Select Menu


Η Μερκελ εδώ και μερικούς μήνες έδωσε εντολή να καταγράφονται συνεχώς πληροφορίες σχετικά με την επιρροή της Ρωσίας και του Πουτιν στην χωρά μας (με κορμό το προσφυγικό) καθώς και για τις βαθιές ρίζες του συγχρόνου μεταναστευτικού ρεύματος!

Γράφει ο dr Αθανάσιος Δρουγος*

Για αυτό ακριβώς τον λόγο εδώ και μήνες έχει ενεργοποιήσει σε πάρα πολλά επίπεδα την πανίσχυρη μυστική υπηρεσία BND, να παρακολουθεί όλες εκείνες τις τάσεις στην χωρά μας που υποστηρίζουν τις ρωσικές βλέψεις και παρουσία . παράλληλα να διεισδύσει σε όλες τις προσφυγικές ομάδες και επί 24ώρου βάσης να έχει το Βερολίνο πλήρες πακέτο πληροφοριών.(πρόσωπα-ενέργειες-επαφές κλπ)

Στα τέλη Αυγουστου του 2015 -βάσει πολύ αξιόπιστων πηγών- συστάθηκε από πλευράς BND ειδικό πρόγραμμα για διείσδυση μέσα σε μη-κυβερνητικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται σε Ελλάδα-Τουρκια, ενώ την ίδια στιγμή έχει εκπονήσει ένα εντυπωσιακών προδιαγραφών πρόγραμμα για την ρωσική επιρροή στην Ελλάδα (ποίοι την κατευθύνουν/ποίες ιστοσελίδες προβάλουν την Ρωσία κα), ξεπερνώντας κατά πολύ τους Αμερικάνους σε τέτοια θέματα (αναλυτής της BND λέει ότι οι Αμερικάνοι τα τελευταία 6 χρονιά επικεντρώνονται πιο πολύ σε νοτιά κινέζικη θάλασσα-Αφρική-ινδικό ωκεανό...και πολύ λίγο σε Βαλκάνια-Καύκασο , ενώ διατηρούν ψηλά το ενδιαφέρον για Μ.ανατολή (πάρα τα λεγόμενα).

Η Μερκελ έχει εκνευριστεί με τον επί χρονιά σύμβουλο της Κρίστοφ Χουγξεν...τα έχει μαζί του γιατί δεν την ενημέρωσε καλά για το προσφυγικό από το 2015 άλλα και για τις διαχρονικές επαφές 11 πολίτικων της κυβέρνησης Σύριζα-Ανελ που διατηρούν (πάρα τα λεγόμενα τους ) πολύ στενές σχέσεις με την Μόσχα. επίσης γίνεται λόγος και για 3 πολίτικους που δεν ανήκουν στην κυβέρνηση (τα ονόματα αναφέρονται...). Σημειώνεται ότι η Μερκελ από την πρώτη στιγμή ζήτησε την πλήρη παρακολούθηση των ρωσικών δραστηριοτήτων στην Ελλάδα και έδωσε την συγκατάθεση της στο να μοιραστούν οι πληροφορίες της στις ηγεσίες των CIA-DIA-NSA-FBI.

Για τον Χουκγσεν η Μερκελ λέει ότι "είναι κάλος στα διπλωματικά άλλα υστερεί στα διεισδυτικά , στα επιχειρησιακά και δεν έχει δυνατές διασυνδέσεις για ειδικές στρατιωτικές πληροφορίες" μάλιστα κάνει λόγο απαξιωτικά για τις υπηρεσίες πληροφοριών της χωράς μας, άλλα και για το επίπεδο των στρατιωτικών μας πληροφοριών (τις οποίες θεωρεί ως πολύ αδύναμες......και ανησυχεί για ρωσική διείσδυση...)....Ο ανωτέρω Γερμανός φέρεται να "έχασε κεφαλαία.εξελίξεων"....στο Ισραήλ, στα Αμερικάνο-Μεξικάνικα σύνορα άλλα και στις αποσταθεροποιητικές κινήσεις της Μόσχας σε βαλτική και σκανιναβικη μετά τον Μάρτιο του 2014. (δηλαδή μετά την Κριμαία και την προσάρτηση της από τον πουτιν πριν δυο χρονιά)

Η Μερκελ άλλα και κορυφαίοι πολίτικο-στρατιωτικοι παράγοντες στο Βερολίνο εκτιμούν ότι η κατάσταση με το προσφυγικό στην χωρά μας και η μαζικότητα στην Ειδομένη και στην βόρεια Ελλάδα σχετίζεται με μυστικές ελληνό-ρωσικές κινήσεις να προκαλέσουν αποσταθεροποίηση στις φίλες με το Βερολίνο χώρες της βαλκανικής. Η Μερκελ επιδιώκει να γνωρίζει τι ακριβώς συμβαίνει στην βόρεια Ελλάδα από τις κινήσεις των Ρώσων διπλωμάτων και πρακτόρων, με αιχμή το προσφυγικό. ανησυχεί πολύ για θέματα ασφάλειας στις μεθοριακές ζώνες, ενώ το τελευταίο 20ήμερο το πρώτο πράγμα που ρωτούσε τους συνεργάτες της ήταν για την κατάσταση στην βόρεια Ελλάδα!!!!

