Select Menu


Άκουγα το πρωί στο γαλλικό ραδιόφωνο ότι η Ελλάδα ζητά 500 εκ ευρώ για την φιλοξενία 100.000 προσφύγων (προχθές έλεγαν για 70.000) χωρίς φυσικά να υπολογίζουμε τις νέες ροές που αναμένονται απο την Μ.Α. και την Β.Αφρική.

Με λίγα λόγια ευρωπαικές χώρες όπως είναι η Γαλλία, η οποία έχει πει ότι θα φιλοξενήσει 30.000 πρόσφυγες και έχει υποδεχθεί μόνο 94, θεωρεί δεδομένο ότι η Ελλάδα θα φιλοξενήσει 100.000 ψυχές και θα μπορέσει να αντεπεξέλθει με μια ευρωπαική ελεημοσύνη (η οποία κατά 99% θα χαθεί στον δρόμο), εκτός απο το δικό της δράμα και στο δράμα των προσφύγων.

Την ίδια ώρα οι γαλλικές αρχές προσπαθούν να πείσουν την κοινή γνώμη, φαντάζομαι πως αυτό θα γίνεται και σε άλλες ευρωπαικές χώρες, ότι οι πρόσφυγες δεν προτιμούν για τελικό προορισμό τους μια χώρα σαν τη Γαλλία.

Μάλλον στους δυστυχείς αρέσει να ξεπαγιάζουν στην Ειδομένη, να κοιμούνται κατάχαμα στην πλατεία Βικτωρίας κι είναι γιαυτό που η μια μετά την άλλη οι ευρωπαικές χώρες κλείνουν τα σύνορα τους, ορθώνουν φράχτες και τους εγκλωβίζουν στην Ελλάδα.

Αποστροφή!

Aποδεχόμενη η Ελλάδα τα 500 εκ ευρώ για την εγκατάσταση χιλιάδων προσφύγων δεν βοηθάει ούτε τον ευατό της, ούτε τους πρόσφυγες.

Απλά βάζει πλάτη για να ξελασπώσει η Μέρκελ, που έχει χάσει τον έλεγχο στο προσφυγικό και η καρέκλα της τρίζει.

Παράλληλα με το παρασκηνιακό παζάρι μεταξύ ΕΕ-Ελλάδας για την εξαγορά προσφύγων, βγαίνουν απο πολύ δύσκολη θέση οι ευρωπαϊκές μαριονέτες που πλαισιώνουν, στηρίζουν και θαυμάζουν την Γερμανία.

Η όποια στήριξη προς την Ελλάδα λοιπόν θα είναι προσωρινή εκτός απο μηδαμινή, μπροστά στα 3 δισ. που έδωσε η καγκελάριος στην Τουρκία, η οποία μέσα σ όλα θέτει θέμα της συνθήκης του Μοντρέ – των Στενών.

Βάσει αυτής, η Ελλάδα δεν μπορεί να έχει στρατιωτικοποιημένα τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τώρα με το ΝΑΤΟ, οι Τουρκοι βρήκαν την ευκαιρία να το διεθνοποιήσουν. Γι΄αυτό δεν άφησαν την γερμανίδα υπουργό Αμυνας να πάει στην Μυτιλήνη με το ελικόπτερο.

Εκεί παίζεται το πραγματικό παιχνίδι τώρα …


Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top