Select Menu


Από πού να αρχίσει κανείς και που να τελειώσει! Όλη η ιστορία είναι μαζεμένη στην χώρα μας. Και δεν μιλάμε μόνο για τους αρχαίους ημών προγόνους αλλά ακόμη και για τις τελευταίες ημέρες της Πομπηίας μέχρι και την Κολυμβήθρα του Σιλωάμ!!! Και δεν τρελαθήκαμε, τουλάχιστον ακόμη, αλλά τα γεγονότα μας οδηγούν εκεί. Σε αυτές τις σκέψεις…

Κολυμβήθρα του Σιλωάμ ή καλύτερα Κολυμβήθρα των Πολιτικών μας! Σήμερα η κυρία Γεννηματά δήλωσε στην πρωινή εκπομπή του MEGA ότι «να τελειώνουμε με το χθες και να αποφασίσουμε όλοι μας ποια ήταν η ιστορική πορεία της οικονομίας από την ώρα που μπήκαμε στην Ευρωζώνη μέχρι σήμερα…»!!! Βρε, βρε καλώς τα τα παιδιά!!! Να τελειώνουμε το χθες! Συμφωνούμε απόλυτα!!! Όλοι λοιπόν εσείς που κυβερνήσατε και κατείχατε πολιτικά αξιώματα να πάτε σπίτια σας, για να μην πούμε πουθενά αλλού, γιατί μόνον έτσι θα τελειώσουμε με το χθες!!! Άλλη λύση δεν υπάρχει!

Όμως η αρχηγός του ΠΑΣΟΚ θέλει και κάτι άλλο. Να αποφασίσουμε, οι πολιτικοί δηλαδή, αυτοί μας οδήγησαν στα σημερινά μας χάλια, ποια ήταν και η ιστορική πορεία της οικονομίας από την ώρα που μπήκαμε στην Ευρωζώνη… Δηλαδή, δεν την ενδιαφέρει το πώς μπήκαμε στην Ευρωζώνη; Ή μήπως γιατί εκεί ξέρουμε τα κατορθώματα του κυρίου Σημίτη και γνωρίζουμε που είναι η θέση του; Και γιατί να μην εξετάσουμε συνολικά από την μεταπολίτευση και μετά τι κάνατε γενικά εσείς οι πολιτικοί σε αυτό τον τόπο… Το πώς αφήσατε να γιγαντωθεί η διαφθορά, η ανομία εξ αιτίας της ατιμωρησίας, το πώς δημιουργήσατε ένα τεράστιο πελατειακό κράτος, το πώς ασελγήσατε πάνω σε αυτή τη χώρα και τον λαό της.

Είναι να γελά κανείς όταν ακούμε σήμερα πολιτικούς να μιλάνε για διεφθαρμένους αγρότες, που πήραν παράνομα επιδοτήσεις, που τις χρησιμοποίησαν για την καλοπέραση τους, που αγόρασαν Καγιέν που, που, που… Καλά όλα αυτά έγιναν, πράγματι, αλλά οι αγρότες, οι κτηνοτρόφοι και όλες οι άλλες κατηγορίες επαγγελματιών που έκλεψαν το δημόσιο, μόνοι τους το έπραξαν; Δεν είχαν την βοήθεια ή έστω την ανοχή του κρατικού μηχανισμού που ελέγχεται από τους πολιτικούς; Παρανομίες έναντι ψήφων ήταν το δέλεαρ!!! Για να παραμείνει το κόμμα τους στην εξουσία τα έκαναν όλα οι πολιτικοί. Και γιατί να παραμείνει το κόμμα τους στην εξουσία; Μήπως γιατί κονόμαγαν και εκείνοι; Οι πολιτικοί και οι φίλοι τους, οι οικογένειες τους; Λέμε τώρα εμείς οι κακοί άνθρωποι, που ο νους μας πηγαίνει μόνο στο κακό!!! Καλέ για την πατρίδα το έκαναν…