Μάλιστα μέσω υπουργού της στο Μονάχο στα μέσα Φεβρουαρίου ζήτησε να υπάρξει επαφή του(υπουργού) με τον εκεί βρισκομενο πρόεδρο της FYROM Ιβανωφ , και έστειλε μήνυμα ότι οι Σκοπιανοι θα πρέπει να είναι πολύ σφιγκτοι στην διασυνοριιακη ζώνη!!!!

Επιπλέον έχει ασχοληθεί ενδελεχώς με μία πρόσφατη ομιλία του προέδρου των σκοπιών Ιβανωφ στην Ρώμη, οπού σε κλειστό κύκλο αναφέρθηκε σε πολύ βαθιά ζητήματα......της διασυνοριακής ζώνης. Παράλληλα Γερμανοί αναλυτές με πρόσβαση στην καγκελάριο επεσήμαναν ότι από την στιγμή που ενεπλάκησαν οι ρωσοι στους βομβαρδισμούς της σύριας στις 30-9-2015 αυξήθηκαν κατά γεωμετρική πρόοδο οι προσφυγικές ροές....και η στάση των Ρώσων ήταν μέσα στο ύπουλο σχέδιο του Πουτιν.....

Επίσης το Βερολίνο έχει καταφέρει να διεισδύσει μέσω της BND στο 75%- 80% των μη-κυβερνητικών οργανώσεων που ενεργούν στα νησιά και στην ελληνοσκοπιανη μεθόριο , επικεντρωμένη και στο ενδεχόμενο ύπαρξης η δραστηριοποίησης τζιχαντιστων. με αυτό τον τομέα ασχολούνται δυο υψηλόβαθμη σύμβουλοι της ο Πέιτερ Αλτμαγιερ και ο ΚλάουςΝτιτερ Φριτς,. 

Αυτοί έχουνε επηρεαστεί από το μεγάλο μυαλό της BND τον αρχηγό της Γκέρχαρντ Σχιντλερ που έχει καθολικά αναβαθμίσει την υπηρεσία σε όλους τους τομείς , ενώ κυριαρχούν η Μ.ανατολή, η υπερκαυκασια άλλα εσχάτως τα Βαλκάνια σε όλα τα πλαίσια.

Από το περασμένο καλοκαίρι η BND έχει κυριαρχήσει στα θέματα προσφυγο-μεταναστευτικα, ειδικά σε Ελλάδα-Τουρκιά. Παρακολουθεί πολύ τους Αφγανους-Σουδανους-Ερυθραιους και Σομαλους ενώ διαθέτει ειδικό τμήμα για τους Μαροκινούς....Ανάλογα δίνει πληροφορίες μονό σε Αυστρία Ολλανδία-Γαλλία και Βέλγιο και επί του παρόντος πουθενά άλλου! Στην Γαλλία μετά το Μπατακλαν/Νοέμβριος 2015 ενίσχυσε την συνεργασία σε ανθρωπινές πληροφορίες/human intelligence.

Ο επικεφαλής της BND θέλει να καταστήσει την γερμανική υπηρεσία πληροφοριών κάτι σαν παγκόσμιο ινστιτούτο πληροφοριών και εκτιμήσεων την στιγμή που κάθε μήνα πάνω από 400 μελέτες παράγονται ενώ η δύναμη της υπηρεσίας πλησιάζει τις 7300.

Μαζί του έχει δυο κορυφαία ονόματα σε πληροφορίες. τον Μάικ Κλορ Μπερχτολντ ειδικό στα θέματα κυβερνοασφαλειας και τον υποστράτηγο Στιρτ που διετέλεσε σε θέση υποδιευθυντή στο διεθνές επιτελείο του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες καθώς και προ 11 χρονών ως διοικητής της πολυεθνικής ταξιαρχίας του ΝΑΤΟ στο ΝΔ Κόσοβο και συγκεκριμένα στο Πριζρεν. Εκεί οικοδόμησε πολύ" δυνατές σχέσεις" με Τούρκους-αλβανούς-ολλανδους και αυστριακούς. (αυτό έχει μεγάλη σημασία)

Για την παρακολούθηση των ρωσικών κινήσεων σε Ελλάδα και σκοπιά η BND έχει διαθέσει επίσημα 37 άτομα ενώ στηρίζονται πολύ σε ανθρωπινές διασυνδέσεις για πληροφορίες στην Β.Ελλάδα και πολύ λιγότερο σε ηλεκτρονικά μέσα. Οι πλείστοι μιλάνε ελληνικά (αρκετά ως πολύ καλά) άλλα και την γλωσσά των σκοπιανων.

