Select Menu


Σήμερα το πρωί, στις 7:45, βγαίνοντας από το σπίτι μου, είδα έναν μεσήλικα, να έχει μπει μέσα στον κάδο των σκουπιδιών! Καλημέρα του είπα! Καλημέρα μου απάντησε! Ηταν Ελληνας, και τον έλεγαν Αντώνη!!!

Στον φούρνο, που πήγα για ψωμί, δύο αδερφάκια, δεν συμπλήρωναν τα 80 λεπτά για να πάρουν μια φρατζόλα ψωμί! Ηταν ο Νικόλας με τον αδελφό του τον Τζιμάκο!

Στο λιμανάκι της Κρήνης, δυο γυναίκες, δανείζονταν 5 ευρώ από έναν φίλο τους ! Πέντε ολόκληρα ευρώ! Η κυρά Μαρία, τα ήθελε για να συμπληρώσει για μια συνταγή σε φαρμακείο!!

Στην πυλωτή μιας πολυκατοικίας στην οδό Βρυούλων, ένα περιπολικό κατέγραφε την κλοπή ενός διαμερίσματος ! Θύμα ήταν μια γριούλα 81 ετών! Η κυρά Τασία...

Λίγο πιο κάτω στην οδό Σμύρνης στην Καλαμαριά, παρατήρησα ότι το 1/3 των μαγαζιών είναι ακόμη ξενοίκιαστα! Ποιος ξέρει ποιοι τα κλαίνε σκέφτηκα...

Σταμάτησα έξω από το 6ο Δημοτικό σχολείο Καλαμαριάς και έριξα μια ματία στα παιδάκια! Θυμάμαι ότι κάποτε γελούσαν! Σήμερα μου φάνηκαν κάπως ουδέτερα! Ουτε γελούσαν ούτε ήταν στεναχωρημένα! Ισως να έτυχε σκέφτηκα! Σάκη τρέχα, το κουδούνι άκουσα μια τσιριχτή παιδική φωνή! Ο Σακης έκανε σα να μην άκουσε... Μπορεί και να μην άκουσε πραγματικά... Δεν ξέρω...

Σε όλη τη διαδρομή αυτή είδα ακόμη πιο πολλούς ανθρώπους να περπατούν με σκυμμενο το κεφάλι! Περισσότερους απ ότι είχα δει την Παρασκευή που την ξαναέκανα!

Παρκάρισα και μπήκα στο χώρο εργασίας μου! Βρήκα τρεις λογαριασμούς ! Για ποιον χτυπά η καμπάνα σκέφτηκα!

Ολα αυτά, τα βλέπω κάθε μέρα!

Και ζω σε μια πολύ αναβαθμισμένη περιοχή της Θεσσαλονίκης! Στην Καλαμαριά!

Δυτικότερα, σε άλλες συνοικίες τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα! Ολοι το ξέρουμε αυτό... εδώ στη Σαλονίκη! Δραματικά χειρότερα!!!

Σας τα λέω όλα αυτά, γιατί αύριο θα κάνω ξανά την ίδια διαδρομή ! Και θα δω και πάλι τις ίδιες εικόνες!

Απλά αναρωτιέμαι, γιατί κανείς δημοσιογράφος σήμερα, δεν ρώτησε τον Μειμαράκη και τον Τσίπρα, τι σκοπεύουν να κάνουν για να σταματήσουμε να βλέπουμε τέτοιες εικόνες!

Γιατί στην παρωδία αυτή που λέγεται τηλεμαχία, δεν ασχολήθηκε κανείς , με το δράμα αυτών των ανθρώπων!

Ερωτήσεις κλισέ και απαντήσεις το ίδιο κλισέ!

Γιώργος Αδαλής, Οικονομολόγος

ΥΓ

Αν συμμετείχα εγώ στην τηλεμαχία, δεν θα ρωτούσα τίποτα απ όλα αυτά που άκουσα σήμερα!

Θα τους ρωτούσα πρώτα-πρώτα τι σκοπεύουν να κάνουν για τον Αντώνη!

Μετά θα τους ρωτούσα για την κυρά-Μαρία, για την γιαγιά Τασία, για τον Τζιμάκο, για τον μικρό Σάκη που πήγαινε σχολείο σαν ενα μικρό ρομποτάκι!

Θα ρωτούσα γιατί νομίζουν άραγε ότι οι Ελληνες περπατάνε με σκυμμένο το κεφάλι!

Θα ρωτούσα τι θα κάνουν για όλους αυτούς που βλέπω καθημερινά , ανήμπορους και δίχως ελπίδα για το αύριο!

Τώρα που φεύγω από το γραφείο, όλοι ασχολούνται με το ποιος κέρδισε τις εντυπώσεις!!!

Εδώ ο κόσμος χάνεται και τα αιδοία της πολιτικής χτενίζονται λέω εγώ!!

Αν ζούσε η Σμυρνιά η γιαγιά μου η κυρά Γιασεμή, θα περιέγραφε όλη αυτή τη φαρσοκωμωδία που ονομάζεται τηλεμαχία ή debate αν το προτιμάτε, με ΕΞΙ λέξεις:

ΑΡΜΕΓΕ ΚΑΙ ΚΟΥΡΕΥΕ ... ΧΕΖΕ ΚΑΙ ΔΕΜΑΤΙΑΖΕ !!!

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top