Select Menu


Παρακολουθώντας στο κρατικό κανάλι την τηλεμαχία των πολιτικών αρχηγών των κομμάτων (9/9/2015) διαπιστώσαμε πως παίχτηκε μια τρίωρη κακόγουστη σαπουνόπερα. Και από την οποία, όσοι την παρακολούθησαν δεν έγιναν περισσότερο σοφοί από πριν.

Αναλώθηκαν σε κονταροχτυπήματα, προσωπικά και κομματικά και σε απαντήσεις κενές περιεχομένου που δεν έδιναν καμιά λύση στα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει ο λαός μας και η Πατρίδα μας. Αλλά πως ήταν δυνατόν να γινόταν διαφορετικά, όταν απέναντί τους είχαν καλοπληρωμένους δημοσιογράφους των μεγάλων διαπλεκόμενων και καταχρεωμένων τηλεοπτικών σταθμών, τους οποίους η κρίση δεν έχει διόλου αγγίξει και οι ερωτήσεις ήταν χιλιοειπωμένες και προκατασκευασμένες, προς εξυπηρέτηση των εργοδοτών τους!! 

Μια κακοφτιαγμένη θεατρική παράσταση, με τον Αλέξη να μην έχει πάρει χαμπάρι για το τι Μνημόνιο μας κάθισε στο σβέρκο. Με τον Μεϊμαράκη να θέλει την επομένη να πιει καφέ στην Κουμουνδούρου (τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ) και να μην έχει πάρει χαμπάρι πως είναι εν δυνάμει Πρωθυπουργός. Τον Λαφαζάνη να χάνει το δίκιο του γιατί δεν είναι καθόλου επικοινωνιακός. Τον Θεοδωράκη να επιχειρεί να κάνει επανάσταση από τις πλατείες με τα καρεκλάκια και τα κομπολόγια. Τον Κουτσούμπα να επιμένει στον στείρο και δογματικό του λόγο περί κεφαλαίου και καπιταλισμού. Τον Καμμένο που έδειχνε να έχει χάσει το τραίνο και την Φώφη να ζει στην κοσμάρα της και να καλεί τα πλήθη να επιστρέψουν στο “σπίτι” τους, δηλαδή το ΠΑΣΟΚ!! Ήμαρτον Κύριε!! Τι πολιτική πενία είναι αυτή!!

Ένα πολιτικό προσωπικό, για το οποίο κάθε μέρα εξυφαίνεται και μια νέα πτυχή του “ταλέντου” του, προκειμένου να απαξιώνεται έτι περαιτέρω στα μάτια του κόσμου. Όπως, επί παραδείγματι του προέδρου της ΝΔ Βαγγέλη Μεϊμαράκη που όπως διαβάσαμε στη διαδικτυακή σελίδα PerioDista: «Τον Γιώργο Φλέσσα, της εταιρείας Sivitas, που είχε αναλάβει την καμπάνια του ΔΝΤ για την “ωραιοποίηση” του Μνημονίου στην Ελλάδα, αλλά και αρκετές δουλειές για λογαριασμό της γερμανικής εταιρείας Siemens, επέλεξε για την προεκλογική εκστρατεία της ΝΔ, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Αναμφίβολα πρόκειται για μια σκανδαλώδη επιλογή που είναι αποκαλυπτική του συμπλέγματος “Νέας Δημοκρατίας – δανειστών – ντόπιου κατεστημένου”….».

Κούβελος (σύζυγος Ντόρας), Χριστοφοράκος, Φλέσσας, τρώγοντας και πίνοντας 


Και εμείς, που πιστεύαμε πως τελικά στη ΝΔ δεν προεδρεύει ο Αντώνης Σαμαράς, αλλά ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Γιατί, μάλλον οι πρόεδροι αλλάζουν, οι κυβερνήσεις πέφτουνε μα … η Siemens μένει!! Αλλά, μια και ο λόγος για τη Siemens, στο προχθεσινό debate εκτός του Καμμένου, κανένας άλλος πολιτικός αρχηγός δεν ψέλλισε κάτι για τη Siemens. Κανένας από τους πρωτοκλασάτους δημοσιογράφους με τη χειραγωγούμενη πέννα και τον εξαρτημένο λόγο, δεν ανέφερε τίποτε για το μέγα σκάνδαλο των “μαύρων ταμείων” της Siemens που διέφθειραν υψηλόβαθμα πολιτικά πρόσωπα. 

Καμιά κουβέντα, η απόλυτη υποβάθμιση του μεγάλου σκανδάλου, παρ΄ ότι στις 27 Νοεμβρίου 2015 ξεκινάει η μεγάλη δίκη, όπου στο εδώλιο κάθονται 64 κατηγορούμενοι για τις σκοτεινές διαδρομές αυτών των “μαύρων ταμείων” της γερμανικής πολυεθνικής εταιρείας Siemens. Μαύρο - κατάμαυρο χρήμα που διακινήθηκε για τη σύμβαση 8002 μεταξύ της γερμανικής εταιρείας και του ΟΤΕ. Βρώμικο χρήμα που εξαγόρασε συνειδήσεις και έκαμε πολλούς πλούσιους. Όπου, εγκαλούνται πρώην στελέχη του ΟΤΕ, πρώην στελέχη της Siemens, πρώην υπουργοί (Μαντέλης, Τσουκάτος). Κατηγορούνται για ενεργητική και παθητική δωροδοκία, καθώς επίσης για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Μια έρευνα που ξεκίνησε το 2006 και παρ΄ ότι έχουν περάσει 9 χρόνια, εντούτοις ακόμη καρκινοβατεί!! Αλλά, κάλλιο αργά παρά ποτέ!!

