Select Menu


Η ελληνική κυβέρνηση απάντησε χθες στο ερώτημα «Χρεοκοπία ή Υποτέλεια», δηλώνοντας επίσημα πως συμφωνεί με τη μετατροπή της πατρίδας μας σε επίσημο προτεκτοράτο.

Αυτό που πρέπει να κατακριθεί απο όλους είναι η δουλοπρέπεια και η δειλία τους, όσον αφορά την υπεράσπιση των συμφερόντων της πατρίδας τους.

Εάν δεν μπορούσαν να ανταπεξέλθουν με τις υποχρεώσεις της θέσης που κανένας δεν τους υποχρέωσε να αναλάβουν, αλλά μόνοι τους διεκδίκησαν δύο φορές (όπου την πρώτη ίσως δεν ήξεραν, αλλά τη δεύτερη είχαν σαφή γνώση), έπρεπε απλά να παραιτηθούν – όχι να προσπαθούν να ξεπλύνουν την ντροπή τους με δάκρυα.

Πόσο μάλλον όταν υπέγραψαν μία, μοναδική στα οικονομικά χρονικά, συμφωνία παράδοσης των κλειδιών της χώρας μας, με όλα όσα περιουσιακά στοιχεία διαθέτει – γεγονός που είναι ασφαλώς σημαντικά χειρότερο από τη συνθηκολόγηση ενός κράτους ως αποτέλεσμα μίας στρατιωτικής εισβολής, αφού κάτι που ξεπουλάει κανείς εκούσια είναι πολύ πιο δύσκολο να το ανακτήσει, σε σύγκριση με τα εδάφη του που καταλαμβάνονται ακούσια.

Σε κάθε περίπτωση, η Ελλάδα δεν έχει πλέον ούτε τη νομισματική της κυριαρχία, ούτε μία ελεγχόμενη κεντρική τράπεζα (έχει εκχωρήσει στο νέο Ταμείο όλες τις συμμετοχές της, άρα και το 6% της Τράπεζας της Ελλάδας), ούτε τη δημοσιονομική της ανεξαρτησία – αφενός μεν λόγω του αυτόματου μηχανισμού διόρθωσης του προϋπολογισμού (κόφτης), αφετέρου επειδή αναγκάσθηκε να ανεξαρτητοποιήσει τη γενική γραμματεία εσόδων. Εκτός αυτού, έχει παραδώσει όλη τη δημόσια περιουσία της μέσω του Υπερταμείου στους δανειστές της – οι οποίοι πλέον αποφασίζουν μόνοι τους για την εκποίηση ή/και για την εκμετάλλευση της.

Η κυβέρνηση έχει μεταλλαχτεί σε εκτελεστικό όργανο της Κομισιόν, άρα της Γερμανίας που την ελέγχει, η Βουλή δεν έχει κανένα λόγο ύπαρξης αφού οι νόμοι έρχονται έτοιμοι ενώ στο μέλλον θα αρκούν τα υπουργικά ή προεδρικά διατάγματα, τα μνημόνια αποτελούν παρελθόν στην προηγούμενη τους μορφή όπου προϋπέθεταν τη συμφωνία της εκάστοτε κυβέρνησης κοκ.

Η Ελλάδα, επιλέγοντας να μην προβεί σε στάση πληρωμών, δεν πρόκειται να εξοφλήσει τα διακρατικά χρέη που έχει συνάψει με τα τρία μνημόνια εάν δεν περάσουν τουλάχιστον 80 χρόνια – κάτι που ασφαλώς γνωρίζουν οι δανειστές, αφού η επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής που θα εγκριθεί στη χώρα μας θα έχει μία τουλάχιστον αντίστοιχη διάρκεια.

Ως εκ τούτου, η Ελλάδα δεν είναι πλέον κράτος, αλλά μία κατεχόμενη περιοχή – η οποία μετατρέπεται σταδιακά σε ειδική οικονομική ζώνη χαμηλού εργατικού κόστους, κυρίως για τη γερμανική βιομηχανία. 

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top