Για να σώσει η Νέα Δημοκρατία τον τόπο από το ΠΑΣΟΚ, και το αντίθετο!!! Μέχρι που κυβέρνησαν και οι δύο μαζί με τα γνωστά σε όλους αποτελέσματα!!! Και ήρθε χθες και η συζήτηση στην Βουλή για το ασφαλιστικό για να παραδεχθούν όλοι ότι έγιναν λάθη. Και καθάρισαν με αυτό!!! Στην Ελλάδα, οι πολιτικοί νομίζουν ότι αν παραδεχθούν ότι έκαναν λάθη τελείωσε! Ούτε γάτα, ούτε ζημιά… Και συνεχίζουν μετά απτόητοι το έργο τους. Κύριοι αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων έχετε πάρει είδηση ΟΤΙ ΚΑΙΓΕΤΑΙ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ!!! Και δυστυχώς αντιμετωπίζουμε ένα «αόρατο» εχθρό. Οι δυστυχείς Σύριοι, οι Ιρακινοί και όποιοι άλλοι έχουν να αντιμετωπίσουν πχ το Ισλαμικό Κράτος με τις θηριωδίες του. Είναι εκεί όμως οι εγκληματίες αυτοί, τους βλέπουν… Εμείς δεν βλέπουμε κανέναν εχθρό!!!

Πεθαίνουμε, όχι μεταφορικά, αλλά στην κυριολεξία και οι πολιτικοί τσακώνονται για την πολιτική τους επιβίωση και μόνο! Πεθαίνουν άνθρωποι από την ανθρωπιστικοί κρίση και ουδείς νοιάζεται. Γνωρίζετε ποια είναι η πλέον συνηθισμένη αιτιολογία των γιατρών στα νοσοκομεία για τις ασθένειες που παρουσιάζονται στους ανθρώπους που εξετάζουν; Ξέρετε είναι από τις στεναχώριες αυτό που πάθατε, από το άγχος… Πεθαίνουμε ως χώρα και ουδείς νοιάζεται. Γερνάμε ως λαός, οι νέοι μας δεν παντρεύονται, δεν κάνουν παιδιά, πάνε να μας κάνουν αποθήκη ψυχών, φορτώνοντας μας όλους τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, Ελπίζουν να μας αλλοιώσουν έτσι ως λαό. Να πάψουμε να είμαστε Έλληνες, να πάψουμε να είμαστε Χριστιανοί Ορθόδοξοι στην πλειοψηφία μας… Ενοχλούμε τους άλλους προφανώς γιατί είμαστε Έλληνες!

Την μία ημέρα μας βγάζουν από την Ευρωζώνη, την άλλη από την ΕΕ, την άλλη από την Συνθήκη Σένγκεν. Τον άλλο μήνα δεν θα έχουμε ρευστότητα γιατί δεν υπογράφουμε τα πάντα με κατεβασμένα τα παντελόνια… Έλεος πια!!! Αυτή την Ευρώπη θέλουμε; Σε αυτή την ΕΕ θέλουμε να ανήκουμε; Η αντιπάθειας μας προς την διαφθορά και ο αγώνας μας εναντίον της είναι γνωστός. Ανήκουμε σε αυτούς τους ανθρώπους που πιστεύουν ότι η κύρια αιτία των δεινών μας είναι η διαφθορά και η ατιμωρησία σε αυτόν τον τόπο.

Διαβάσαμε λοιπόν σήμερα με μεγάλη προσοχή την έκθεση του 2015της Διεθνούς Διαφάνειας για την διαφθορά στο δημόσιο. Έχουμε παρουσιάσει μια πρόοδο. Ανεβήκαμε κάποιες θέσεις… Τώρα βρισκόμαστε στην 58η με βαθμολογία 46 από 36 που είχαμε το 2012. Η διαφορά είναι μεγάλη, δέκα ολόκληρες μονάδες, αλλά αυτό δεν αρκεί. Γιατί; Μα γιατί βρισκόμαστε στην κατάταξη κάτω από χώρες για τις οποίες μιλάμε ως λαός, ας πούμε απαξιωτικά ή περιπαικτικά, εμείς οι πολιτισμένοι, οι Ευρωπαίοι, όπως είναι η Μποτσουάνα (28η!), η Ρουάντα (44η!), η Ναμίμπια, η Γκάνα και άλλες πολλές δυστυχώς… Εκεί έχουμε καταντήσει.

