Select Menu


Στην 64η συνάντηση Bilderberg, θα συμμετάσχει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης. Η συνάντηση, θα διεξαχθεί μεταξύ 9 - 12 Ιουνίου, στην Δρέσδη της Γερμανίας. (πηγή)

Μεταξύ των 130 συμμετεχόντων από είκοσι χώρες συγκαταλέγονται οι Εμανουέλ Μακρόν (υπουργός Οικονομίας Γαλλίας), Τζορτζ Οσμπορν (υπουργός Οικονομικών Μ. Βρετανίας), Βόλφγκανγκ Σόιμπλε (υπουργός Οικονομικών Γερμανίας), Κριστίν Λαγκάρντ  (γενική διευθύντρια ΔΝΤ), Μπενουά Κερέ (μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΕΚΤ).

Λέσχη Μπίλντερμπεργκ
«Τα μέλη της Λέσχης Bilderberg χτίζουν την εποχή του μετα-εθνικισμού: δεν θα υπάρχουν πλέον χώρες, αλλά μόνο περιοχές της Γης μέσα σε ένα "Παγκοσμιοποιημένο Κόσμο". Αυτό σημαίνει: μια παγκοσμιοποιημένη οικονομία, μια παγκόσμια κυβέρνηση και μια παγκόσμια θρησκεία. Για να διασφαλιστεί η επίτευξη των στόχων αυτών, η Bilderberg επικεντρώνεται στον "τεχνολογικό έλεγχο" και στην έλλειψη ευαισθητοποίησης του κοινού»
William Shannon (1927-1988), Δημοσιογράφος και συντάκτης των New York Times
Η Λέσχη Μπίλντερμπεργκ ιδρύθηκε πριν 60 χρόνια, το 1954, στο ξενοδοχείο «Μπίλντερμπεργκ» κοντά στο Άρνεμ της Ολλανδίας (εξ ου και το όνομά της),όπου ο πρίγκιπας Βερνάρδος της Ολλανδίας συγκάλεσε την πρώτη συνάντηση για «να ενισχύσει τη συνεργασία μεταξύ Ευρώπης και ΗΠΑ» και «για τη δημιουργία μιας δυνατής και εύρωστης Ευρώπης» λόγω της ανησυχίας που είχε προκληθεί από την αύξηση του αντιαμερικανισμού και την επιρροή της Σοβιετικής Ένωσης στη Δυτική Ευρώπη.

Έγγραφα της Bilderberg που διέρρευσαν αργότερα αποδεικνύουν ότι η ατζέντα για τη δημιουργία μιας ευρωπαϊκής κοινής αγοράς και ενός ενιαίου νομίσματος είχε διαμορφωθεί από την Bilderberg το 1955.

Έκτοτε διοργανώνεται κάθε χρόνο σε μια διαφορετική πόλη της Ευρώπης ή της Βόρειας Αμερικής, κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Σε κάθε ετήσια συνεδρίαση συμμετέχουν 130 περίπου άτομα, κυρίως από το χώρο της πολιτικής και της οικονομίας. Ανάμεσα στα μέλη της, τα οποία αποκαλούνται «σκιώδης παγκόσμια κυβέρνηση», «ανώτατοι ιερείς της παγκοσμιοποίησης» κτλ., περιλαμβάνονται πολιτικοί, νυν και πρώην πρόεδροι, πρωθυπουργοί και υπουργοί από διάφορα κράτη, βασιλείς, τραπεζίτες, επιχειρηματίες, πανεπιστημιακοί, κτλ.

Η βρετανική εφημερίδα Τimes περιέγραψε το 1977 τη διάσκεψη της Μπίλντερμπεργκ με τα εξής λόγια: 
«…μια κλίκα των πλουσιότερων, των οικονομικά και πολιτικά πιο ισχυρών προσωπικοτήτων της Δύσης, που συναντιούνται μυστικά για να σχεδιάσουν τα γεγονότα, τα οποία αργότερα θα παρουσιάσουν ότι συμβαίνουν δήθεν τυχαία…»
Η Λέσχη Μπίλντερμπεργκ (όπως το φόρουμ στο Νταβός και η Τριμερής Επιτροπή), λειτουργεί ως Παγκόσμια Κυβέρνηση, οι αποφάσεις της οποίας επηρεάζουν άμεσα την παγκόσμια πολιτική και οικονομία. Επιπλέον, η Λέσχη προωθεί τις καριέρες των πολιτικών εκείνων που συντάσσονται με τα συμφέροντά της, που δεν είναι άλλα από τα συμφέροντα των πολυεθνικών, των διεθνών τοκογλύφων και των υπέρμαχων της Παγκοσμιοποίησης (άρθρο).

Από τον διεθνή χώρο στις συνεδριάσεις της Μπίλντερμπεργκ έχουν συμμετάσχει ο τραπεζίτης Ντέιβιντ Ροκφέλερ, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον (λίγο καιρό πριν αναλάβει την προεδρία), ο πρώην Βρετανός πρωθυπουργός Τόνι Μπλερ, ο αδίστακτος σιωνιστής και πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χένρι Κίσινγκερ, ο ιδρυτής της Fiat Τζιοβάνι Ανιέλι, ο αμερικανός διπλωμάτης Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ, ο Βρετανός μεσολαβητής για τη Βοσνία Ντέιβιντ Όουεν, η βασίλισσα Βεατρίκη της Ολλανδίας, ο βασιλεύς Φίλιππος του Βελγίου, ο πρίγκιπας Φίλιππος, Δούκας του Εδιμβούργου, ο πρίγκιπας Κάρολος της Ουαλίας, ο βασιλιάς Χουάν Κάρλος και η σύζυγός του Σοφία της Ισπανίας, η πρωθυπουργός της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, οι πρόεδροι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζακ Σαντέρ και Ρομάνο Πρόντι, οι πρώην πρωθυπουργοί της Ιταλίας Ενρίκο Λέτα, και Μάριο Μόντι, ο πρώην πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Ζοζέ Σόκρατες, ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας Τζέιμς Γούλφενσον, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάι, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Τζορτζ Ρόμπερτσον, ο Τζεφ Μπέζος της Amazon, o πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Μάριο Ντράγκι, και πλήθος άλλων.

Το 1993, η συνεδρίαση της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, στο συγκρότημα «Ναυσικά» του Αστέρα της Βουλιαγμένης, όπου υπήρξε πολύ μεγάλη ελληνική συμμετοχή. Συγκεκριμένα από ελληνικής πλευράς συμμετείχαν: οι Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, Θόδωρος Πάγκαλος, Στέφανος Μάνος, Μιχάλης Παπακωνσταντίνου από το χώρο της πολιτικής, ο τότε πρόεδρος του ΣΕΒ Στέλιος Αργυρός, ο πρόεδρος της Τράπεζας Πίστεως Γιάννης Κωστόπουλος, οι εφοπλιστές Γιώργος Λιβανός, Μιχάλης Περατικός, Γιάννης Λύρας, Κώστας Καρράς, Γρηγόρης Χατζηελευθεριάδης, ο βιομήχανος Θεόδωρος Παπαλεξόπουλος, ο επιχειρηματίας Θεμιστοκλής Βώκος, και ο Θάνος Βερέμης του ΕΛΙΑΜΕΠ.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top