Ωστόσο, προτείναμε στις ελληνική δικαιοσύνη κατά το παρελθόν, μάρτυρες “κλειδιά” της όλης υποθέσεως που νομίζουμε θα μπορούσαν να ξετυλίξουν το κουβάρι της ανομίας. Τους προτείνουμε ακόμη μια φορά!!

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΣΕΚΕΡΗΣ

Ο άνθρωπος “πασπαρτού” στην όλη υπόθεση! Υποδιευθυντής τηλεπικοινωνιών της Siemens, υφιστάμενος των κατηγορουμένων Καραβέλα (φυγόδικος) και Γεωργίου. Ο άνθρωπος που μέχρι αυτήν την στιγμή είναι ακόμη από πλευράς της Siemens, ο υπεύθυνος διαχειριστής της υποθέσεως. Τον κ. Ευάγγελο Σέκερη τον κάλεσε και τον εξέτασε δυο φορές η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, και όπως προκύπτει από τα πρακτικά, τόσο ο Πρόεδρός της κ. Σήφης Βαλυράκης, όσο και το μέλος της κ. Θανάσης Παφίλης, τον έκριναν ως αξιόπιστο μάρτυρα. Αυτόν λοιπόν, τον αξιόπιστο μάρτυρα η Ειδική Ανακρίτρια – Εφέτης Μαρία Νικολακέα, παρ΄ ότι τον κάλεσε με έγγραφο που έχουμε δημοσιεύσει, για κατάθεση την 3η Μαρτίου 2010, μετά από λίγες ημέρες έκανε προφορική ανάκληση της κλητεύσεως. Από τότε μέχρι και σήμερα, ο μάρτυς δεν έχει κληθεί για να καταθέσει!!

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΒΡΑΜΠΟΣ

Διευθύνων σύμβουλος της Landis+Gyr στην Ελλάδα (παλαιότερα συμφερόντων Siemens). Και αυτός πρόσωπο “κλειδί” στην υπόθεση της Siemens, τον οποίο καμιά δικαστική αρχή δεν τον έχει καλέσει. Ο κ. Αβράμπος το επίμαχο διάστημα (’92-’96) ανήκε στον τομέα τηλεπικοινωνιών της γερμανικής εταιρείας. Αυτή την περίοδο των μεγάλων διαγωνισμών στον ΟΤΕ, ήταν ο μοναδικός συνομιλητής με τους γερμανούς της μητρικής εταιρείας της Γερμανίας (Siemens AG) και συγκεκριμένα με τον Μάικλ Κουτσενρόιτερ (κατηγορούμενος). Επίσης, εκείνη την περίοδο ο τομέας τηλεπικοινωνιών ήταν μαζί με τον τομέα που διαχειριζόταν τις συμβάσεις του Στρατού!!! Θεωρείται βέβαιο πως, ο κ. Αβράμπος γνωρίζει λεπτομέρειες και για τη σύμβαση “ΕΡΜΗΣ”, που ήλθε στο φως της δημοσιότητας με την κατηγορία του ανθρώπου του Άκη Τσοχατζόπουλου, Καρά. Ο κ. Αβράμπος είναι κουμπάρος με τον μπατζανάκη του Σαμαρά, Ευάγγελο Σέκερη! Δηλαδή, η σύζυγος του κ. Σέκερη, Ηλιάνα Κρητικού (αδελφή της συζύγου Σαμαρά), έχει παντρέψει το ζεύγος Αβράμπου!!

ΜΠΟΜΠ ΣΙΚΕΛΗΣ

Υπήρξε ο άνθρωπος “σκούπα” που ως υπεύθυνος διαφάνειας της Siemens στην μετά Χριστοφοράκο εποχή, ανέλαβε να διευθετήσει τα προβλήματα της γερμανικής εταιρείας με το ελληνικό δημόσιο. Δική του “επιτυχία” ο εξωδικαστικός συμβιβασμός Siemens – ελληνικού Δημοσίου, των 200 εκ. ευρώ, από 2 δις που είχε καταλογίσει η διακομματική Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής. Για τον λόγο αυτό, επειδή δηλαδή εξυπηρέτησε άριστα τα συμφέροντα της εταιρείας του, εις βάρος του ελληνικού Δημοσίου, πήρε προαγωγή στην Κίνα. Όμως, σε τακτά χρονικά διαστήματα επισκέπτεται την εταιρεία στην Ελλάδα και έχει διάφορες επαφές. Είναι πανθομολογούμενο, πως κάτι θα μπορούσε να ξέρει περισσότερο και η ελληνική Δικαιοσύνη ουδέποτε τον κάλεσε!!

ΜΑΡΙ ΑΓΑΛΙΩΤΟΥ


Υπεύθυνη του τομέα Δημοσίων σχέσεων της Siemens. Σύζυγος του Σταύρου Παπασταύρου εξ απορρήτων συμβούλου του πρώην Πρωθυπουργού της χώρας Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος χαίρει της απεριορίστου εκτιμήσεως της Καγκελαρίου της Γερμανίας, Άγκελας Μέρκελ. Επιστήθια φίλη του κ. Πάνου Ξυνή, Διευθύνοντος Συμβούλου της Siemens Ελλάδος από την 1η Ιανουαρίου 2009.

Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής “Ελλήνων Πολιτεία”

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top