Select Menu



Είναι μέσα στην ψυχοσύνθεση του ανθρώπου να ψάχνει να βρει δρόμο που θα τον οδηγήσει στο κέρδος.

Την επιθυμία αυτή άλλοι την έχουν έντονη και άλλοι λιγότερο έντονη.

Η κατηγορία των ανθρώπων που έχουν την έντονη επιθυμία, όπου μυριστούν πως υπάρχει πλούτος και κέρδος, επιτίθενται σαν το κοράκι στο πτώμα και όταν δεν υπάρχει πτώμα το δημιουργούν.

Η Αργοναυτική εκστρατεία έγινε για το χρυσόμαλλο δέρας και ο πόλεμος στην Τροία δεν έγινε για τα μάτια της ωραίας Ελένης, αλλά για τον πλούτο που ήταν μαζεμένος εκεί από το εμπόριο που γινόταν μέσω Βοσπόρου.

Είναι γνωστός ο δρόμος που πήρανε οι Αχαιοί, από την Αυλίδα έως την Τροία για να την καταλάβουν μετά από δέκα χρόνια.

Ο Ξέρξης και μετά ο Δαρείος δεν τους φτάναν τα πλούτη που μάζευαν από την Ασία, ζηλέψαν τον πλούτο της Ελλάδας και εκστρατεύσανε αρκετές φορές εναντίον της και ευτυχώς φάγανε τα μούτρα τους.

Ο Μέγας Αλέξανδρος για να σταματήσει την επιθυμία των Περσών να αρπάξουν τον πλούτο της Ελλάδας εξεστράτευσε εναντίον τους και άρπαξε αυτός τον δικό τους.

Ας αφήσουμε όμως τους αρχαίους και τους πολέμους που έγιναν εδώ στην Ευρώπη μεταξύ Εγγλέζων, Γάλλων, Ολλανδών, Πορτογάλων, Αυστριακών και Ισπανών, για την αρπαγή εδαφών ο ένας απ' τον άλλο με πρόσχημα τη θρησκεία και ας ασχοληθούμε με αυτούς που σκοπό είχαν αποκλειστικά το κέρδος.

Θα έχετε ακούσει για το δρόμο του μεταξιού και το δρόμο των μπαχαρικών.

Εδώ να δείτε αμάχη μεταξύ των ιδίων Ευρωπαϊκών κρατών που ανέφερα πιο πάνω για το ποιός θα γίνει κυρίαρχος στο εμπόριο των μπαχαρικών.

Το γαρίφαλο και το μοσχοκάρυδο μοσχοπουλιόντουσαν στην Ευρώπη και τα κέρδη ήταν πάρα πολλά.

Από τη μια μεριά οι Ολλανδοί που είχαν προηγηθεί στο εμπόριο των μπαχαρικών, και από την άλλη οι Άγγλοι που θέλησαν να πάρουν μέρος στο φαγοπότι, άρχισαν τον πόλεμο μεταξύ τους, μέχρι που μπήκε και η Ισπανία στο παιχνίδι. Γιατί μόνο εσείς και όχι και εγώ

Έτσι στις Μολούκες, αρχιπέλαγος της Ινδονησίας, τα εμπορικά πλοία του ενός κυνηγούσαν τα πλοία του άλλου για να αρπάξουν το φορτίο του.

Οι Άγγλοι άφησαν ήσυχους τους Ολλανδούς στο εμπόριο των μπαχαρικών της Ινδονησίας, δέχτηκαν όμως και πήραν σαν αντάλλαγμα το Μανχάταν στην Αμερική. Εκεί τελειώνει και ο πόλεμος των συμφερόντων των αντιμαχομένων δυνάμεων για τα μπαχαρικά.

Τα συμφέροντα τους χώρισαν και τα συμφέροντα τους ένωσαν, αφού πρώτα πήρε ο καθένας τη λεία του.

Ο σύγχρονος δρόμος που οδηγεί στο κέρδος, είναι αυτός του πετρελαίου. Εδώ να δείτε αίμα! Κάθε σταγόνα πετρελαίου είναι ανακατεμένη με τη δυστυχία και το αίμα των λαών που είχαν την ατυχία να βρεθεί πετρέλαιο στα εδάφη που είχαν για πατρίδα τους.

Όσο μεγάλωνε η εξάρτηση του ανθρώπου από αυτό, τόσο άνοιγε η όρεξη στον διεθνή καπιταλισμό για μεγαλύτερο κέρδος .

