Select Menu


Μακριά χέρια παρέχουν προστασία σε Μασονικές στοές...

Του Γιάννη Ντάσκα

Η χώρα μας εγκαλείται συνεχώς και αδιαλλείπτωςε επι πολλά χρόνια για την καθυστέρηση στην απονομή Δικαιοσύνης,η οποία φτάνει σχεδόν μέχρι την αρνησιδικία .Eπίσης για μεροληπτική απονομή Δικαισύνης,η οποία ουσιαστικά καθιστά την Δικαιοσύνη προνόμιο ισχυρών και επωνύμων και όνειρο απραγματοποίητο για τους απλούς πολίτες.

Ιδού κραυγαλέα παραδείγματα:

Επώνυμος και ισχυρός παράγων της Χαλκιδικής εξαιρέθηκε περιέργως απο σκάνδαλο, το οποίο οδηγείται ενώπιον της Δικαιοσύνης (Εφετείο Θεσσαλονίκης) στις 10 Σεπτεμεβρίου 2015 και περιλαμβάνει κατηγορίες πολύ σοβαρές (αρχαιότητες, ναρκωτικά κλπ) και κακουργηματικού χαρακτήρα. Βοά ο τόπος ότι η εξαίρεση οφείλεται στην πολυσχιδή δραστηριότητα του εν λόγω παράγοντα με το Κόμμα της Νέας Δημοκρατίας και σε προφανείς άκρες που διαθέτει στην τοπική Δικαιοσύνη.

Στον ίδιο νομό έτερος παράγων του ίδιου Κόμματος (Νέας Δημοκρατίας) που διορίσθηκε και στο λεγόμενο Εθνικό Πράσινο Ταμείο Προστασίας του Περιβάλλοντος κατηγορήθηκε, ως υπεύθυνος φωτιάς, η οποία κατέκαψε περιοχή της Χαλκιδικής, την οποία εποφθαλμιούσαν και εποφθαλμιούν ισχυρά οικονομικά συμφέροντα.

Οδηγήθηκε ενώπιον του Εφετείου 7 ολλόκληρα χρόνια μετά την πράξη και καταδικάστηκε λόγω της σοβαρότητας των στοιχείων.

Η σκοπιμότητα της καθυστέρησης αποκαλύφθηκε στον Αρειο Πάγο, όπου επιβεβαιώθηκε ουσιαστικά η άρνηση απονομής Δικαιοσύνης.

Η δίκη στο Εφετείο έγινε σκανδαλωδώς καθυστερημένα, αλλά πάντως έγκαιρα και πριν συμπληρωθεί ο χρόνος παραγραφής και θα μπορούσε να ολοκληρωθεί η διαδικασία στον Αρειο Πάγο εντός των νομίμων χρονικών πλαισίων, καθώς απέμεινε διάστημα μηνών και όχι ημερών.

Εν τούτοις η δίκη στον Αρειο Πάγο έγινε στις 24 Οκτωμβρίου 2014, 45 ημέρες μετά την συμπλήρωση (6 Σεπτεβρίου 2014) του χρονικού ορίου της παραγραφής.

Προφανώς διότι διαφορετικός τρόπος απαλλαγής δεν υπήρχε και αυτός ο παράγων είναι πολύτιμος, ως δημοτικός άρχοντας, για τα συμφέροντα που εκμεταλλεύονται την περιοχή και έφτασαν στο σημείο να ανοίγουν δρόμους σε απίθανα σημεία, προσχηματικά μεν για πρόληψη φωτιάς, στην ουσία δε για να προωθηθουν «επενδύσεις» για εξόρυξη πολύτιμων μετάλλων που οι ολίγοι γνωρίζουν.

Στον ανακριτή της Αθήνας παραμένει εδώ και χρόνια χωρίς καμία ουσιαστική πρόοδο η έρευνα κατά επωνύμου δικηγόρου, μέλους και ταμία ιδρύματος, στο οποίο σημειώθηκαν οικονομικές ατασθαλίες ,ύψους εκατομμυρίων ευρώ.

Οι κατηγορίες στον ανακριτή σχετίζονται με κυκλώματα πλαστογράφησης και παραγωγής πλαστών πιστοποιητικών απόκτησης ελληνικής ταυτότητας κλπ.

Θύμα του εν λόγω κυκλώματος και Ελληνορώσος επιχειρηματίας (Ηλίας Τρ), ο οποίος, αν και διαπιστώθηκε ότι έπεσε θύμα του κυκλώματος με σκοπό την οικονομική του εκμετάλλευση, μάταια αναζητεί το δίκιο του και τα τεράστια ποσά που έχασε απο τη δράση του κυκλώματος.

Y.Γ. Το Ίδρυμα, στο οποίο σημειώθηκαν οι ατασθαλίες σχετίζεται με στοές, αλλά και υπονόμους εξουσίας και μετέχουν σε αυτό και πολιτικά πρόσωπα, τα οποία παρέχουν προστασία τόσο ισχυρή, ώστε να μην προωθείται η έρευνα για τις οικονομικές ατασθαλίες.

Η θέση του ταμία σε… στοϊκά ιδρύματα είναι ιδιαίτερα νευραλγική και ένας δικηγόρος έχει τεράστια δύναμη και στη δικαστική εξουσία μέλη της οποίας μετέχουν σε αυτού του είδους τα ιδρύματα…

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top