Select Menu


Στο βιβλίο μου αυτό, φυσικά, για όλα φταίνε οι άλλοι. Πάντα οι άλλοι. Κι ας συστάθηκε επί των ημερών μου το μεγαλύτερο παρακράτος διαφθοράς και διαπλοκής στην Ιστορία αυτής της χώρας.

Γεια σας.

Είμαι ο πρωθυπουργός Σημίτης.

Όχι τέως, παντοτινός.

Ο καταλληλότερος πασών των διαπλοκών (μέχρι και ειδική ερώτηση σκαρφίστηκαν στις δημοσκοπήσεις για να με στηρίξουν).

Βγάζω ένα ακόμη βιβλίο.

Έτσι κάνω εγώ. Γράφω βιβλία και άρθρα, νομίζοντας ότι δεν θα μείνω στην Ιστορία ως αυτό που ήμουν αλλά ως αυτό που λέω ότι ήμουν. Γράφε, γράφε, κάτι θα μείνει.

Στο βιβλίο μου αυτό, φυσικά, για όλα φταίνε οι άλλοι. Πάντα οι άλλοι. Κι ας συστάθηκε επί των ημερών μου το μεγαλύτερο παρακράτος διαφθοράς και διαπλοκής στην Ιστορία αυτής της χώρας.

Εγώ ένας καθηγητής ήμουν. Τι φταίω αν γύρω μου ο Τσουκάτος, ο Μαντέλης, ο Άκης, ο Γιάννος και τόσοι ακόμη έπαιζαν το χορό των εκατομμυρίων. Εγώ απλώς προήδρευα. Όλοι αυτοί ήταν οι αντιαισθητικές ελιές στο πρόσωπό μου. Βλέπετε καμία στο εξώφυλλο του βιβλίου μου; Ούτε μία! Όλα κρύβονται με το κατάλληλο ρετούς. Η πολιτεία μου ήταν η πολιτεία του ρετούς.

Μην ξεχνάτε ποτέ. Εγώ σας έβαλα στο ευρώ. Απροετοίμαστους, γυμνούς, με πειραγμένα στοιχεία, τι σημασία έχει; Ήθελα να γραφτώ στην Ιστορία και γράφτηκα. Εγώ έπιασα το πρώτο ευρώ στο χέρι. Άλλωστε ήξερα ότι η φούσκα μου δεν προλαβαίνει να σκάσει στα δικά μου χέρια. Έτσι και έγινε, έσκασε στα χέρια άλλων.

Επί των ημερών μου παρέδωσα τον Οτζαλάν και τα Ίμια.

Επί των ημερών μου έγινε η μεγαλύτερη αναδιανομή πλούτου υπέρ των πλουσίων στη σύγχρονη Ελλάδα, μέσα από το κόλπο του χρηματιστηρίου. Εσείς παίζατε, αυτοί κέρδιζαν. Τι φταίω εγώ για τις αυξομειώσεις του δείκτη; Να μην παίζατε αν θέλατε, όταν όλοι οι υπουργοί μου σας έλεγαν να παίζετε.

Επί των ημερών μου έγιναν τα ολυμπιακά έργα και στοίχισαν όσο ένα διαστημικό πρόγραμμα.

Επί των ημερών μου έγινε η Εγνατία και στοίχισε όσο ο Υπερσιβηρικός.

Επί των ημερών μου ολοκληρώθηκε το Ρίο – Αντίρριο και στοίχισε όσο η διώρυγα του Παναμά.

Είχα εργολάβους να ταΐσω. Και με τάισαν κι αυτοί. Δεν ήταν μακέτο αυτό. Ήταν η αλήθεια.

Επί των ημερών μου εγκαθιδρύθηκε το μεγαλύτερο μιντιακό σύστημα στήριξης ενός πρωθυπουργού που γνώρισε ποτέ η χώρα. Τους τα έδωσα όλα. Και μου τα έδωσαν όλα.

Στο βιβλίο μου, ο άτιμος, κατηγορώ τον Ανδρέα Παπανδρέου ότι είχε σχέσεις με τη διαπλοκή, επειδή τον στήριζε η εφημερίδα του Κουρή. Μα δεν είμαι υπέροχος, εγώ που με στήριζαν με λύσσα όλες οι μεγάλες εφημερίδες της χώρας;

Τους χάρισα τα πάντα. Και μου χάρισαν δύο εκλογικές αναμετρήσεις (ε, στη δεύτερη βοήθησαν να βγω με 1% διαφορά και κάτι χιλιάδες ελληνοποιημένοι Ρωσοπόντιοι).

Είμαι ο μόνος πρωθυπουργός που έχει ακόμα τόσους μιντιακούς φίλους. Ο ΔΟΛ, το MEGA, Παπαχρήστηδες και Πρετεντέρηδες, Τρέμες, Τσίμες, Παπαχελάδες και Σταύροι Θεοδωράκηδες πίνουν ακόμα νερό στο όνομά μου. Κι ας στήριξαν τον Γιώργο και τον Σαμαρά μετά. Η ανάγκη τους έκανε. Η ανάγκη που εγώ δημιούργησα.

Γιατί εγώ ήμουν αυτοί. Γιατί αυτοί ήταν εγώ.

Μπορεί να μην κατάφερα να γίνω ποτέ πρωθυπουργός της καρδιάς σας, αλλά έγινα ο αιώνιος πρωθυπουργός της δικής τους καρδιάς.

Νίκος Μωραΐτης

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top