Select Menu


Η “Νέα Δημοκρατία” είναι το πολιτικό κόμμα που αποτέλεσε τη συνέχεια του “Ελληνικού Συναγερμού” του Στρατάρχου Παπάγου και της “Εθνικής Ριζοσπαστικής Ένωσης”. Ιδρύθηκε από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, κατά την μεταπολίτευση, στις 4 Οκτωβρίου 1974 και στην ιδρυτική της διακήρυξη μεταξύ των άλλων αναφερόταν: “Η Νέα Δημοκρατία είναι η πολιτική παράταξη που ταυτίζει το Έθνος με το λαό, την Πατρίδα με τους ανθρώπους της, την Πολιτεία με τους πολίτες της, την Εθνική ανεξαρτησία με τη λαϊκή κυριαρχία, την πρόοδο με το κοινό αγαθό, την πολιτική ελευθερία με την έννομη τάξη και την κοινωνική δικαιοσύνη”.

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου

Στις δεκαετίες που ακολούθησαν, αυτές οι αξίες ξέφτιζαν κάθε μέρα και περισσότερο. Έτσι, η ΝΔ μεταβλήθηκε σε ένα κόμμα των προυχόντων και μερικών πολιτικών οικογενειών που στηρίζονταν σε άνομα επιχειρηματικά συμφέροντα, που με ψευδεπίγραφα διλλήματα και ατέρμονες φρούδες υποσχέσεις υφάρπαζε την ψήφο του λαού και κυβερνούσε με μεγάλες πλειοψηφίες.

Ωστόσο, από τις μεγάλες πλειοψηφίες και τις αυτοδύναμες κυβερνήσεις της ΝΔ, περάσαμε στον Αντώνη Σαμαρά και την συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ. Μια συγκυβέρνηση που μετά βδελυγμίας αποκήρυσσε ο πάλαι ποτέ αντιμνημονιακός Αντώνης Σαμαράς, όταν διατυμπάνιζε πριν τις εκλογές του 2012 σε όλα τα μήκη και τα πλάτη πως: “μια συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ θα ήταν ένα νέο χουντικό πραξικόπημα”!! Και από αυτό το κοινοβουλευτικό πραξικόπημα που διέλυε την Πατρίδα και το λαό, μπορούσε να γίνει μόνο από αυτόν τον πολιτικό σαλτιμπάγκο, ο οποίος το 1993 έριξε την κυβέρνηση της ΝΔ, δημιουργώντας δικό του πολιτικό φορέα (Πολιτική Άνοιξη) – που αργότερα υπό την κατακραυγή του λαού διαλύθηκε - για να προτείνει ως λαγός και ακολούθως να στηρίξει μαζί με το ΠΑΣΟΚ την υποψηφιότητα για την Προεδρεία της Δημοκρατίας τον Κωστή Στεφανόπουλο (εκλογή 8 Μαρτίου 1995). Έναν άλλο πολιτικό σαλτιμπάγκο της κεντροδεξιάς παράταξης που αποχωρώντας από τη ΝΔ και ιδρύοντας δικό του πολιτικό φορέα, την “Δημοκρατική Ανανέωση”, ανάγκασε τον Ευάγγελο Αβέρωφ να πει την παροιμιώδη φράση: “Το πρόβατο που φεύγει από το μαντρί το τρώει ο λύκος”.

Έτσι, στα χρόνια του Αντώνη Σαμαρά, η ΝΔ μεταλλάχτηκε οριστικά της ιδεολογικής και πολιτικής της ταυτότητας από τη στιγμή που η πολιτική του καμαρίλα που τον περιστοίχιζε ανήκε σε παλαιότερα ακραία ή σε νεοφερμένα ακροδεξιά στοιχεία, όπως ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο Μάκης Βορίδης, ο Θανάσης Πλεύρης, η Μισέλ Ασημακοπούλου κ.α. Μοιραία λοιπόν, το καράβι μπάταρε ολοσχερώς και στη ΝΔ αποφάσισαν την εκλογή νέου αρχηγού. Και οι υποψήφιοι για την προεδρεία της ΝΔ θα είναι ο σημερινός πρόεδρός της Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο οποίος καθυστέρησε την κατάθεση της υποψηφιότητάς του αφού πρώτα έπρεπε να πάρει την έγκριση του “ιδιοκτήτη” του κόμματος, δηλαδή του Κώστα Καραμανλή, του Κυριάκου Μητσοτάκη που στηρίζεται από την “αγία οικογένεια”, του Αδώνιδος Γεωργιάδη – είναι τουλάχιστον ντροπή όσοι ψήφισαν το δικαίωμα υποβολής της πρότασής του και παρουσιάζει στην πράξη την πολιτική μετάλλαξη της ΝΔ -, και του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα!!

Ενισχυτικά όλων των παραπάνω είναι πως, τρεις ημέρες πριν λήξει η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων υποψηφιότητας, ο Νικήτας Κακλαμάνης μετά γνώσεως λόγου, κατήγγειλε πως στη ΝΔ πίσω από κάποιες υποψηφιότητες υπάρχουν επιχειρηματικά τζάκια και πως αν χρειασθεί θα μιλήσει με ονόματα. Υπερθεμάτισε δε, λέγοντας: “Δεν θα μας επιβάλλουν οι επιχειρηματίες τον αυριανό αρχηγό της ΝΔ. Η ΝΔ ανήκει στους πολλούς και ανώνυμους και όχι στους λίγους και επώνυμους”.

