Select Menu

Ελπίζω πως αυτά που ακούγονται απο χθες για μόνιμο «capital control» σε συνταξιούχους και δημοσίους υπαλλήλους είναι «Διαρρέω μέτρα για να δω αντιδράσεις», όπως λέει κι ο φίλος μου ο Μανώλης.

Σύμφωνοι για την πάταξη της φοροδιαφυγής, αλλά το να σκέπεσαι να υποβάλεις στο μαρτύριο της σταγόνας τους γδαρμένους συνταξιούχους των 300 και 400 ευρώ κι όχι αυτούς που πραγματικά ευθύνονται για την φοροδιαφυγή την οποία εν τέλει ευνοείς με τον παραλογισμό των αποφάσεων σου, είναι βασανιστήριο κατ εξακολούθηση για τα άτομα της τρίτης ηλικίας που τα περισσότερα στη χώρα μας δεν έχουν ιδέα πως γίνεται η χρήση κάρτας, τι είναι το PIN κτλ για να μη μιλήσουμε για την αντισυνταγματικότητα του μέτρου.

Τίθεται θέμα εξαναγκασμού, στέρησης της ελευθερίας επιλογής, δηλαδή ομηρία απο τους εγχώριους σωτήρες και τους εξω απο δώ κυβερνώντες. Και για να μην το ξεχάσω, μπορεί να ανακοινώθηκε νέα χαλάρωση των capital controls με αποστολή εως και 500 ευρώ στο εξωτερικό, αλλά εως τώρα δεν έχει δοθεί εντολή για να εφαρμοστεί όπως με ενημέρωσαν απο την τράπεζα μου!
Η χουντα τελικά δεν χρειάζεται να είναι (και δεν είναι) ένστολη.

Υ.Γ. Προσθέτω στην ανάρτηση και την απορία ενός άλλου πολύ καλού φίλου την οποία μου επέτρεψε να δημοσιεύσω =>
» Αφορά τα Capital Controls μόνο όσους παίρνουν χρήματα από το δημόσιο (μισθωτοί δημοσίου κ συνταξιούχοι). Τί γίνεται; Έπαψε η ΕΕ να στέλνει χαρτονομίσματα στην Ελλάδα όπως θα γινόταν αν είχαμε βγει από Ευρώ ή είχαμε αρνηθεί μνημόνιο; Αυτό το μέτρο ουσιαστικά δεν καταπολεμά την φοροδιαφυγή αλλά δείχνει έλλειψη χαρτονομισμάτων. Έχει τελικά η Ελλάδα Ευρώ ή δεν έχει; »
Και το συμπέρασμα του =>
» Ουσιαστικά η ΕΕ πούλησε ΗΔΗ και τη νέα μνημονιακή κυβέρνηση, όπως είχε πουλήσει τον Σαμαρά. Δεν αφήνουν ούτε ελάχιστα περιθώρια «ευνοϊκής» μεταχείρισης στους συνεργάτες τους.»
Μαρία Δεναξά

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top