Select Menu


Ντροπή σε όποιον έγραψε ότι η χώρα μοιάζει με ακυβέρνητο πλοίο!

Γράφει ο Δημήτριος Κ. Φίλιππας

 Το καράβι δεν είναι ακυβέρνητο… Σάπιο είναι! Σαπιοκάραβο… Και αυτό γιατί τόσα χρόνια και χρόνια τα χρήματα που έπρεπε να δοθούν για την συντήρηση του, την βελτίωση του, τα έτρωγαν κάποιοι. Το πλοίο πήγαινε στο ναυπηγείο απλά για να φαίνεται ότι κάτι γίνεται, για καμιά προμήθεια από τις επισκευές, που δεν γινόντουσαν κιόλας. Όλα ένα θέατρο μόνο και μόνο για να καλοπερνά το πλήρωμα του, δούλευε, δεν δούλευε, ή για να περνούν τέλεια οι επιβάτες της VIP θέσης!!! Και φυσικά πάνω από όλα οι ίδιοι οι αξιωματικοί του πλοίου…

Για να φθάσουμε στο σήμερα όπου στα λόγια πολλά αλλάζουν αλλά από ουσία μηδέν. Η μόνη αλλαγή που έχει γίνει είναι ότι οι επιβάτες της οικονομικής θέσης, αυτοί που στήριξαν με την συνεισφορά τους, με το εισιτήριο που πλήρωναν χρόνια και χρόνια, γιατί βλέπετε το πλοίο έχει και πάμπολλους τζαμπατζήδες και κάποιος πρέπει να πληρώνει και για αυτούς, τους έβγαλαν ή πολύ σύντομα θα τους βγάλουν από τις καμπίνες τους. Θα στριμωχτούν όλοι στα αμπάρια του πλοίου. Βλέπετε όταν οι μηχανές δεν συντηρούνται, για να κινηθεί το πλοίο, κάποιος πρέπει να τραβήξει κουπί… Πήγαμε διακόσια χρόνια πίσω… Αλλά «ευτυχώς» οι καμπίνες δεν θα μείνουν άδειες! Θα τις πάρουν οι ξένοι… Και μην νομίζετε ότι θα πληρώσουν εκείνοι… Μπιτ παρά θα τις πάρουν… Οι είλωτες θα τραβούν και κουπί και θα πληρώνουν…

Ακόμη πρέπει να αναφέρουμε ότι από ότι δείχνουν τα πράγματα, ούτε ο καπετάνιος πιστεύει στο πλήρωμα του αλλά ούτε και το πλήρωμα του σε αυτόν! Και από πειθαρχία μηδέν. Άσε που το πλοίο λόγω οικονομικής κατάστασης δεν έχει ούτε χάρτες! Πηγαίνει στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα…

Θέλετε να τα κάνουμε λιανά τα πράγματα;

Πόσο θλιβερή μπορεί να είναι η εικόνα μιας χώρας όπου καθοριστικός παράγοντας στην πολιτική της σκηνή είναι πλέον ο κ. Λεβέντης ή ο άλλος του Ρυακιού; Πάνω στον κ. Λεβέντη δε σκέπτεται να στηριχθεί ο κ. Τσίπρας αν τα βρει σκούρα. Το δε αστείο είναι ότι ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, πέραν της όποιας προϊστορίας του, γραφικότητας κλπ, μιλά απαξιωτικά για τον πρωθυπουργό της χώρας! Στην χθεσινή του συνέντευξη στην εκπομπή ΕΝΙΚΟΣ και τι δεν είπε για τον κ. Τσίπρα…

Δυστυχώς ο κύριος Τσίπρας δεν αντιλαμβάνεται ή δεν τον αφήνει ο περίγυρος του να αντιληφθεί ότι η τράπουλα είναι σημαδεμένη από τους δανειστές και κυρίως από τον «κολλητό» μας «φίλο» κ. Σόιμπλε. Αφού τον έφεραν σε αδιέξοδο, αφού τον ανάγκασαν να υπογράψει και να ψηφίσει το Μνημόνιο 3, τώρα τον στύβουν σαν λεμόνι μέχρι να τον «πετάξουν» όπως ακριβώς έκαναν και με τον κ. Σαμαρά. Ο οποίος ήταν και ο καλύτερος τους μαθητής!!! Δεν έφερνε καμία αντίρρηση και για τίποτα!!! Αν πέταξαν λοιπόν τον κ. Σαμαρά, τον δικό τους άνθρωπο, ακόμη και ιδεολογικά, ως στυμμένη λεμονόκουπα θα λυπηθούν τον κ. Τσίπρα; Αστεία πράγματα.