Όμως, αυτές τις πολύ σκληρές δηλώσεις Κακλαμάνη, εκμεταλλεύτηκε ο ΣΥΡΙΖΑ και εξέδωσε ανακοίνωση που μεταξύ άλλων, αναφέρει: “Οι πρόσφατες δηλώσεις του βουλευτή και πρώην υπουργού της ΝΔ, Νικήτα Κακλαμάνη, είναι αποκαλυπτικές για την πάγια και σταθερή διασύνδεση της ΝΔ με τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, τα οποία και δεν έπαψε ποτέ να εκπροσωπεί”. Και λίγο αργότερα ήρθε η απάντηση του Νικήτα Κακλαμάνη: “Η ιστορία της παράταξής μου δεν χρειάζεται την προστασία σας. Φροντίστε τα του οίκου σας, αφού όσοι έχουν μάτια βλέπουν και όσοι έχουν αυτιά ακούν”!!

Βέβαια, ο κ. Κακλαμάνης ο οποίος διακρίνεται για την ευστροφία του, απέφυγε να μας πει για την ταμπακέρα. Στηρίζεται σε αδιαφανή επιχειρηματικά συμφέροντα η ΝΔ ή όχι; Ποιοι υποψήφιοι στηρίζονται από αυτά τα συμφέροντα, που αύριο μεθαύριο θα ζητούν την εξαγορά της “επιταγής”; Μήπως γνωρίζει να μας απαντήσει ο “ιδιοκτήτης” της ΝΔ, Κώστας Καραμανλής από το αρχηγείο του στη Ραφήνα; Μήπως επίσης, μπορεί να μας εξηγήσει γιατί στη συνάντηση που είχε με τον Τζιτζικώστα προ ημερών στο ησυχαστήριό του, προσπάθησε να τον αποτρέψει από την κατάθεση της υποψηφιότητάς του; Προσπάθησε να διατηρήσει το κληρονομικό δικαίωμα της ιδιοκτησίας του κόμματος; Γιατί, ο Τζιτζικώστας δεν στηρίζεται από τα τζάκια των επιχειρηματικών συμφερόντων που κατήγγειλε ο Κακλαμάνης; Γιατί, είναι νέο πολιτικό πρόσωπο στην κεντρική πολιτική σκηνή; Γιατί, έχει φρέσκες ιδέες και δεν έχει ψηφίσει Μνημόνια; Γιατί, χαλάει τη σούπα της οικογενειοκρατίας; Ωστόσο, πρέπει να γνωρίζει ο Κώστας Καραμανλής πως, έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις σε ανθρώπους που τον πίστευαν και τον στήριζαν και συνάμα έχει ιστορική ευθύνη για το που οδηγεί την παράταξη!! Έχει τεράστιες ευθύνες από τη στιγμή που στήριζε τον χειρότερο και αχρηστότερο πρόεδρο της ΝΔ, τον Αντώνη Σαμαρά!!

Κλείνοντας, θα ήθελα να γράψω “δυο” λόγια στο Τζιτζικώστα. Του δίνεται η χρυσή ευκαιρία να διακηρύξει πως θα ξεθεμελιώσει από τη ΝΔ τους βαρόνους και τις φατρίες που λυμαίνονται την παράταξη και την καθιστούν έρμαιο επαγγελματιών πολιτικών που εκλέγονται επί δεκαετίες βουλευτές χωρίς να προσφέρουν κανένα όφελος στην Πατρίδα και το λαό της. Και τέτοια φατρία, εκτός της Καραμανλικής και της Μητσοτακικής, είναι και η φατρία του Σαμαρά!! Που δημιουργήθηκε τα τελευταία χρόνια και είναι η πιο επικίνδυνη!! Με τον εκπρόσωπό της, τον Άδωνι Γεωργιάδη. Που κατεβαίνει στη διεκδίκηση της προεδρίας ως λαγός του Συστήματος. Άλλωστε, δεν είναι τυχαία η αποχώρηση του Βορίδη, που δεν ήθελε σε αυτή τη φάση να εμπλακεί και να τσαλακώσει το προφίλ του!! Και όλοι γνωρίζουν την πολιτική “υποταγή” Γεωργιάδη και Βορίδη στον Αντώνη Σαμαρά που τους υποδέχτηκε με ανοικτές αγκάλες στη ΝΔ!! Που χαίρουν των ευλογιών της καθοδηγήτριας του Σαμαρά, της εκλεκτής πεθεράς του, Τέτης Κρητικού!!

Όμως, όπως και να έχει, ο Τζιτζικώστας είναι το πρώτο φαβορί για να εκλεγεί Πρόεδρος της ΝΔ, αρκεί να προσέξει τις μπανανόφλουδες που θα του ρίξουν οι “σύντροφοί” του!! Δεν είναι άλλωστε, τυχαίο πως η Μισέλ Ασημακοπούλου στηρίζει Τζιτζικώστα και όχι Άδωνι!! Μα ο Άδωνις δεν την εξέλεξε βουλευτή στη Β΄ Αθηνών – προφανώς κατ΄ εντολή Σαμαρά – όταν ήταν “κυνηγημένη” από την εκλογική της περιφέρεια, του νομού Ιωαννίνων;; Γιατί λοιπόν δεν στηρίζει Άδωνι; Γιατί;;;; Έτσι, ας προσέξει ο Αποστόλης Τζιτζικώστας τα πιθανά εκβιαστικά διλλήματα που αποκρύπτονται αυτή τη στιγμή δολίως!!


Κατ΄ αποκλειστικότητα!!

Μάκης Βορίδης και Τέτη Κρητικού στο Ναύπλιο, λίγες ημέρες πριν τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου, υπό το βλέμμα της συζύγου του Αντώνη Σαμαρά, Γεωργίας Σαμαρά – Κρητικού.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top