από την πείνα, αυτοί δίνουν μάχη στο πως θα κρατηθούν στην καρέκλα της εξουσίας.

Υποταχθήκανε και αυτοί στις επιταγές της διεθνούς τοκογλυφίας των τραπεζών του Ρότσιλδ και φτάσανε στο σημείο να σκλαβώσουν την Ελλάδα για 99 χρόνια. Θα μου πείτε τώρα εσείς, καλά μέχρι τώρα δεν ήμασταν σκλάβοι; Εσείς τι λέτε;

Ακολουθούν πειθήνια τις οδηγίες και τις συνταγές που δίνουν οι τοκογλύφοι για το πως θα μπορέσουμε να συνέλθουμε οικονομικά και αντί να αρχίσει η ανάπτυξη, κάθε μέρα που περνάει βρισκόμαστε όλο και πιο βαθειά βουτηγμένοι στο χρέος.

Υπογράφουν την κάθε απαίτησή τους με την υπόσχεση μόνο, πως αν είμαστε καλά και φρόνημα παιδιά θα μας δώσουν και πάλι κάποιο δάνειο για να ξεχρεώσουμε παλαιότερα δάνεια για να μην πτωχεύσουμε.

Τους είδατε να κάνουν καμιά παραγωγική επένδυση; Μόνο έτοιμες ελληνικές εταιρίες αρπάζουν αγοράζοντας τα χρέη τους.

Ούτε ένα ευρώ για επένδυση, ούτε ένα ευρώ για μια θέση εργασίας.

Και πληρώνει και πληρώνει ο ελληνικός λαός τα δάνεια που του φόρεσαν οι πολιτικοί, τους οποίους είχε εμπιστευτεί για σωτήρες.

Ψεύτης ο Τσίπρας και ο Καμμένος να παραιτηθούν λέει δικαίως ο αγανακτισμένος πολίτης.

Μήπως πιστεύει πως αν πέσει στα χέρια του Μητσοτακέικου θα αλλάξει τίποτα; Το βαμπίρ πρώτα σε ναρκώνει και μετά σου πίνει το αίμα.

Ο Χρηστός και η Παναγιά να βάλουν το χέρι τους που λέει ο λόγος, γιατί με ξόρκια δε γίνεται να γλυτώσουμε από δαύτους.

Τρείς χειρότερα θα είναι, γιατί αυτός ο τύπος που εκλέχτηκε πρόεδρος της ΝΔ,

τον βλέπετε πως γυαλίζει το μάτι του για εξουσία, έχει στο DNA του τη διαπλοκή και έχει εξοικειωθεί με το πάρε δώσε στις λοβιτούρες με τη Ζίμμενς, τις οφ σόρ εταιρίες και τις λίστες που είναι ανακατεμένη όλη η οικογένειά του.

Είναι δύσκολο να γίνει αντιληπτό, γιατί πήρε τη ΝΔ και έφυγε την ώρα που θα ψηφιζόταν ο νόμος, πως οι πολιτικοί δεν θα έχουν πλέον το δικαίωμα να μετέχουν σε οφ σορ εταιρίες;.

Με δυο καφετιέρες και ένα μίξερ είναι ικανός να ξεπουλήσει ότι έχει απομείνει από τους ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ για να ικανοποιήσει την φιλοδοξία του πατέρα του να δει ένα παιδί του να γίνεται Πρωθυπουργός.

Έχει άλλωστε δηλώσει πως θα εκπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις της χώρας στο ΔΝΤ και στην ΕΤ για να έχει την εύνοιά τους.

Οι νεοδημοκράτες βγάζουνε σπυράκια μόλις ακούνε αριστερά.

Να δούμε τι θα λένε όταν βγει ο Μητσοτάκης και ακολουθήσει την ίδια πολιτική των προηγουμένων κυβερνήσεων. Πιστεύω πως δεν θα έχουν το μπόι να παραδεχτούν πως και αυτοί εξαπατηθήκανε όπως οι οπαδοί των άλλων κομμάτων που βρέθηκαν στην εξουσία.

