Select Menu


Η εθνοσυνέλευση της Γαλλίας ενέκρινε ψήφισμα με το οποίο ζητά από την κυβέρνηση να κηρύξει την άρση των οικονομικών κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας.

Ενενήντα οκτώ βουλευτές στην κάτω Βουλή, έλαβαν μέρος στην ψηφοφορία, 55 ενέκριναν την άρση της επιβολής κυρώσεων, ενώ απαιτούνταν 50 ψήφοι. Η πρόταση υποστηρίχθηκε από βουλευτές του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης των «Ρεπουμπλικάνων».
Κατά της πρότασης ψήφισαν οι σοσιαλιστές και οι οικολόγοι.

«Αυτή είναι μια ιστορική ψηφοφορία. Για πρώτη φορά η χώρα αποφάσισε για άρση των κυρώσεων», δήλωσε ο συντάκτης της πρωτοβουλίας, Τιερί Μαριάνι, ο οποίος είναι μέλος της κοινοβουλευτικής επιτροπής για την εξωτερική πολιτική και συμπρόεδρος της ένωση του «γαλλο-ρωσικού διαλόγου».

Η πλειοψηφία των βουλευτών πιστεύει ότι οι κυρώσεις είναι αναποτελεσματικές και απειλούν τα συμφέροντα της Γαλλίας.

Πάντως, το ψήφισμα φέρει συμβουλευτικό και όχι υποχρεωτικό χαρακτήρα για την υλοποίηση του από την κυβέρνηση, σημειώνει το BTA επικαλούμενο το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων.

Βαλκανικό Περισκόπιο

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top