Το 1901 η Αγγλία είχε υπογράψει μια λεόντεια συμφωνία με το Ιράν . Μετά από 50 χρόνια άγριας εκμετάλλευσης, ο νέος πρωθυπουργός της Περσίας ο Μοσαντέκ ζήτησε μεγαλύτερη συμμετοχή στα κέρδη και όταν του το αρνήθηκαν αυτός κρατικοποίησε τα πετρέλαια της χώρας του.

Η άμεση απάντηση που ήταν καθοδηγούμενη από πράκτορες, έφερε μεγάλες ταραχές στην Τεχεράνη, τη σύλληψη και φυλάκιση του Μοσαντέκ, την άνοδο του Ρεζά Παχλεβί ως Σάχη της Περσίας που ήταν πειθήνιο όργανο του αμερικάνικου καπιταλισμού.

Ο Σάχης για να μπορεί να αντεπεξέλθει στις ανάγκες της σπάταλης ζωής που έκανε ζήτησε μεγαλύτερο μερίδιο από τους πετρελαιάδες.

Όταν ο Σάχης βρισκόταν στις ΗΠΑ για θεραπεία κατά του καρκίνου, με πρόσχημα τις μεγάλες σπατάλες που έκανε, δημιουργήθηκαν νέες ταραχές από ισλαμιστές φοιτητές οι οποίοι κατέλαβαν την Αμερικάνικη Πρεσβεία για περίπου δυο χρόνια και στην απόπειρα που έγινε για την απελευθέρωση των υπαλλήλων της πρεσβείας σκοτώθηκαν οκτώ Αμερικανοί και ένας Ιρανός πολίτης.

Ο Σάχης με την Σοράγια, την θυμόσαστε τη θλιμμένη πριγκίπισσα; αναγκάστηκε να φύγει νύχτα από το Ιράν και το ισλαμικό κίνημα έφερε από το Παρίσι τον Αγιατολάχ Χομεϊνί που εγκαθίδρυσε θεοκρατικό κράτος και άρχισαν οι κόντρες με τους Αμερικάνους .

Οι σχέσεις Ιράν ΗΠΑ ψυχράνθηκαν εντελώς, όταν οι ΗΠΑ φέρεται να είχαν εμπλακεί στο σκάνδαλο Ιράν - Κόντρας, στο οποίο οι ΗΠΑ κατά παράβαση του δικού τους εμπάργκο πουλούσαν όπλα στο Ιράν και με τα χρήματα αυτά ενίσχυαν τα τάγματα θανάτου των Κόντρας στη Νικαράγουα.

Άλλη πετρελαιοπαραγωγός χώρα που έπρεπε να πνιγεί στο αίμα για το πετρέλαιο !

Εξοντωτικές μάχες μεταξύ Κόντρας και Σαντινίστας για την εκμετάλλευση του μαύρου χρυσού.

Έχει αποδειχτεί διεθνώς πως καμία εξέγερση δεν γίνεται αυθόρμητα αλλά πάντα είναι καθοδηγούμενη από καπιταλιστικά συμφέροντα.

Ο Δρόμος του πετρελαίου και του αίματος αρχίζει στην Ασία, από το Καζακστάν που συνορεύει με τη Ρωσία, κατεβαίνει στο Ουζμπεκιστάν και Κιργιστάν, Τατζικιστάν, μετά στρίβει λίγο αριστερά προς το Τουρκμενιστάν, Αφγανιστάν, Πακιστάν, αφήνει απ' έξω την Ινδία και πάει αριστερότερα προς το Ιράν, Αζερμπαϊτζάν προσπερνάει την Τουρκία, πάει προς την Συρία και καταλήγει στην αραβική χερσόνησο.

Ο δρόμος όμως του πετρελαίου δεν τελειώνει εδώ, όπως δεν τελειώνει και η πλεονεξία αυτών που διοικούν τον κόσμο.

Πάμε τώρα στην Αφρική αρχίζοντας από την Αίγυπτο και είναι γνωστά τα αλλεπάλληλα κινήματα μέχρι την πτώση του Μουμπάρακ και την άνοδο του Αλ Σίσι .

Φάγανε τον δικτάτορα Καντάφι, που όσο εξυπηρετούσε τα συμφέροντα των πετρελαιάδων και οι συναλλαγές με πετροδόλαρα ήταν καλός κι' ας ήτανε δικτάτορας, μόλις όμως ξεστόμισε πως θέλει να αλλάξει τις πληρωμές από δολάρια σε ευρώ τον φάγανε κι' αυτόν όπως φάγανε και τον Σαντάμ.