Ο κύριος Σόιμπλε μέσα στην έπαρση που τον διακρίνει είπε μεγάλες αλήθειες στην άτυπη ενημέρωση των δημοσιογράφων στο υπουργείο του. Θα περάσει ένας αιώνας για να εμφανισθεί εκ νέου αριστερός πρωθυπουργός στην Ελλάδα μετά την καταστροφή που θα προκαλέσει ο Αλέξης Τσίπρας στον ελληνικός λαό, φέρεται να δήλωσε… Με λίγα λόγια αποκάλυψε στους δημοσιογράφους το σχέδιο του!!! Αυτό επιθυμεί και για αυτό οδηγούν την χώρα οι δανειστές στα βράχια. Και πάνω από όλα τους Έλληνες στην εξαθλίωση για να τους αναγκάσουν να επαναστατήσουν!

Και είναι πραγματικά ντροπή για εμάς τους Έλληνες, λαό και πολιτικούς, να δικαιώνεται ο κ. Σόιμπλε εξ αιτίας των όσων πράττει ή δεν πράττει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Η μεσαία τάξη έχει εξαφανιστεί. Το μόνο που ακούμε όλοι μας καθημερινά είναι για το ανελέητο κυνηγητό για την είσπραξη φόρων, χαρατσιών, ασφαλιστών εισφορών κλπ. Ακούμε τίποτα άλλο; Μήπως ότι πιάσανε την μεγάλη φοροδιαφυγή; Μήπως ότι περιόρισαν στο ελάχιστο το λαθρεμπόριο καυσίμων; Μήπως ότι πλήρωσαν επιτέλους τα θαλασσοδάνεια που είχαν πάρει όλοι οι αεριτζήδες; Μήπως επιστράφηκε καμιά μίζα; Τίποτα από τα κλεμμένα, τα παστωμένα, τα εμβάσματα του εξωτερικού; Φυσικά και όχι!

Είδαμε μήπως να δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας; Να μειώνεται η ανεργία; Όχι; Το μόνο που μάθαμε είναι ότι το 2016 θα προσληφθούν στο δημόσιο 20.000 νέοι δημόσιοι υπάλληλοι και ότι θα πάρουν αύξηση από 15 έως 50 ευρώ το 55% των εν ενεργεία δημοσίων υπαλλήλων!!! Εεεεε, ακούει κανείς στην κυβέρνηση; Η χώρα δεν έχει μόνον δημοσίους υπαλλήλους έχει και ιδιωτικούς… Και μετά μας πειράζει που ο κ. Σόιμπλε που δηλώνει ότι «Οδηγεί (ο κ. Τσίπρας) τους Έλληνες στην εξαθλίωση, αρνούμενος να κάνει τις μεταρρυθμίσεις που πρέπει για να μην πειράξει τους ψηφοφόρους του και κυρίως τους δημοσίους υπαλλήλους».

Ο Ελληνικός λαός έχει φθάσει στο «ως εδώ και μη παρέκει»! Δεν αντέχει άλλο. Δεν αντέχει άλλα μέτρα, άλλη φτώχεια, άλλη περικοπή μισθών, συντάξεων, επικουρικών. Και μην τάζει κανείς στην κυβέρνηση πράγματα που δεν μπορεί να υλοποιήσει όπως πχ ότι δεν θα μειωθούν οι κύριες συντάξεις! Γιατί τον κάθε συνταξιούχο τον ενδιαφέρει πόσα μπαίνουν κάθε μήνα στον λογαριασμό του. Όχι αν ονομάζεται σύνταξη, επικουρικό, ΕΚΑΣ ή τρεχαγυρευόπουλος αυτό που λαμβάνει. Και αν ελάμβανε κάποιος πχ 1000 ευρώ σύνταξη και επικουρικό και αύριο θα παίρνει 800 € συνολικά, νομίζετε ότι θα πανηγυρίζει γιατί η κυβέρνηση Τσίπρα του «έσωσε» την κύρια σύνταξη; Μην τρελαθούμε κιόλας…

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ παραμένει ακόμη στην εξουσία γιατί η αντιπολίτευση είναι ανίκανη και γιατί ο λαός έχει σιχαθεί τόσο πολύ τα πρώην μεγάλα κόμματα εξουσίας. Θα φθάσει όμως στο σημείο τέτοιας κοινωνικής πλέον αναταραχής και αδυναμίας πληρωμής που ο Θεός να βάλει το χέρι του. Δεν μπορεί για παράδειγμα να κόβεται το ρεύμα από ανθρώπους που βρίσκονται αποδεδειγμένα σε αδυναμία και κάποιοι μεγαλοοφειλέτες της ΔΕΗ να κάνουν πάρτι και να μην τους ακουμπά κανείς!!!

