Select Menu


Ολοκληρώθηκε η συνάντηση που είχε ο Φρανσουά Ολάντ με τον Μπάρακ Ομπάμα στον Λευκό Οίκο.

Ο Γάλλος πρόεδρος επισκέφτηκε τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής για να συνομιλήσει με τον Αμερικανό ομόλογό του για την αντιμετώπιση του Ισλαμικού Κράτους.

«Είμαστε όλοι Γάλλοι», είπε ο Μπάρακ Ομπάμα κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που έλαβε χώρα μετά την συνάντηση με τον Ολάντ, προσθέτωντας: «Το Ισλαμικό Κράτος πρέπει να καταστραφεί»

Ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε ότι οι ΗΠΑ και η Γαλλία αποφάσισαν να συνεργαστούν στην προσπάθεια αντιμετώπισης του Ισλαμικού Κράτους, το οποίο ο ίδιος χαρακτήρισε «ομάδα βαρβάρων».

«Η επίθεση στο Παρίσι ήταν επίθεση στον κόσμο», τόνισε ο Ομπάμα.

Ο Αμερικανός πρόεδρος κάλεσε την Ρωσία να διαδραματίσει ένα πιο σημαντικό ρόλο στην Συρία, στοχοποιώντας τις δυνάμεις του Ισλαμικού Κράτους. Ακόμα, πρόσθεσε ότι ο Ασάντ πρέπει να απομακρυνθεί από την εξουσία για το καλό της Συρίας.

Αναφερόμενος στην κατάρριψη ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους από τουρκικές δυνάμεις ο Ομπάμα είπε ότι η Τουρκία είχε κάθε δικαίωμα να προβεί σε αυτή την ενέργεια.

«Η Τουρκία, όπως κάθε χώρα, έχει κάθε δικαίωμα να υπερασπιστεί την επικράτεια και τον εναέριο χώρο της», είπε, προσθέτοντας ότι οι δύο χώρες οφείλουν να ρίξουν τους τόνους.

Ο Φρανσουά Ολάντ τόνισε ότι θα ενισχύσει την μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία. Ακόμα, επισήμανε ότι οι δύο ηγέτες συμφώνησαν επιπλέον ότι είναι πολύ σημαντικό να κλείσουν τα σύνορα της Τουρκίας, προκειμένου να αναχαιτιστεί η μετακίνηση των εξτρεμιστών προς την Ευρώπη.

Ο Φρανσουά Ολάντ σημείωσε ότι η αποχώρηση του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ από την εξουσία θα πρέπει να γίνει «όσο το δυνατόν συντομότερα», χωρίς ωστόσο να δώσει κάποια συγκεκριμένη ημερομηνία για την απομάκρυνσή του από τον προεδρικό θώκο.

Αναφερόμενος στην κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους, ο Γάλλος πρόεδρος δήλωσε ότι λυπάται για το γεγονός και ότι πρέπει να μην γίνουν άλλες παρόμοιες ενέργειες.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top