Μετά πάμε σε Τυνησία - Αλγερία και ο δρόμος τελειώνει εδώ και δεν πάει προς το Μαρόκο γιατί από εδώ και πέρα το πετρέλαιο στέρεψε.

Σε όλες αυτές τις χώρες που περνάει ο δρόμος του πετρελαίου όπως θα γνωρίζετε δεν έχει μείνει όρθιο ούτε κολυμπιθρόξυλο.

Κατέστρεψαν τις χώρες και τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων, να αδειάσει βλέπετε ο τόπος, να ανοιχτούνε νέες πετρελαιοπηγές εκεί που κατοικούσαν άνθρωποι και μέσα από τις πόλεις να περνάνε πλέον ανεμπόδιστα οι πετρελαιαγωγοί.

Στις χώρες αυτές οι άνθρωποι περνούσαν καλά, υποταγμένοι σε μια θρησκεία που για μας είναι ακατανόητη, με τα έθιμά τους τις συνήθειές τους και τις μπούρκες τους.

Όταν όμως άρχισαν οι ένοπλες εξεγέρσεις, καταστρέφονταν τα σπίτια τους, δεν είχανε πλέον φαί να φάνε και νερό να πιούνε, αναγκαστήκανε να πάρουν την οικογένεια και τα μπαγκάζια τους και να στραφούν όλοι προς την Ευρώπη, να ηρεμίσουν αυτοί και να ανησυχήσουμε εμείς.

Τέτοιος είναι ο τρόμος τους που δεν διστάζουν να μπούνε σε σαπιοκάραβα ή φουσκωτές βάρκες χειμωνιάτικα να περάσουν από την Τουρκία στην Ελλάδα κι' απ' το Μαρόκο στην Ιταλία. Πνίγονται και χάνουν τη ζωή τους στα παγωμένα νερά της Μεσογείου όχι για ελευθερία, γιατί αυτή η λέξη τούς είναι άγνωστη λόγω της θρησκείας τους , αλλά για να μη πέσει το σπίτι τους και τους πλακώσει, ή μη τυχόν και περάσει απ' το χωριό τους η αγέλη των αιματοβαμμένων τζιχαντζιστών και τους κατασπαράξει.

Αναρωτιέμαι αυτά τα κτήνη δεν έχουν κάτι ανθρώπινο μέσα τους;

Τα άγρια ζώα σκοτώνουν για να φάνε, ενώ αυτοί για να απολαύσουν την κόλαση της κτηνωδίας τους.

Όλος αυτός ο κόσμος της ερήμου περνάει στην Ευρώπη με τα παιδιά του τα έθιμά του και τις συνήθειές του.

Έλα όμως που το καμπαναριό δεν ταιριάζει με τον μιναρέ, ούτε σχηματικά ούτε δογματικά και εμείς δεν μπορούμε να σταματήσουμε να τρώμε δίπιτο χοιρινό σουβλάκι !

Επέρχεται σύγκρουση δύο πολιτισμών και ο θεός να βάλει το χέρι του.

Έλα όμως που βρέθηκε αυτό το καταραμένο μαύρο πράμα και στη Μεσόγειο !

Γυάλισε το μάτι τους και έβαλαν μπροστά το γνωστό τους σχέδιο. Διαίρει κατέστρεφε και βασίλευε.

Θυμόσαστε το Γιωργάκη όταν πρωτομίλησε για Νέα Τάξη Πραγμάτων;

Αυτός ήξερε τι εννοούσε, αλλά τα χαϊβάνια οι από κάτω που βαράγανε παλαμάκια, κανείς δεν ήξερε τι τον περιμένει με την παγκοσμιοποίηση που προανήγγειλε ο ΓΑΠ.

Γέμισε η στεριά της Ασίας με πετρελαιοπηγές και αγωγούς και η Μεσόγειος με ΑΟΖ.

Δεν έμεινε στην ξηρά αλλά ούτε στη θάλασσα κάτι που να μην ανήκει στη Νέα Τάξη Πραγμάτων

Δώσανε οι Εβραίοι στη δική τους ΑΟΖ το όνομα Λεβιάθαν, το οποίο είναι ένα θαλάσσιο κτήνος που αναφέρεται στα απόκρυφα του Ενώχ, αλλά και στο Ταλμούδ.

Βρέθηκε όμως κοίτασμα και στην Κύπρο και εκεί οι έξυπνοι Κύπριοι του δώσανε το όνομα Αφροδίτη.

Άντε τώρα το υπόδειγμα της ομορφιάς να είναι πλάι, πλάι με το κτήνος.

