Select Menu


Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου

Στις 30 Αυγούστου 1993 η γερμανική πολυεθνική εταιρεία Siemens, με τις εξουσιοδοτημένες υπογραφές των Κρέπαπα και Γεωργίου (κατηγορούμενος στη δίκη των 64ων κατηγορουμένων για τα “μαύρα ταμεία” από τα οποία χρηματίζονταν πολιτικά πρόσωπα), έστελνε επιστολή – χαρακτηρισμένη με την ένδειξη ΕΠΕΙΓΟΝ - στον τότε Πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, με θέμα: “Κατακύρωση Διεθνούς Διαγωνισμού ΟΤΕ 1,1 εκατ. ψηφιακών παροχών (Διαγωνισμός ΟΤΕ υπ΄ αρ. 7753/92”, αναφέροντας ακριβώς:

Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ,

Για το προαναφερόμενο μείζον θέμα που μας απασχολεί ιδιαίτερα ως εγχώρια Βιομηχανία Τηλεπικοινωνιών και μετά την απογοητευτική συζήτηση που είχαμε με τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας κ. Στέφανο Μάνο, θεωρούμε πλέον απαραίτητη την προσωπική σας παρέμβαση.

Συνημμένα σας αποστέλλουμε και την σχετική απαντητική επιστολή μας από 27/8/93 προς τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και σας παρακαλούμε για άλλη μια φορά να επιληφθείτε προσωπικώς.

Από τα παραπάνω, πιστεύω αντιλαμβάνεσθε όλοι σας, για το πώς χρησιμοποιούσε η Siemens, εκβιαστικά διλλήματα και όχι μόνο, προκειμένου να κάμψει υπουργούς και πρωθυπουργούς, για να εξασφαλίζει τεράστια δημόσια έργα, από την πίσω πόρτα (οι επιστολές βρίσκονται στα χέρια μας). Η συνέχεια είναι σε όλους μας γνωστή. Μετά από λίγες ημέρες ακολούθησε η πτώση της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Μια πτώση και για την οποία πολλές φορές έχουμε αναφερθεί λεπτομερώς, καταδεικνύοντας όλο το παρασκήνιο αυτής της πτώσεως, αλλά και τους ενόχους της.

Ωστόσο, οι συνεχείς αναφορές μας γίνονται επειδή ο φωτισμός αυτής της κατάμαυρης πολιτικής σελίδας της χώρας μας, θα οδηγούσε στο ξεκαθάρισμα των λογαριασμών με όλους εκείνους τους επίορκους πολιτικούς, οι οποίοι εκμεταλλευόμενοι την υψηλή θέση τους στην Εξουσία, ενήργησαν υπέρ της “τσέπης” τους και κατά του Δημοσίου συμφέροντος…

Έτσι, σήμερα θα δημοσιεύσουμε ένα μικρό απόσπασμα για το “βρώμικο ΄93”, από το βιβλίο του Αθανασίου Στριγά: “Η μαύρη βίβλος των πολιτικών”.

ΠολΑν – Siemens - Κόκκαλης

Η “Πολιτική Άνοιξη” ήταν το κόμμα που ίδρυσε ο Αντώνης Σαμαράς στις 30 Ιουνίου 1993. Ο Σωκράτης Κόκκαλης, γιος του Πέτρου Κόκκαλη υπουργού “της κυβέρνησης του βουνού” και πράκτορα της Στάζι, υπήρξε από τα τέλη της δεκαετίας του 1980 προαγωγός της Siemens στην Ελλάδα η οποία εξαγόρασε τότε όλο το σύστημα εξουσίας και την Αριστερά η οποία συμμετείχε σε κυβερνήσεις Συνεργασίας (*)..

Στις αρχές Σεπτεμβρίου 1993 ο Σωκράτης Κόκκαλης έδωσε ένα υψηλό χρηματικό ποσό στον Αντώνη Σαμαρά και στις 9 Σεπτεμβρίου 1993 αποχωρεί ο Συμπιλίδης και πέφτει η κυβέρνηση της ΝΔ. Η “Πολιτική Άνοιξη” είχε χρηματοδότη την Siemens. Το υπαινίσσεται ο Μιχάλης Χριστοφοράκος. Ο Χριστοφοράκος είπε: “μικρό κεντροδεξιό κόμμα που έλαβε μέρος στις εκλογές έλαβε το κάτι τι του”.