Το 1938 η Ελλάς με κυβερνήτη τον Ιωάννη Μεταξά κήρυξε στάση πληρωμών έναντι ειδικών τοκογλυφικών δανείων.

Προσέφυγε στο Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο των Βρυξελλών με το επιχείρημα της αντικειμενικής αδυναμίας πληρωμής χωρίς να ετίθετο σε κίνδυνο η ζωή-επιβίωση του λαού και η δομική οντότητα του κράτους.

Και κέρδισε τη δίκη. Οι δανειστές, και τότε εκδικητικοί και άπληστοι, θύμωσαν και επέβαλαν εμπάργκο αγαθών. Ήτανε σίγουρο ότι στο εμπάργκο θα περιελαμβάνοντο και αγαθά πρώτης ανάγκης.

Τότε ο Μεταξάς εγκαίρως ζήτησε από την προπαγάνδα του, και όχι θορυβωδώς, να φυτέψουν οι Έλληνες παντού, όπου υπήρχε ωφέλιμο έδαφος, σιτάρι, λούπινα, φακές, καλαμπόκι, πατάτες και κρεμμύδια.

Και οι Έλληνες υπάκουσαν και φύτευαν στις γλάστρες , ακόμα και σε γκαζοτενεκέδες σιτάρι και πατάτες. Και ήσαν υπερήφανοι για την παιχνιδίστικη παραγωγή τους. Ήθελαν να ζήσουν.

Και επιβίωσαν. Και έσωσαν και τους Αθηναίους, στην κατοχή που ακολούθησε από αυτούς που είχαν καταφύγει στα χωριά τους.

Σήμερα; Σήμερα οι δημοκρατικές κυβερνήσεις γονατίζουν μπροστά στους εκβιαστές δανειστές και εταίρους (ούτε φίλοι-εταίροι είναι, ούτε συνεταίροι) δυνάστες μας και σπεύδουν να τους ικανοποιήσουν τις παράνομες και ανήθικες και απάνθρωπες απαιτήσεις τους. Και ταυτόχρονα να στραγγαλίζουν τον λαό. Του επιβάλλουν «να κάνει τα μαθήματά» του.

Και τον κοροϊδεύουν και από πάνω.

Και αντί να εγκαλέσουν (τους εταίρους) ότι είναι υπαίτιοι μιας ανθρωπιστικής κρίσης που γίνεται σε βάρος ενός λαού για χρέος (αποπλανητικό, άδικο, ειδεχθές, απεχθές και επονείδιστο) που πιεστικά του δημιούργησαν για να πωλούν τα βιομηχανικά τους προϊόντα και τα «μιζαρισμένα» οπλικά τους, γίνονται ακρίτως πλασιέδες του success story και πλαστών πλεονασμάτων.

Λόγω της προδοτικής αμετροέπειάς τους ένας λαός αργοπεθαίνει από την πείνα και τα νοσοκομεία του δεν έχουν ούτε ασπιρίνη, αυτοί βγαίνουν και λένε ξεδιάντροπα πως διοικούν μια διευθαρμένη χώρα. Σήμερα, στα χρόνια του ψεύδους, της απάτης και της «συνεργασίας» των άρρωστων αρχομανών με τους «κατακτητές», πουλάνε ψευδαισθήσεις επί κυβερνητικώ ανταλλάγματι για να μείνουν γατζωμένοι στην εξουσία. Μα είναι δυνατόν να είναι τόσο άσπλαχνοι, ανάλγητοι, άρρωστοι, επί τέλους;

Ο Παπαδιαμάντης έγραψε για τους πολιτικούς:

Και τι πταίει η γλαυξ, η θρηνούσα επί ερειπίων; Πταίουν οι πλάσαντες τα ερείπια. Και τα ερείπια τα έπλασαν οι ανίκανοι κυβερνήται της Ελλάδος.

Πάψτε να είσαστε οπαδοί του οποιουδήποτε και κοιτάξτε να είστε πρωτίστως Έλληνες για να μην αφανιστούμε! .

Θεόφιλος Αιγινήτης
Ζωγράφος - Συγγραφέας 
theofilouerga.gr

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top