Δώστου μωρέ και συ το όνομα Ανταίος γιού του Ποσειδώνα και της γης, να φαγωθούνε μεταξύ τους . Άκου Αφροδίτη βουτηγμένη στο πετρέλαιο !

Τα χάλια της Ευρώπης αλλά κυρίως τα δικά μας τα βλέπετε και τα ζείτε κάθε μέρα με τα αλλεπάλληλα κύματα των προσφύγων που μας έρχονται κάθε μέρα. Που θα τους βάλουμε να κοιμηθούνε, πως θα τους ταΐσουμε και πως θα συνταιριάσουμε.

Λίγα έχουνε δει τα ματάκια μας όλα αυτά τα χρόνια που οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ τους αποκαλούσαν μετανάστες αδέρφια μας και η κυρά Τασία να σαν το Νέρωνα να απολαμβάνει το έργο της καταστροφής της Ελλάδας.

Γέμισε η Αθήνα με μπούργκα μαντίλα και τσαντόρ και η κυρά Τασία στον Κόσμο της. Που θα στεγάσεις και πως θα ταΐσεις μισό εκατομμύρια αραπιάς που μαζεύτηκε εδώ κυρία Τασία και κυρία Σια μου;

Μαζί με τους μετανάστες πόσες χιλιάδες εγκληματίες τζιχαντζιστές έχουνε κουβαληθεί στην Ευρώπη αφού έβαψαν στο αίμα τα χέρια τους στην Ασία ήρθαν και αιματοκύλησαν και το Παρίσι.

Ένας θεός ξέρει πότε θα έρθει και η ώρα μας !

Δε μας φτάνανε τόσα βάσανα που υφίσταται η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια με την ανεργία, την πείνα, τα κόκκινα δάνεια που κόσμος χάνει το σπίτι του, μας προέκυψε και το πρόβλημα των πουσταράδων να θέλουν να διαλαλήσουν την αφύσικη συμπεριφορά τους και ζητάνε σύμφωνο συμβίωσης.

Δώστου τα κανάλια να δίνουνε δημοσιότητα και να ζητούν επιμόνως από τον υπουργό Εθνικής Αμύνης, και όχι μόνο, να τους μιλήσει για το σύμφωνο συμβίωσης των στρατιωτικών. Αυτό μας έλειπε!

Εγώ πούστηδες έμαθα να τους λέω και πούστηδες θα τους λέω να γεμίζει το στόμα μου. Τι πάει να πει γκέι, ή να επιτρέπεται ο γάμος μεταξύ ομοφυλοφίλων.

Είναι φυσικό και λογικό ο Τόνι που έγινε Τόνια να θέλει να παντρευτεί το ντόπερμάν της και εγώ να λέω μπράβο στη διαστροφή;

Φανταστείτε τον Ξαβιέ που παντρεύτηκε τον Γκοτιέ, να το παίζει σκληρός βαρύς κι' ασήκωτος στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα στο ευρωκοινοβούλιο και στο σπίτι με τα πασουμάκια του και το λαμέ κομπινεζόν του να κάνει νάζια στον Γκοτιέ.

Ά ρε Γκοτιέ έρωτα που ενέπνευσες και το σκασμένο δεν μπορεί χωρίς εσένα.

Βάλτε ρε κορόιδα τον Γκοτιέ να πει καμιά καλή κουβέντα για μας στον Ξαβιέ και κάντε τους δώρο ένα ταξίδι στη Μήλο ή στη Μύκονο.

Ξέρετε σίγουρα θα του περνάει.

Όλοι μέσα κι' έξω νοιάζονται που θα στεγαστούν οι λαθρομετανάστες, τι θα φάνε οι πρόσφυγες και δεν νοιάζεται κανένας απ' όλους αυτούς που βγαίνουν στα κανάλια απαιτώντας ή κλαψουρίζοντας, πως θα κάνουν γιορτές οι χιλιάδες Έλληνες άνεργοι που είναι γεμάτη όλη η χώρα.

Καλά που είναι και η εκκλησία, την οποία οι μηδενιστές ΣΥ ΡΙΖΑΙΟΙ θέλουν να εξοντώσουν. Και εγώ δεν πιστεύω σε κάποια πράματα, αλλά δεν βγαίνω δημοσίως απαιτώντας να τα επιβάλλω.

Θαυμάζω και απορώ πως ο Θεός κρατάει ακόμα ξεκάρφωτα τα κεραμίδια!

Θεόφιλος Αιγινήτης Ζωγράφος - Συγγραφέας http://theofilouerga.gr/




Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top