Select Menu


Απίστευτο θράσος, ανοησία ή πολιτική σκοπιμότητα; Ίσως όλα αυτά μαζί να συμπυκνώνονται στη δήλωση του Τούρκου πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβούτογλου ο οποίος δήλωσε πως η Άγκυρα δεν εκλαμβάνει ως σοβαρές τις σκληρές δηλώσεις Πούτιν εναντίον της.

«Δεν παίρνουμε σοβαρά τις σκληρές δηλώσεις Πούτιν και δεν θα απαντήσουμε στα μη διπλωματικά και προσβλητικά σχόλια του Ρώσου προέδρου. Ίσως ο Πούτιν να θυμάται τις παλιές του μέρες της KGB. Αλλά η KGB έχει εδώ και καιρό εξαφανιστεί. Η εποχή της σοβιετικής προπαγάνδας δεν υπάρχει. Με κάθε δήλωση Πούτιν η διεθνής κοινότητα γελά σαρκαστικά. Δεν μπορούμε να τον πάρουμε στα σοβαρά», είπε, με σαφή ειρωνική διάθεση, ο Τούρκος πρωθυπουργός.

«Οι δηλώσεις Πούτιν είναι αταίριαστες με το σύγχρονο διεθνές περιβάλλον και έτσι, αντί να του απαντήσω, απλώς χαμογελώ. Αν λαμβάναμε σοβαρά υπόψη τις δηλώσεις του θα ήταν προσβολή», είπε.

Στην πρόσφατη, ετήσια, συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Ρώσος πρόεδρος κατηγόρησε την τουρκική ηγεσία για τις σχέσεις της με τους τζιχαντιστές και το λαθρεμπόριο πετρελαίου με το ΙΚ, ενώ κατηγόρησε την τουρκική κυβέρνηση ότι ισλαμοποιεί τη χώρα.

«Φαίνεται πως ο Πούτιν θυμήθηκε πως η Τουρκία είναι μια μουσουλμανική χώρα και ότι είμαστε ισλαμιστές ηγέτες», είπε ο Νταβούτογλου και ανέφερε πως ο Πούτιν κακώς προσπαθεί να διαχωρίσει το Ισλάμ από τις «αξίες» του κεμαλισμού.
«Έχω ήδη πει ότι οι κατηγορίες του Πούτιν εναντίον μας αποτελούν σοβιετικού τύπου προπαγάνδα εποχής Πράβντα.

Κοιτάζοντας τον Πούτιν βλέπω ότι η Ρωσία Δεν έχει ξεπεράσει την εποχή του Ψυχρού Πολέμου και δεν έχει ωριμάσει ως δημοκρατία», είπε ο μέγιστος των δημοκρατών, o οποίος πάντως θα ήταν καλό να μην παίζει πολύ με τη φωτιά, ειδικά με αυτή που καεί στα νοτιοανατολικά της χώρας του και μπορεί εύκολα να φουντώσει με εξωτερική…βοήθεια.

mignatiou.com

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top