Δεν μπορεί για παράδειγμα ως αντιπολίτευση ο ΣΥΡΙΖΑ να καυτηρίαζε την υπόθεση Παπασταύρου και από την άλλη στις περιπτώσεις του κ. Σταθάκη, του κ.Φλαμπουράρη να σφυρίζει αδιάφορα… Για λόγους ήθους, και μάλιστα αριστερού ήθους, που μια ζωή μας πιπίλιζαν το μυαλό για το ήθος της αριστεράς, ενώ η καταραμένη δεξιά ήταν πάντα ανήθικη (!) έπρεπε να φύγουν από την θέση τους μέχρι να ξεκαθαρίσει το θέμα. Και να αναφέρουμε και κάτι άλλο. Όπως και να το κάνουμε είναι οξύμωρο, το λιγότερο, το υπουργός, βουλευτής, στέλεχος μιας αριστερής κυβέρνησης να είναι και εκατομμυριούχος… Πώς να το κάνουμε τέκνα της αριστεράς, δεν ταιριάζει… Ο κύριος Σταθάκης τώρα, αριστερός κάργα όπως δηλώνει, μας μιλά για κόκκινα δάνεια, περικοπές, φόρους κλπ με την τσέπη του να σκίζεται από την περιουσία που έχει!!! Σε λίγο, έτσι όπως πάμε και ο πρόεδρος των Ελληνικών Βιομηχανιών ή της Ένωσης Εφοπλιστών θα δηλώνει οπαδός του ΚΚΕ και θα γίνεται και υπουργός που θα διαλύει την μεσαία τάξη και θα λέει ότι πολεμά για την φτωχολογιά… Μην τρελαθούμε κιόλας!

Το σκηνικό είναι εκρηκτικό! Εν μέρει γιατί έτσι όπως έχει κυβερνηθεί η χώρα στα χρόνια της κρίσης και μόνο δεν περιμένει κανένας κάποιο άλλο αποτέλεσμα. Εν μέρει γιατί η ολιγαρχία του τόπου φοβούμενη το τι μπορεί να συμβεί, έστω και από «ατύχημα», λαμβάνει τα μέτρα της. Δικά της είναι τα περισσότερα και μεγαλύτερα ΜΜΕ, ότι θέλει κάνει! Αλλά έτσι δεν πάμε πουθενά! Ο καπετάνιος του πλοίου «Ελλάδα» δείχνει ότι κάτι προσπαθεί να κάνει κάτι, δυστυχώς όμως σε αυτή τη ζωή δεν μετράνε οι προθέσεις αλλά το αποτέλεσμα. Η αλήθεια είναι ότι δεν τον έχουν αφήσει να πάρει ανάσα οι δανειστές. Όμως και ο ίδιος πρέπει να αποδείξει στην φουρτούνα το πόσο καλός καπετάνιος είναι! Και δυστυχώς δεν το κάνει. Τουλάχιστον ακόμη…

«Τα σχέδια μας αποτυγχάνουν όταν δεν έχουνε στόχο. Για το καράβι που δεν γνωρίζει προς τα που να πλεύσει δεν υπάρχει ούριος άνεμος» σύμφωνα με τον Σενέκα.

«Είμαστε σαν τους ναυτικούς που πρέπει να επισκευάσουν το πλοίο στην ανοικτή θάλασσα, μη μπορώντας να το λύσουν με την ησυχία τους στη στεριά και να το ξαναφτιάξουν με τα καλύτερα υλικά», όπως έγραψε ο Αυστριακός φιλόσοφος Otto Neurath.

Άραγε, αυτή η κυβέρνηση έχει κάποιο στόχο; Ή μοναδικός στόχος της όπως την κατηγορούν οι αντίπαλοι της είναι μόνον η επιβίωση της και η διατήρηση της στην εξουσία; Έχει την ικανότητα ο καπετάνιος και το πλήρωμα του να επισκευάσουν το πλοίο στην ανοικτή και μάλιστα τόσο φουρτουνιασμένη θάλασσα ή θα πάει άκλαυτο; Αυτή είναι η αγωνία των επιβατών του πλοίου, χωρίς καμία διάθεση αντιπολίτευσης, αφού τους λογικούς ανθρώπους τους ενδιαφέρει να συνεχίσει το πλοίο Ελλάδα με το αγέρωχο σκαρί του το ταξίδι του ανά τους αιώνες. Τους νοιάζει να σκίζει τα νερά των θαλασσών το καράβι όπως έκανε μια ζωή και όχι ποιος είναι ο καπετάνιος του… Καπετάνιος του ας είναι ο πιο άξιος!

Δημήτριος Κ. Φίλιππας κατά κόσμον Διογένης ο Κυνικός

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top