Select Menu


Στο δημοκρατικό πολίτευμα που ζούμε, το σύνταγμα προβλέπει να γίνονται εκλογές κάθε τέσσερα χρόνια και ο λαός να αποφασίζει ποιός θα κυβερνήσει τη χώρα για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Από την εποχή του Καποδίστρια μέχρι σήμερα καμιά κυβέρνηση δεν έκλεισε την τετραετία, κι' ας το Σύνταγμα να λέει, γιατί πάντα κάποιος θα βρισκόταν να κάνει κα να κίνημα ή να ζητάει νέες εκλογές για διαφόρους λόγους.

Μετά από τόσα χρόνια που κουβαλάω στην πλάτη μου, παρατηρώ και διαπιστώνω, πως διαχρονικά όλοι οι υποψήφιοι άλλα λένε προεκλογικά και άλλα κάνουν μετά.

Σήμερα όμως φανερά πλέον αποδεικνύεται πως όλους αυτούς που εμπιστευτήκαμε μας προδώσανε, μας καταχρεώσανε και παρέδωσαν την πατρίδα μας σ' αυτούς που δεν μπόρεσαν να την κατακτήσουν με τα κανόνια .

Έπαψαν να κυβερνούν και να αποφασίζουν αυτοί, γιατί πλέον είναι αντιπρόσωποι των Γερμανοεβραίων τραπεζιτών.

Σε λίγες μέρες θα έχουμε πάλι εκλογές. Να ψηφίσω καλοί μου φίλοι ποιό κόμμα; Να δώσω την ψήφο μου σε ποιόν απατεώνα που θέλει να καθίσει στην καρέκλα της εξουσίας ενώ όλοι τους γνωρίζουν ότι θα παίρνουν απ' έξω εντολές για το τι θα κάνουν και τι δεν θα κάνουν.

Τις εκλογές τις κάνουν για να μας καταστήσουν συνενόχους τους και να έχουν το άλλοθι και να λένε ξεδιάντροπα πως "εσείς μας ψηφίσατε" και "μαζί τα φάγαμε".

Έγινε το δημοψήφισμα με το ερώτημα, θέλετε να συνεχίσουμε την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων και να υπογράψουμε τα μνημόνια ή να αντισταθούμε και να σκίσουμε τα μνημόνια;

Το τρανταχτό ΟΧΙ του ελληνικού λαού στην πολιτική που επιβάλλει η Μέρκελ και ο Σόιμπλε μετατράπηκε ως δια μαγείας σε ΝΑΙ.

Όταν έκανε τις διαπραγματεύσεις ο Τσίπρας με τα τσακάλια της διεθνούς τοκογλυφίας, επειδή είχανε πιστέψει και οι ξένοι και οι ντόπιοι, ο καθένας με τα συμφέροντά του, πως ο Τσίπρας με τον Βαρουφάκη πάνε να σπάσουν τα δεσμά των μνημονίων, άρχισαν να ουρλιάζουν ΝΑΙ θέλουμε συμφωνία πάση θυσία.

Τον Βαρουφάκη τον γελοιοποίησαν με τα έντυπα μέσα που διαθέτουν διεθνώς και τον Τσίπρα τον βάλανε να υπογράψει και να γελοιοποιηθεί κι' αυτός σαν τους προηγούμενους.

Μετά την υπογραφή του νέου μνημονίου, όλοι αυτοί που μέχρι χτες φωνάζανε ΝΑΙ στο μνημόνιο, οι γνώριμοι κεκράκτες των κομμάτων από τις τηλεοράσεις, καθώς και οι διαπλεκόμενοι εκδότες άρχισαν να κατηγορούν τον Τσίπρα γιατί υπέγραψε και είπε ΝΑΙ ενώ αυτοί το γύρισαν στο ΟΧΙ. Σα δε ντρέπονται λιγάκι!

Αφήσανε την Ελλάδα απροστάτευτη ακόμα και στους κατσαπλιάδες Αλβανούς να μη μας υπολογίζουν, να μας γελοιοποιούν και να κατεδαφίζουν ορθόδοξες εκκλησίες.

Αφήσανε τα σύνορά μας ελεύθερα σε όλους τους Αφροασιάτες σεβόμενοι τη συμφωνία του Δουβλίνου που υπέγραψε ο Σημίτης. Μα γι' αυτό την κάνανε αυτή την συμφωνία οι κεντροευρωπαίοι για να ξεφορτωθούν το μεταναστευτικό κύμα που αυτοί δημιουργήσανε και να το φορτωθεί ο φτωχός μεσογειακός νότος.

Όπως με αγνοούν αυτοί έτσι θα τους αγνοήσω και εγώ και δεν θα πάω να γίνω συνένοχός τους.

Έτσι κι' αλλιώς δίπλωμα οδηγήσεως έχω, στο δημόσιο δεν πρόκειται να διοριστώ, το βιβλιάριο δε μου χρειάζεται όπως παλιά, οπότε θα κάτσω σπιτάκι μου και θα βλέπω τις ουρές των συνενόχων να συνωστίζονται μπροστά στα εκλογικά κέντρα, έχοντες την ελπίδα πως επί τέλους οι πολιτικοί θα κάνουν το χρέος τους.

Κούνια που τους κούναγε !!!

Κανένας δεν πρόκειται να αλλάξει, ούτε οι πολιτικοί ούτε ο λαός.

Θεόφιλος Αιγινήτης
Ζωγράφος - Συγγραφέας 
theofilouerga.gr

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top