Select Menu


Και είδαμε επί τέλους την «κορυφαία αντιπαράθεση»! Είδαμε τους δυο φερέλπιδες νέους να προβάρουν την κόντρα τους, στο στύλ «μία σου και μία μου»!
Πολύ αστείοι αποδείχτηκαν, και κατώτεροι των περιστάσεων. Των οικιών υμών εμπιμπραμένων, υμείς άδετε...

Ανέτρεξα στις παιδαγωγικές συμβουλές που δίναμε -νεαρές μαμάδες- στους μικρούς μας, μαθητές Δημοτικού: ότι δεν πρόκειται να αναμιχθούμε στους καυγάδες τους, κι ότι θα πρέπει ή να συνεννοηθούν ή να τα βγάλουν πέρα μόνοι τους, και προ πάντων να μην έρθουν δαρμένοι γιατί θα λάβαιναν και τα επίχειρα της ανωριμότητάς τους.

Τί εννοούσαμε; Όχι ασφαλώς πως δεν αγωνιούσαμε για τα παιδιά μας, όχι πως δεν πονούσαμε για τις συγκρούσεις και τις ήττες τους, για τα τραύματα που εισέπρατταν ή προκαλούσαν [γιατί όχι μόνο το δικό τους τραύμα μας πονούσε, αλλά -το ίδιο μας πονούσε - και το τραύμα που προκαλούσαν στον συνομήλικο και συμμαθητή τους. Επειδή αυτό τους έβαζε στη θέση να γίνονται αμυντικοί ή επιθετικοί και σκληροί, με συνέπεια να επηρεάζεται η ευαισθησία της παιδικής ηλικίας. Προείχε όμως η ικάνωση του νέου, και όχι η δικαιολογία του].

Η συζήτηση στη Βουλή, μου έδωσε την εντύπωση ότι οι νεαροί αρχηγοί ή δεν είχαν ακούσει ποτέ τους παρόμοια παρότρυνση, ή ότι δεν είχαν ποτέ πιο πριν την ευκαιρία να αναλάβουν προσωπικά την ευθύνη οργάνωσης, διοργάνωσης και διεκπεραίωσης έργου, με αρχή μέση και τέλος, και με κερδοφόρο αποτέλεσμα.

Παιδιά, το «παιχνίδι» δεν είναι δικό σας, το παιχνίδι είμαστε εμείς, η χώρα και το μέλλον! Μας εμπαίζετε!

Μην κατηγορείτε ο ένας τον άλλον για το κόμμα του! Είστε, όχι μόνο αμφότεροι, αλλά και όλα τα άλλα κόμματα, το ίδιο συνυπεύθυνοι και αναποτελεσματικοί! Είστε χρήστες κι επικαρπωτές εξουσίας.

Και τούτο, γιατί είτε ως κυβέρνηση, χαράσσοντας πολιτική, είτε ως αντιπολίτευση ωθούντες στη λήψη μέτρων, ποτέ δεν ελάβατε τα δέοντα μέτρα και δεν ασκήσατε την κατάλληλη πολιτική.

Φροντίστε να συναγάγετε και να επαναπατρίσετε τον κλαπέντα εθνικό πλούτο και να φορολογήσετε τα εξαχθέντα δολίως και κακώς. Σταματείστε τον κομματισμό του κράτους, τη χειραγώγηση της κοινής γνώμης, την ληστεία της ζωής, την κατεδάφιση των κοινωνικών αξιών, και φυλάξτε τη χώρα, την ελευθερία, την ανεξαρτησία της και τους φυσικούς της πόρους.

Κι αν οι φίλοι κι εταίροι μας, σε τρείς μήνες σχεδιάζουν να μας αποβάλουν από την ζώνη Σένγκεν, φροντίστε να έχετε ήδη (εκδώσει και ) δώσει σε όλους τους εδώ ευρισκόμενους ξένους τα απαιτούμενα έγγραφα ώστε αυτοί να μεταβούν στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, οι οποίες -επί τέλους- θα πρέπει να δρέψουν τους καρπούς των προσπαθειών τους.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top