Select Menu


Το νέο κόμμα της πρώην προέδρου της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου, είναι γεγονός. Το λογότυπο και η ανακοίνωση της Πλεύσης Ελευθερίας

Την Τρίτη 19 Απριλίου, με ανοιχτή ομιλία, η Ζωή Κωνσταντοπούλου παρουσιάζει το πολιτικό της κόμμα που φέρει το όνομα, "Πλεύση Ελευθερίας". Η δημιουργία κόμματος από την πρώην πρόεδρο της Βουλής ήταν λίγο πολύ γνωστή, ωστόσο δεν γνωρίζαμε το όνομα του.

Όπως έχει η ίδια δηλώσει στο παρελθόν, αναμένεται να συνεργαστεί εκλογικά με την Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη την οποία και είχε στηρίξει στις τελευταίες εκλογές, μετά την αποχώρηση της από τον ΣΥΡΙΖΑ μαζί με άλλα μέλη της ΛΑΕ. Σύγκλιση είχε διατυπωθεί και με τις θέσεις του Γιάνη Βαρουφάκη για συνεργασία και με το ευρωπαϊκό κίνημα DIEM25.

Η ημέρα όμως που επέλεξε η κ.Κωνσταντοπούλου για να προαναγγείλει το κόμμα της έχει ενδιαφέρον, καθώς η ανακοίνωση ήρθε την ώρα που ξεκινούσε στη Βουλή η συζήτηση για την πρόταση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ για εξεταστική για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ, την οποία ο Αλέξης Τσίπρας θέλει να χρησιμοποιήσει για να δηλώσει την απόφαση του για αγώνα κατά της διαπλοκής, αλλά και την ημέρα που στην Ουάσινγκτον η εαρινή σύνοδος του ΔΝΤ θα δείξει τι μέλλει γενέσθαι με το χρέος.

Τα βασικά μηνύματα της Ζωής Κωνσταντοπούλου είναι τα εξής:
  • Δημοκρατία
  • Δικαιοσύνη
  • Διαφάνεια
  • Δικαιώματα
  • Διαγραφή χρέους
  • Διεκδίκηση γερμανικών οφειλών
Το λογότυπο:Η ανακοίνωση του νέου κόμματος:

"Την Τρίτη 19 Απριλίου 2016 ξεκινάμε την πλεύση μας προς το μέλλον.

Ξεκινάμε τον συλλογικό αγώνα μας, για την απελευθέρωση του λαού και της πατρίδας μας από τα μνημονιακά δεσμά.

Ανοίγουμε πανιά προς ένα μέλλον ελευθερίας, δημοκρατίας και δικαιοσύνης.

Με διαφάνεια και σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και τις θεμελιώδεις ελευθερίες.

Για τη διαγραφή του δημοσίου χρέους.

Για τη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών και κάθε αξίωσης της χώρας.

Για την δικαίωση του λαού μας και των αγώνων του, την ανάκτηση της δημοκρατικής κυριαρχίας.

Δημιουργούμε ένα κόμμα, που θέλουμε να αποτελέσει συστατικό κύτταρο ενός κινήματος κι ενός μετώπου, στο οποίο θα συναντηθούμε με κινηματικές, κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις, με τις οποίες θα μας συνδέουν κοινές αφετηρίες, αξίες και στόχοι.

Δεν είμαστε κόμμα στελεχών, σύμπραξης ή ανακύκλωσης προσωπικοτήτων.

Δεν είμαστε κόμμα μηχανισμών ή εσωτερικών ισορροπιών.

Φιλοδοξούμε να είμαστε κόμμα-κίνημα, μέσα απ’ την κοινωνία, μέσα από τις ζωντανές κοινωνικές δυνάμεις και τους ζωντανούς ανθρώπους, που δεν σκύβουν το κεφάλι, δεν υποτάσσονται, αντιστέκονται, διεκδικούν, νικούν.

Λειτουργούμε με ανοιχτές, αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες, έχοντας το διαδίκτυο ως οργανικό εργαλείο επικοινωνίας μας.

Στηριζόμαστε στις δικές μας δυνάμεις και στην κοινωνία.

Δεν λαμβάνουμε χρηματοδότηση παρά μόνο με διαφανή τρόπο, από τα μέλη μας και τους πολίτες που επιθυμούν να υποστηρίξουν τους σκοπούς και τη λειτουργία μας. Δημοσιεύουμε τα στοιχεία της χρηματοδότησής μας.

Δεν χαρίζουμε το μέλλον μας. Το διεκδικούμε και το κερδίζουμε.

Την Τρίτη, 19 Απριλίου, 2016 στις 7μμ, στο Θέατρο Χυτήριο (Ιερά Οδός 44), κάνουμε την αρχή, με μια ανοιχτή εκδήλωση και ομιλία της Ζωής Κωνσταντοπούλου".

Περισσότερες πληροφορίες στο plefsieleftherias.gr

Την συμμετοχή της στο νέο κόμμα ανακοίνωσε μέσω twitter η Ραχήλ Μακρή


Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top