Select Menu


Η παρέμβαση του Ευάγγελου Βενιζέλου την προηγούμενη εβδομάδα στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, κατά την οποία παρείχε έμμεση στήριξη στον Αντρέα Βγενόπουλο, φαίνεται πως δεν ήταν για λόγους «βαθύτατης ανησυχίας» για την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης. Ένα πρόσωπο συνδέει στενά Ευάγγελο Βενιζέλο και Αντρέα Βγενόπουλο -από την εποχή που ο πρώτος ήταν υπουργός Άμυνας- και αυτό ακούει στο όνομα Ισκαντάρ Σάφα.

Σύμφωνα με το koutipandoras, την προηγούμενη Πέμπτη ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έστειλε επιστολή στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, αφήνοντας αιχμές κατά της προέδρου του Αρείου Πάγου, αλλά και κατά των κ.κ. Παρασκευόπουλου και Παπαγγελόπουλου. Παράλληλα, ο κ. Βενιζέλος ζήτησε να κληθούν ενώπιον της Επιτροπής ο υπουργός Δικαιοσύνης και ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης.

Στην επιστολή, έβαζε ερωτηματικά για την ενέργεια της προέδρου του Αρείου Πάγου να υποβάλει μήνυση στον καθηγητή συνταγματικού Δικαίου Σταύρο Τσακυράκη. Επιπλέον, ανησυχούσε σχετικά με την εντολή για πειθαρχική έρευνα σε βάρος της Εισαγγελέως Εφετών Γεωργίας Τσατάνη, η οποία εκτός του ότι αφαίρεσε πραξικοπηματικά την υπόθεση από τα χέρια των εισαγγελέων Διαφθοράς, την έβαλε και στο αρχείο. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος αναρωτιόταν για το γεγονός ότι η ίδια η κ. Θάνου ανέλαβε να διεξάγει την πειθαρχική έρευνα για την Γεωργία Τσατάνη, ασχέτως αν αυτό είναι στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της. Έτσι, ο ανήσυχος Βενιζέλος κάλεσε τους δύο υπουργούς στην Επιτροπή, με σκοπό να δώσουν εξηγήσεις που θα προστατεύσουν την ανεξαρτησία των θεσμών.

Ο Σάφα, τα ναυπηγεία και ο Βενιζέλος

Ο Ισκαντάρ Σάφα γνωρίζεται καλά με τον Ευάγγελο Βενιζέλο από τον καιρό που ο συνταγματολόγος ήταν υπουργός Άμυνας. Όπως είχε δημοσιεύσει και παλαιότερα το Hot Doc, o Βενιζέλος με τον γνωστό του τρόπο και τροπολογίες «καθάρισε» τους Γερμανούς της HDW για τη φοροδιαφυγή και τα λογιστικά τερτίπια (σ.σ. πιστωτικά και χρεωστικά τιμολόγια), απαξίωσε και δαιμονοποίησε τους ελεγκτές του ΣΔΟΕ, έως ότου τα Ναυπηγεία καταλήξουν στα χέρια του Λιβανέζου, Σάφα.

Τότε, ο ανήσυχος σήμερα Βενιζέλος, προφασιζόμενος ότι εξυπηρετεί το δημόσιο και τους εργαζομένους που θα έμεναν άνεργοι, εκτός από την παραχώρηση των Ναυπηγείων, συμφώνησε την προκαταβολική πληρωμή του Ισκαντάρ Σάφα για τα δύο υποβρύχια που παρήγγειλε και όχι με βάση την εξέλιξη του έργου.

Μάλιστα, ο Σάφα ως Διευθύνων Σύμβουλος των Ναυπηγείων είχε στείλει και επιστολή στον «εξοχότατο» -όπως τον αποκαλεί, λέγοντας του κατά γράμμα τα εξής: «Όπως θα ενθυμείστε, Εξοχότατε, οι πληρωμές συγκεκριμένα δεν ήταν συνδεδεμένες με συμβατικά ορόσημα εκτέλεσης. Αυτή είναι η λεπτή εξίσωση που καθιερώθηκε προκειμένου να περισωθούν τα ΕΝΑΕ».

Από το 2012 Αντιπρόεδρος στη MIG

Ο Λιβανέζος όμως απέκτησε και παράλληλες επιχειρηματικές δραστηριότητες στη χώρα μας, όντας από το 2012 Αντιπρόεδρος της MIG, γεγονός που λύνει το κουβάρι της στήριξης που παρείχε πρόσφατα ο Βενιζέλος στον Βγενόπουλο.

Σύμφωνα με το ΦΕΚ Αρ. Φύλλου 2871 25/4/2012 ο Ισκαντάρ Σάφα είναι το νούμερο 2 στη MIG, όντας βέβαια όπως και ο Βγενόπουλος μη εκτελεστικό μέλος. Όπως προκύπτει και από τις τελευταίες καταχωρήσεις (σ.σ. Αρ. Πρωτ. 79300) της «MARFIN ΙΝVESTMENT GROUP ANΩΝΥΜOΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ» στο ΓΕΜΗ, ο κ. Σάφα διατηρεί τη θέση του στο ΔΣ της MIG.

Τώρα, λοιπόν, που η Δικαιοσύνη στοχεύει τους «ημέτερούς» του, ο Ευάγγελος Βενιζέλος εμφανίστηκε ανήσυχος. Τυχαίο;



Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top