Select Menu


Η κίνηση της Ρωσίας να βομβαρδίσει με πυραύλους κρουζ στόχους στη Συρία από τον στόλο της Κασπίας είναι μία εντυπωσιακή κίνηση που αιφνιδίασε τους πάντες. Είναι δε μία κίνηση με πολλαπλά μηνύματα και πολλαπλούς αποδέκτες.

Του Γιώργου Αναγνωστόπουλου

Συνοπτικά: α) μην υποτιμάτε την ικανότητα μας να χτυπήσουμε οπουδήποτε, οποιονδήποτε και οποτεδήποτε, β) διαθέτουμε καταστρεπτικά οπλικά συστήματα σε όλους τους κλάδους και το αποδεικνύουμε, γ) όταν λέμε ότι θα προστατεύσουμε τα συμφέροντά μας με κάθε τρόπο, το εννοούμε, δ) τα οπλικά μας συστήματα είναι εξίσου καλά, αν όχι καλύτερα, από οποιοδήποτε δυτικό σύστημα και σαφώς οικονομικότερα, ε) ήρθαμε για να μείνουμε.

Αν βέβαια κάτσει κανείς και αναλύσει όλες της παραμέτρους, σίγουρα θα βρει και άλλα συγκεκαλυμμένα μηνύματα. Προς ποιους;

α) προς όλους τούς εμπλεκόμενους στην Μέση Ανατολή, β) προς όλους τούς εμπλεκόμενους στην Ανατολική Ευρώπη, γ) προς το ΝΑΤΟ, δ) προς τις ΗΠΑ: ΔΕΝ μπορείτε να εφαρμόσετε οποιοδήποτε σχέδιο στις περιοχές ενδιαφέροντός μας χωρίς τη συναίνεσή μας και χωρίς να λαμβάνετε υπ’ όψιν σας τα συμφέροντά μας (σε συνέχεια των δηλώσεων Β. Πούτιν στη Ν. Υόρκη).

Η συνέχεια προμηνύεται εξόχως ενδιαφέρουσα. αλλά η Ελλάδα σαν κυρίαρχη χώρα, πρέπει να είναι σε επιφυλακή και εγρήγορση, διότι εάν δεν το έχουμε αντιληφθεί, «η τράπουλα μοιράζεται ξανά» στη γειτονιά μας και δεν ξέρουμε ακόμη αν «θα μας πέσει» καλό η κακό χαρτί… Ειδικά δε, λόγω των δυσμενών οικονομικών συγκυριών, δεν έχουμε περιθώριο να κάνουμε το παραμικρό λάθος.

defence-point.gr

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top