Select Menu


Απορίες εύλογες σε χαλεπούς καιρούς που οι φαύλοι ,με τα φαύλα έργα ,επέφεραν τη φαυλότητα και ξεχάσαμε πως είναι το εθνικό κράτος! Λέω ξεχάσαμε γιατί ετεροκαθοριζόμενοι ,πουλάμε εξυπνάδες ότι τάχα όλα βαίνουν καλώς, όταν μας ανακοινώνονται συνεχείς περικοπές μισθών και συντάξεων!

Το πολύ κράτος, κάνει κακό ,όταν δεν είναι αυτό που θα ήθελε να είναι. Τι θα φάμε, τι θα πιούμε, τι θα δώσουμε στα παιδιά μας τι και τι ….και τι ….έλεγχος για τα πάντα διπλοέλεγχοι αλλά, εκεί που μας παίρνει! Κάποτε ο μπάρμπα Μανώλης χτυπούσε τα μικρά ζώα, γάτες ,σκυλάκια, εκείνα μπορούσε !Μια φορά σήκωσε το πόδι του να κλωτσήσει ένα μεγαλόσωμο σκυλί κι εκείνο τον άρπαξε από το μπατζάκι του παντελονιού και τον τραβούσε .Έπεσε και χτύπησε άσχημα .Το σκυλί στεκόταν από πάνω του μέχρι που τον μάζεψαν οι περαστικοί. Όσα χρόνια έζησε δεν ακούμπησε ζωντανό!

Τώρα ,τα όργανα του κράτους ,ελέγχουν αν η γιαγιά πλήρωσε 80 ευρώ φόρο για να σωθεί η Ελλάδα! Αδυνατούμε να παρουσιάσουμε τον δημοκρατικό εαυτό μας γιατί η ίδια η δημοκρατία νοσεί! Νοσεί γιατί δεν πειθαρχούμε και αυτό συμβαίνει γιατί δεν προλαβαίνουμε τις πολλές αλλαγές, δεν κατανοούμε την πτώση μας και αντιδρούμε .Η πολιτική εξουσία σε συνεργασία με την τέταρτη εξουσία με τους παραθυρόπληκτους και τις τηλεπερσόνες ,αποδίδοντας σήμερα ευθύνες στον ένα ,αύριο στον άλλο, κρατούν δέσμιο του καναπέ τον πολίτη ,για να παρακολουθήσει ώρες ατέλειωτες πολιτικολογίες, ελπίζοντας στην καλυτέρευση της ποιότητας ζωής του!

Δημοκρατία έχουμε ,αλλά δημοκρατικοί πολίτες δεν είμαστε γιατί μας στερήσατε το δικαίωμα λόγου! Μιλάτε μοναχά εσείς οι πολιτικοί μέσω των μέσων ,κόβοντας στα δικά σας μέτρα το ύφασμα για το δικό μας ρούχο! Ως πότε!

Άννα Δεληγιάννη-Τσιουλπά
Εκπαιδευτικός,συγγραφέας,κριτικός

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top