Διαγωνισμός για τον ΟΤΕ (από Secret Real Truth)

Ανατρέχοντας στα γεγονότα, θα δούμε ότι λίγες μέρες πριν από την πτώση της κυβέρνησης Μητσοτάκη, ελάμβανε χώρα ο περίφημος διαγωνισμός για τις ψηφιακές παροχές του ΟΤΕ. Σε αυτόν τον διαγωνισμό, ενεπλάκη ξαφνικά η Siemens, την οποία όμως την προσφορά απέρριψε ο τότε Υπουργός Οικονομικών κ. Μάνος. Η συνάντηση που είχε η Siemens αλλά και η επιστολή που έστειλε η συγκεκριμένη εταιρεία προς τον κ. Μάνο, απέβη άκαρπη, με αποτέλεσμα η πολυεθνική εταιρεία να απευθυνθεί με επιστολή της στις 30 Αυγούστου 1993, προσωπικά στον ίδιο τον τότε Πρωθυπουργό Μητσοτάκη, ζητώντας του να παρέμβει προσωπικά (γίνεται αναφορά δυο φορές), προκειμένου να κάμψει τις αντιδράσεις του Υπουργού Εθνικής Οικονομίας και να τους καταχωρήσει τον διεθνή διαγωνισμό 7753/92 των ψηφιακών παροχών του ΟΤΕ. Ο Κ.Μητσοτάκης, προφανώς δεν ενέδωσε σε αυτήν την απαράδεκτη επιστολή της Siemens, όλως αιφνιδίως όμως και συμπτωματικώς, μετά από λίγες ημέρες ο Σαμαράς ρίχνει την κυβέρνηση! Ο Σαμαράς όμως, δεν έριξε μόνο τον Μητσοτάκη από την εξουσία αλλά κυρίως βοήθησε τα μέγιστα την Siemens, η οποία μετά τον ερχομό του Ανδρέα Παπανδρέου στην Εξουσία, κέρδισε τον διαγωνισμό ψηφιακών παροχών και κυκλωμάτων του ΟΤΕ.

Επίλογος

Γι΄ αυτό ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης έλεγε, πως “οικονομικά συμφέροντα” τον έριξαν. Όπως είχε καταγγείλει ο ίδιος, το 1993 τον έριξε από την πρωθυπουργία ο Αντώνης Σαμαράς, μετά από “συνωμοσία και φυσικά προδοσία και η συνωμοσία ήταν συνωμοσία πολιτικών συμφερόντων”.

Μετά την αναφορά του αποσπάσματος του συγκεκριμένου βιβλίου, αλλά και των όσων έχουμε αποκαλύψει κατά καιρούς για εκείνη την κατάμαυρη χρονική περίοδο, μας γεννούνται εύλογα ερωτήματα. Γιατί, ανάμεσα στους μάρτυρες της “δίκης των 64ων” που ξεκίνησε στις 27 Νοεμβρίου και πήρε αναβολή για τις 15 Δεκεμβρίου 2015, απουσιάζουν τα ονόματα των: Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, Στέφανο Μάνου και Αντώνη Σαμαρά;

Θεωρεί η Δικαιοσύνη πως αυτά τα πρόσωπα δεν μπορούν να φωτίσουν άγνωστες πτυχές “των μαύρων ταμείων της Siemens”; Όταν ήταν οι κύριοι πρωταγωνιστές αυτή της ύποπτης, εγκληματικής περιόδου; Διέλαθε λοιπόν, της Δικαιοσύνης η μη κλήτευση αυτών των προσώπων ή τελικά υποκρύπτονται ζητήματα και τα οποία δεν πρέπει να μάθει το Πανελλήνιο;

Άλλωστε, αυτά τα ερωτήματα και οι ανησυχίες έχουν περίσσια βάση, αν αναλογισθούμε πως τον Μάιο του 1993, πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στο συγκρότημα “Ναυσικά” του Αστέρα της Βουλιαγμένης, η συνεδρίαση της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ. Στην οποία συμμετείχαν από ελληνικής πλευράς, τόσο ο τότε Πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, όσο και ο τότε Υπουργός Εθνικής Οικονομίας Στέφανος Μάνος. Μήπως λοιπόν σ΄ αυτήν τη συνεδρίαση (ερμητικά κλειστή στα ΜΜΕ, όπως και όλες οι συνεδριάσεις της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ) αποφασίσθηκε και αναγγέλθηκε η ανατροπή της κυβέρνησης Μητσοτάκη;

Μήπως, χρησιμοποιήθηκε ο Αντώνης Σαμαράς για να προκαλέσει την ανατροπή, από τη στιγμή που εκείνη την χρονική περίοδο οι σχέσεις Μητσοτάκη – Σαμαρά ήταν απόλυτα ψυχρές; Για να γίνει Πρωθυπουργός στο μέλλον, ο εκλεκτός της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ, Αντώνης Σαμαράς; Γιατί, όπως λέγεται, του είπαν στη συνεδρίαση της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ στο Εβιάν της Γαλλίας το 1992 – ένα χρόνο πριν – “σε 15-20 χρόνια θα είσαι Πρωθυπουργός της Ελλάδος”!!

(*): Κατόπιν συμφωνίας τριών κομμάτων, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και “Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου” (ΚΚΕ και ΕΑΡ), σχηματίστηκε οικουμενική κυβέρνηση υπό τον οικονομολόγο Ξενοφώντα Ζολώτα, στις 23 Νοεμβρίου 1989. Με Υπουργό Εξωτερικών, τον Αντώνη Σαμαρά και Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Οικονομίας, τον Ιωάννη Δραγασάκη. Σημερινό αντιπρόεδρο της κατοχικής κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Αν θα μπορούσαν να σας πουν κάτι, αυτές οι “ευτυχείς” συγκυρίες!!!

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top