Από το 1959 στην Γερμάνια - τότε δυτική υπάρχει ειδική υπηρεσία για την ανάκριση των εισερχομένων στην χωρά. Αυτή η υπηρεσία χωρίζεται σε 3 ομάδες που εδρεύουν στο Ανόβερο, στο Βισμπάντεν και σε προάστιο της Νυρεμβεργης. Για αυτούς που κατάφεραν και έφθασαν στην Γερμάνια από τους προσφυγομεταναστες πέρασαν πολλοί από αυτά τα κέντρα...Η γερμανική μυστική υπηρεσία εμμένει στις λεγόμενες 'ενδο-βαλκανικές πληροφορίες".. επίσης παρακολουθεί τις σχέσεις κοσοβαρων με αφγανους άλλα και μέχρι τσετσενους στον Καύκασο που πληροφορούν τους Γερμανούς για τις κινήσεις του Πουτιν στην περιοχή του βορείου καυκασου.(οτιδήποτε γίνεται σε τσεττσενια-Ινγκουσετία-νταγκεσταν...) πάει στην Γερμάνια.

Οι Γερμανοί δεν εμπιστεύονται την αντίστοιχη ελληνική υπηρεσία. επίσης σε αναλύσεις τους μας θεωρούν σχετικά χαμηλού επίπεδου αναφορικά με τον τομέα της ανάλυσης πληροφοριών και συναφών εκτιμήσεων.επίσης και σε στρατιωτικές πληροφορίες ως πολύ φοβικούς (έχουνε καταγράψει πολλά στοιχεία από την ελληνική στρατιωτική παρουσία σε ειρηνευτικές αποστολές).

Όπως προαναφέρθηκε η BND έχει διεισδύσει στις πλείστες ΜΚΟ στα νησιά και στην βόρεια Ελλάδα ενώ γνώριζε ότι θα στηθούν όλα στην Ειδομένη. Ήθελε μάλιστα να πηγαίνουν οι πιο πολλοί απ'ευθείας από τα νησιά στην Θεσ/κη και όχι μέσω Πειραιά. Επίσης στην Τουρκιά έχει διεισδύσει σε περίπου το 55% των ΜΚΟ (ειδικά σε τσεσμε -μποντρουμ κα). Σχετικά με τα όσα συλλέγει από τις ΜΚΟ εδώ, παρέχει πολλές πληροφορίες σε Ολλανδία και Μ.Βρετανία.

Η BND έχει καπελώσει πλήρως το δίκτυο welcome το europe από τον Αύγουστο του 2015. Υπάρχει ανησυχία σε Γερμανικούς πολίτικους-στρατιωτικούς κύκλους, όπως και στην BND μήπως η χωρά μας σε υποστήριξη ρωσικών συμφερόντων εμπλέξει σε αποσταθεροποίηση την Αλβανία, την Βουλγαρία , τα Σκοπιά κα.

Η επικρατούσα θέση της BND είναι ότι η χωρά μας, με βάση την έξοδο από Σύρια δεκάδων χιλιάδων προσφυγών, προωθεί το χάος στην Ειδομένη με στόχο να στείλει πολύ κόσμο στις ευρωπαϊκές χώρες και να τις αποσταθεροποιήσει κοινωνικά και πληθυσμιακά, προφανώς σε υποστήριξη των υβριδικών κινήσεων του Πουτιν!!!

Εδώ αρχίζουν πολλές συνωμοσιολογικες θεωρίες......

Παράλληλα καταγράφονται εκατέρωθεν της συνοριακής γραμμής όλα τα ρωσικά ΜΜΕ , που κατά τους Γερμανούς παραδειχνουν ευαισθησία στα όσα λαμβάνουν χωρά ενώ ειδικοί αναλυτές παρακολουθούν από το πρωί μέχρι το βράδυ τι κάνουνε τα ρωσικά ΜΜΕ στην Ειδομένη και στην Γευγελή!!!

Τα συμπεράσματα δικά σας...

*Ο dr. Αθανάσιος Δρούγος, είναι Στρατιωτικός αναλυτής-διεθνολόγος, ειδικός σε θέματα Διεθνούς Ασφαλείας-Τρομοκρατίας και Όπλων Μαζικής Καταστροφής και ενεργό μέλος σε πολλές ειδικές αναλύσεις του ΝΑΤΟ.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top