Select Menu

.
Χιλιοφορτωμένα βιογραφικά. Ειδικοί και ειδικότητες. Τόση υπερεξειδίκευση, για να αποδομηθεί η χώρα και να οικοδομηθεί το χάος.

Δεν ακούω. Δεν διαβάζω. Δεν αποτυπώνω τα ονόματά τους πλέον. Όσο και αν προσπάθησα να καταλάβω, μου λείπει πάντα το αυτονόητο.

Φοροεπιδρομές και φοροκαταιγίδες. Αναδρομικά και προπληρωμές φόρων.

Οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα, με έντονα καιρικά φαινόμενα.

«Θερμοκρασίες» για γερές κράσεις σε μια Ευρώπη που πλημμύρισε από αδύναμους ανθρώπους.

Στους καιρούς της επίπλαστης ευδαιμονίας, τότε που έβρεχε χρήμα και λαιφστάιλ, οι ισχυρές μειοψηφίες αυτού του τόπου έχτιζαν το παράλληλο σύμπαν της διαπλοκής.

Μαύρο χρήμα, μαύρες επιχειρήσεις. Προσωπικά σκάνδαλα κρυμμένα σε «δημοσιογραφικά» αρχεία για μια ώρα… ανάγκης.

Κάθε θεσμός υποβασταζόμενος και διαρκώς ελεγχόμενος από την παραθεσμική του υπόσταση: Δικαστικό – Παραδικαστικό. Κράτος – Παρακράτος. Παιδεία – Παραπαιδεία. Νόμοι – Παρανομία. Πολιτικοί – Παραπολιτικοί…

Κάθε έννοια αυτονόητη για την επιβίωση ενός κράτους, ως προϊόν κακοήθους μετάλλαξης μεταξύ της λογικής και του παραλόγου.

Μικρές διαπλοκές σε ευρύ κοινωνικό επίπεδο, για να διασφαλίζονται και να αποσιωπούνται οι μεγάλες οικονομικές συνενοχές.

Τα περιοδικά πουλούσαν σεξ… Επώνυμο σεξ. Και ο κόσμος κατανάλωνε επώνυμο σεξ. Ανάμεσα στις ημίγυμνες διασημότητες και τους επώνυμα ντυμένους, οι κάμερες καταγράφουν για χρόνια. Βίτσια, ναρκωτικά, όπλα…

Διακινούμενα πάθη, που από το μεθύσι της εξουσίας, θεωρούν ότι θα μείνουν για πάντα στο απυρόβλητο.

Η ατομική αμετροέπεια και οι συλλογικές διαπλοκές, επιμελώς καταγεγραμμένα να εξασφαλίζουν σιωπές.

Μια κακοστημένη παρα-θεσμική μηχανή. Από την ακμή στην παρακμή.

Οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα. Με έντονα καιρικά φαινόμενα.

Το είπανε άλλωστε όλοι αυτοί οι «λαμπροί» απόφοιτοι των σπουδαίων οικονομικών πανεπιστημίων του εξωτερικού.

Τόσο χρόνια σπουδών και τόση δόξα, για να υπολογίσουν το μέλλον της χώρας σε μπακαλοτέφτερα. Τόσοι ειδικοί για να μετατρέψουν τον εθνικό πλούτο σε φθηνό παραπροϊόν.

Δεν τους ακούω. Δεν τους βλέπω. Γράφω. Παραγράφω.

Ακούω την ηλικιωμένη κυρία στο σούπερ μάρκετ. Ζει με 350 ευρώ το μήνα. Δεν έχει σπουδάσει τίποτα. Όμως δημιούργησε τα πάντα. Μεγάλωσε τα παιδιά της και τα εγγόνια της. Ανέστησε ανθρώπους, δεν τους διέλυσε. Υποφέρει, αλλά δεν κάνει ληστρικές επιδρομές. Κάνει κουράγιο.

Ακούω τους φίλους μου. Διαβατήρια, βιογραφικά, εξωτερικό. Περάσαμε ένα μέρος της ζωή μας εφημερεύοντας 48 ώρες συνεχόμενα, 15 μέρες το μήνα. Για να αναρωτιόμαστε σε πιο σημείο του χάρτη μας περιμένει η άλλη μισή μας ζωή.

Ακούω. Βλέπω. Γνωρίζω. Τους ανθρώπους χωρίς τα μεγάλα βιογραφικά. Αποτυπώνω πρόσωπα και ιστορίες. ‘Όλες οι αισθήσεις στρέφονται σε όσους επιβιώνουν σε αυτή την άνιση μάχη.

Η Ιστορία από την αρχή. Πάντα οι ίδιοι όροι. Οι ίδιοι αντίπαλοι: Επιβίωση – Επιδρομή.

Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα. Ισοδύναμοι παραλογισμοί. Προαπαιτούμενες ζωές.

Οι αντοχές κυμαίνονται σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα…

Μυρτώ Γρίβα, γιατρός

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top