Select Menu


Μετά την απόφαση του πειθαρχικού της ΕΣΗΕΑ για τις διαγραφές του Στ.Μαλέλη και του Αρ. Πορτοσάλτε και την επίπληξη στους Ο.Τρέμη, Μ.Χούκλη, Μ.Καψή και Μ.Σαράφογλου οι εκβιαστές και διώκτες του φρονήματος των ψηφοφόρων του Ιούλιου του 2015, τολμούν να μιλάνε για …πολιτικές διώξεις!

Μάλιστα σε ανακοίνωση-σχόλιο που εξέδωσε ο διευθυντής ειδήσεων του ΣΚΑΙ,Σταμάτης Μαλέλης, διανοείται να κάνει λόγο για «πλουραλιστική ενημέρωση». Λες και έχουμε ξεχάσει τι έγινε εκείνη την εβδομάδα.
  • Το πώς κυριαρχούσαν χωρίς καμία ντροπή στα δελτία ειδήσεων (του ΣΚΑΙ, του ΜΕΓΚΑ, του ΑΝΤΕΝΝΑ κ.λ.π) οι εκβιαστικές δηλώσεις των αξιωματούχων της Ευρωπαϊκής ‘Ενωσης που απειλούσαν με καταστροφή.
  • Το πώς επιστρατεύθηκε – και τηλεοπτικά- κάθε πολιτική εφεδρεία προκειμένου να στηριχτεί το «ΝΑΙ» με πρώην πρωθυπουργούς (Σημιτης, Μητσοτάκης, Καραμανλής) να καταστροφολογούν και δηλώσεις υπουργών και στελεχών προηγούμενων κυβερνήσεων της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ.
  • Το πώς αποκλειστικά προβάλλονταν οι απόψεις «φορέων» που τάσσονταν υπέρ του «ΝΑΙ».
  • Τα αριθμητικά στοιχεία που δείχνουν την μονομέρεια της τηλεοπτικής προβολής των αντίστοιχων απόψεων.
  • Το πώς απειλούνταν εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις ακόμη και με απόλυση σε περίπτωση που δεν ψηφίσουν …σωστά στο δημοψήφισμα.
  • Το πώς στήθηκε ένας απίστευτος μηχανισμός παραπληροφόρησης και τρομοκρατίας σε όλα τα επίπεδα και κυρίως στο επικοινωνιακό.
Αυτοί που κάνουν λόγο για …διώξεις απόψεων, θέλουν να ξεχνάνε πώς η απόφαση του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού της ΕΣΗΕΑ δεν αφορά την έκφραση πολιτικής θέσης. Αφορά την χρήση ενός δημόσιου αγαθού, των ραδιοτηλεοπτικών συχνοτήτων, προκειμένου να χειραφετηθεί η κοινή γνώμη προς μία πολύ-πολύ συγκεκριμένη κατεύθυνση. Ενόψει της επίτευξης αυτού του στόχου, κάθε έννοια δημοσιογραφικής δεοντολογίας κατακρεουργήθηκε. Ειδήσεις διαστρεβλώθηκαν, «στήθηκαν» - αποδεδειγμένα- ρεπορτάζ, κατασκευάστηκαν τηλεοπτικά «πάνελ», εξαπατήθηκαν και εκφοβίστηκαν τηλεθεατές.

Οι εγκαλούμενοι τηλε-αστέρες, είναι φυσικά η κορυφή του παγόβουνου. Ίσως αν χρησιμοποιούσαν το επιχείρημα του ότι απλά εκτελούσαν εντολές των αφεντικών τους θα μπορούσε να πει κανείς ότι έχουν κάποιο δίκιο. ‘Όμως αυτό είναι κάτι που δεν διανοούνται να κάνουν. Προτιμούν να βαφτίζουν «δημοσιογραφία» την προφανέστατη εξυπηρέτηση των συμφερόντων των καναλαρχών. Των ίδιων καναλαρχών που χρηματοδοτούνταν με θαλασσοδάνεια από τους συστημικούς τραπεζίτες για να προπαγανδίζουν υπέρ των «εθνικών προμηθευτών» και των «εθνικών εργολάβων».

Ανεξάρτητα από την απόφαση του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ αυτές οι πρακτικές και τα συγκεκριμένα στελέχη των τηλεοπτικών επιχειρήσεων καταδικάστηκαν ήδη από την συντριπτική πλειοψηφία των ψηφοφόρων της 5ηςΙουλίου.

Η «χλιαρή» απόφαση του δεοντολογικού οργάνου, έχει μάλλον συμβολικό χαρακτήρα αφού θέτει απλά προσωρινά «εκτός» από το σωματείο των δημοσιογράφων τους εν λόγω τηλεοπτικούς παρουσιαστές.

Χωρίς να τους στερεί κανένα από τα εργασιακά-ασφαλιστικά δικαιώματα τα οποία απολαμβάνουν χάρη στους αγώνες και τις προσπάθειες των πραγματικών δημοσιογράφων. Αυτών που βιώνουν τις πολιτικές του «ΝΑΙ», τις πολιτικές των μνημονίων. Μάλιστα από μία κυβέρνηση που τάχθηκε τότε υπέρ του «ΟΧΙ».

Σε αυτή την κατάσταση άλλωστε, της μετατροπής του «ΟΧΙ» σε «ΝΑΙ», βασίζουν και την όποια επιχειρηματολογία τους.

Όμως πάει πολύ να μας πουλάνε και τρέλα από πάνω…

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top