Αλλά ας δούμε και αυτούς που μας κουνάνε το δάκτυλο. Κατ’ αρχήν βλέπουμε ότι οι πρώτες χώρες στην βαθμολογία, με την λιγότερη διαφθορά στον δημόσιο τομέα δηλαδή, είναι η Δανία, Φιλανδία, Σουηδία, η Δανία… Έλα όμως που η έκθεση αναφέρει ότι μπορεί ο δημόσιος τους τομέας να έχει την λιγότερη διαφθορά αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει διαφθορά σε άλλους τομείς!!! Και μάλιστα αναφέρει ως παράδειγμα μια Σουηδική-Φιλανδική εταιρεία, που το 37% ανήκει στο Σουηδικό κράτος, και η οποία αντιμετωπίζει κατηγορίες για δωροδοκία, ότι δηλαδή έδωσε εκατομμύρια δολάρια για να εξασφαλίσει δουλειά στο Ουζμπεκιστάν!!! Η Σουηδία είναι 3η στην κατάταξη στις χώρες και το Ουζμπεκιστάν 153η ανάμεσα σε 167 κράτη!!!

Επίσης η Διεθνής Διαφάνεια αναφέρει ότι όπως «η έρευνα μας δείχνει, το ήμισυ του συνόλου των χωρών του ΟΟΣΑ παραβιάζει τις διεθνείς υποχρεώσεις τους για την πάταξη της δωροδοκίας από τις εταιρείες τους στο εξωτερικό»!!! Τι ωραία τι καλά! Δεν έχουν λοιπόν διαφθορά στο δημόσιο, αλλά έχουν οι ιδιωτικές εταιρείες τους, παραβιάζουν τις διεθνείς υποχρεώσεις τους, στέλνουν τους πρόσφυγες στα πλέον απομακρυσμένα μέρη για να ζήσουν, θέλουν να κατάσχουν τα τιμαλφή των μεταναστών και προσφύγων, έχουν οίκους ανοχής για κτηνοβάτες, έχουν πολιτικά κόμματα που υποστηρίζουν την παιδοφιλία και τόσα άλλα στραβά και ανάποδα…

Τελικά αυτή είναι η Ευρώπη; Αυτή είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση; Σε αυτή την Ένωση θέλουμε να είμαστε μέλη; Στην Ευρώπη των εκβιασμών; Στην Ευρώπη που όμως κάθεται σούζα μπροστά στους εκβιασμούς της Τουρκίας; Για αυτή την Ευρώπη εγκαταλείπουμε όλες τις αξίες μας, τα ήθη μας, τα έθιμα μας, τον τρόπο ζωής μας; Αξίζει να αφανιστούμε ως έθνος για οποιαδήποτε Ευρώπη; Και όλα αυτά γιατί; Γιατί τα τελευταία χρόνια θέλησαν κάποιοι να κονομήσουν σε βάρος όλων των υπολοίπων; Για τους ολιγάρχες θα θυσιαστεί ένα ολόκληρος έθνος; Για την απληστία τους;

Κύριοι πολιτικοί αρχηγοί, καθίστε κάτω και αλλάξτε τα κακώς κείμενα στην χώρα όχι γιατί σας το επιβάλλουν οι διεφθαρμένοι τιμητές μας. Αλλά γιατί πρέπει. Γιατί αλλιώς θα ζήσουμε τις τελευταίες ημέρες της Πομπηίας… Γιατί αυτή η χώρα και ο λαός της αξίζει κάτι καλύτερο. Και σε όποιον αρέσει!!! Με ότι μπορεί να σημαίνει αυτό…

Δημήτριος Κ. Φίλιππας κατά κόσμον Διογένης ο Κυνικός

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top