Select Menu


Τα περισσότερα καθεστωτικά ΜΜΕ προειδοποιούν ότι, δεν πρέπει να εμπιστεύεται κανείς τη Ρωσία – ειδικά τον πρόεδρο της, ο οποίος είναι η ενσάρκωση του διαβόλου!
«Η Ρωσία καταπάτησε τις αρχές του Διεθνούς Δικαίου με την προσάρτηση της Κριμαίας, ενώ στηρίζει τα αποσχιστικά κινήματα στην Ανατολική Ουκρανία. Διαπιστώνεται ένας μαζικός ρωσικός εξοπλισμός στα σύνορα του ΝΑΤΟ – στην Αρκτική, στις χώρες της Βαλτικής, στη Μαύρη Θάλασσα και στη Μεσόγειο. Η Ρωσία προσπαθεί με στρατιωτικά και με ενεργειακά μέσα να αυξήσει την επιρροή της. Ο πρόεδρος Putin, πρώην στέλεχος της KGB, είναι ο ίδιος ο διάβολος – η μεγαλύτερη απειλή για τη Δύση».
Αυτά και άλλα πολλά στο ίδιο «μήκος κύματος» ακούγονται και γράφονται από αρκετά ΜΜΕ της Δύσης, ειδικά της Γερμανίας, τα οποία προειδοποιούν πως δεν πρέπει να εμπιστεύεται κανείς τη Ρωσία – ειδικά τον πρόεδρο της. Φυσικά δεν συναντάει κανείς σχεδόν καμία αναφορά, σχετικά με το δημοψήφισμα που προηγήθηκε στην Κριμαία – ούτε κάτι για το δυτικό πραξικόπημα στην Ουκρανία (άρθρο).

Από την άλλη πλευρά, ποιός δαπανά τα περισσότερα χρήματα για εξοπλιστικά προγράμματα; Ο Putin; Όχι βέβαια, ο Obama. Μόνο οι Η.Π.Α. είναι υπεύθυνες για το 35% των παγκοσμίων εξοπλιστικών δαπανών – ξοδεύοντας 596 δις $ το προηγούμενο έτος. Όλες μαζί οι χώρες του ΝΑΤΟ δαπάνησαν 905 δις $ – ενώ η Ρωσία 66,4 δις $, σχεδόν 15 φορές λιγότερα.

Περαιτέρω, ποιός προσπαθεί να διευρύνει την επιρροή του με στρατιωτικά μέσα; Δεν είναι το ΝΑΤΟ αυτό που επεκτείνεται διαρκώς στην Ανατολική Ευρώπη, περικυκλώνοντας συνεχώς τη Ρωσία; Δεν είναι αυτή η πολιτική που ακολουθούν τα τελευταία χρόνια οι Η.Π.Α., όλο και πιο επίμονα;

Έχει αλήθεια τοποθετήσει η Ρωσία στρατεύματα στη Γερμανία, στον Καναδά ή στο Μεξικό; Μήπως υπάρχουν ρωσικοί πύραυλοι στην Κούβα ή στη Βενεζουέλα, όπως συμβαίνει με τους αμερικανούς στη Βουλγαρία;

Ολοκληρώνοντας, η προπαγάνδα της Νέας τάξης πρέπει να έχει τα όρια της – ενώ όλοι καταλαβαίνουν πια γιατί και πώς η Ελλάδα οδηγήθηκε στο ΔΝΤ ή γιατί και πώς η Βρετανία δεν πρόκειται να φύγει από την ΕΕ, ειδικά μετά τη δολοφονία της βουλευτού. Από πού δρομολογήθηκαν οι τρομοκρατικές επιθέσεις στη Γαλλία ή πώς θα οδηγηθεί η Ιταλία στον «ίσιο δρόμο».

Το οικονομικό ΝΑΤΟ δεν είναι σχέδιο άλλωστε του Putin, ούτε έχει ο Ρώσος κάποιο λόγο να εμποδίσει την έξοδο της Βρετανίας. Άλλοι έχουν, ενώ ακόμη και στην πατρίδα μας δεν θα μπορούμε σύντομα να μιλάμε εναντίον των μνημονίων – εάν φυσικά δεν θέλουμε να βρεθούμε στο περιθώριο.

Αλέξης Ζακυνθινός

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top