Select Menu


Ο προφήτης Παπακωνσταντίνου, είχε “προβλέψει” σε συνέντευξή του στο Mega από το 2010, ότι σήμερα η χώρα μας θα υποχρεωθεί να πάρει νέο δάνειο ύψους 80 δις ευρώ, επισημαίνοντας μάλιστα πως είναι κάτι το φυσιολογικό, αφού «το έχουμε κάνει κι άλλες φορές».

Όχι δεν πρόκειται για κάποιο σενάριο συνωμοσιολόγων. Είναι γνωστό άλλωστε πως τίποτα δεν είναι τυχαίο, αφού οι μεγάλοι ηγέτες του πλανήτη δεν κυβερνούν με το σήμερα, αλλά σε βάθος τουλάχιστον πενταετίας. Το σημερινό δράμα του ελληνικού λαού δεν είναι κάτι που έτυχε, αλλά ήταν προσυμφωνημένο από το Καστελλόριζο. Οι μνημονιακές δυνάμεις της χώρας γνώριζαν από το 2010 ότι η Ελλάδα θα οδηγηθεί σε χρεοκοπία το 2015 και ότι προκειμένου να αποφευχθεί, θα λάμβανε νέο δάνειο ύψους 80 δισεκατομμυρίων ευρώ. Το διαδίκτυο καταγράφει και αποκαλύπτει το οργανωμένο σχέδιο.

Ιδού λοιπόν τα δύο βίντεο με τους προφήτες υπουργούς του ΠΑΣΟΚ: Πρώτος προφήτης ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ο οποίος σε συνέντευξή του το 2010 στο δελτίο ειδήσεων του Mega και ενώ η χώρα έχει δανειστεί ήδη 110 δισεκατομμύρια, παραδέχεται ότι η χώρα θα δανειστεί 80 δισεκατομμύρια για το 2014 – 2015 υπογραμμίζοντας πως «το έχουμε ξανακάνει κι άλλες φορές αυτό». Ο δεύτερος προφήτης ο Πάρις Κουκουλόπουλος, ο οποίος το 2011 μιλώντας σε εκπομπή του ΑΝΤ1 είχε επισημάνει ξεκάθαρα ότι «έρχεται επαπειλούμενη χρεοκοπία μέσα σε 3-4 χρόνια. Έχει γίνει επιλογή σε συνεννόηση με τη χώρα μας. Σας λέω όλη την αλήθεια κ. Παπαδάκη, δεν σας λέω τη μισή».Πρακτικά του ΔΝΤ: Ήξεραν από το 2010 ότι το πρόγραμμα θα αποτύχει!

Δημοσίευμα του Reuters υποστηρίζει πως το "ελληνικό ατύχημα" υποχρέωσε το ΔΝΤ να αλλάξει την στρατηγική του. Το κούρεμα του χρέους και ο ρόλος της Κίνας, της Ινδίας και της Βραζιλίας

"Πώς το ατύχημα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ελλάδα, αλλάζει το Ταμείο" είναι ο τίτλος ημοσιεύματος του Reuters, που καταγράφει μέσα από έρευνα και συνεντεύξεις τις αμφιβολίες που είχε από την αρχή το ΔΝΤ για τα σχέδια διάσωσης της Ελλάδας που ξεκίνησαν πριν από πέντε χρόνια.

"Η έρευνα αδημοσίευτων πρακτικών του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΝΤ δείχνει ότι μία πλειοψηφία σχεδόν των διευθυντών του θεωρούσαν στις 9 Μαΐου του 2010 ότι το ελληνικό πρόγραμμα δεν θα ήταν αποτελεσματικό", αναφέρει το δημοσίευμα.

Η μεγαλύτερη ανησυχία για το πρόγραμμα ήταν ότι δεν προβλεπόταν αναδιάρθρωση του χρέους, δηλώνουν αξιωματούχοι του ΔΝΤ. "Ήταν απόλυτα σαφές , όχι σε όλους, αλλά στη μεγάλη πλειοψηφία των στελεχών μας, ότι ήταν αναγκαία μια αναδιάρθρωση", δήλωσε υψηλόβαθμος αξιωματούχος του ΔΝΤ.

Αλλά οι Ευρωπαίοι φοβόνταν ότι οι ευρωπαϊκές τράπεζες που ήταν "φορτωμένες" με ελληνικά ομόλογα θα μπορούσαν να καταρρεύσουν και υποστήριξαν ότι μία αναδιάρθρωση του χρέους θα μετέδιδε τα οικονομικά προβλήματα της Ελλάδας σε άλλα μέρη της Ευρωζώνης, παρακινώντας άλλες χώρες να ζητήσουν επίσης συμφωνίες για το χρέος τους.

"Το ΔΝΤ επιμένει τώρα ότι δεν θα συμμετάσχει στο τελευταίο πρόγραμμα βοήθειας της Ελλάδας, αν η Ευρώπη δεν δεχθεί την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους σε έκταση που έως τώρα η Ευρώπη απέρριπτε", σημειώνει το Reuters. Υψηλόβαθμος οικονομολόγος του ΔΝΤ δήλωσε πως το πρόγραμμα, αντικειμενικά, έφερε σε χειρότερη θέση την Ελλάδα. "Δανείζαμε μία χώρα που δεν είναι ήδη σε θέση να αποπληρώσει το χρέος της", είπε.

Πριν διαμορφωθεί το πρώτο ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης, η νυν επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, που ήταν τότε υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας έλεγε πως το Ταμείο δεν έπρεπε να συμμετέχει σε προγράμματα στην Ευρώπη, βασιζόμενη στην ελπίδα ότι οι Ευρωπαίοι θα μπορούσαν να διαμορφώσουν ένα επαρκές πακέτο, ώστε να φανεί ότι η Ευρώπη μπορούσε να χειριστεί τα δικά της θέματα.

Όταν τον Φεβρουάριο του 2012 οριστικοποιήθηκαν το "κούρεμα" των ελληνικών ομολόγων και το δεύτερο πρόγραμμα βοήθειας, η Λαγκάρντ, που είχε, πλέον, αναλάβει επικεφαλής του ΔΝΤ, εξέφρασε τις ανησυχίες της. Ο τότε οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, Γκίκας Χαρδούβελης, ανέφερε πως, τότε, η Κριστίν Λαγκάρντ είχε πει, προφητικά, προς τους Ευρωπαίους, πως σε τρία χρόνια θα κληθούν να δώσουν και άλλα χρήματα.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, που ανέλαβε υπουργός Οικονομικών το καλοκαίρι του 2011, δήλωσε στο Reuters ότι το πρόβλημα ήταν πολιτικό. "Το ΔΝΤ και η Ευρώπη επέμεναν σε σκληρά μέτρα για να αποδείξουμε ότι ήμασταν έτοιμοι να πληρώσουμε το πολιτικό κόστος", είπε. Οι περισσότεροι στο ΔΝΤ πιστεύουν ότι ένας από τους λόγους που το πρόγραμμα της τρόικας απέτυχε ήταν επειδή διαδοχικές ελληνικές κυβερνήσεις δεν εφάρμοσαν ποτέ σωστά τις μεταρρυθμίσεις. Οι Έλληνες από την άλλη πλευρά, χρεώνουν λάθη στο ΔΝΤ, την εμμονή σε μειώσεις μισθών και συντάξεων, αντί τις επιμονής στην εφαρμογή μεταρρυθμίσεων.

Το ΔΝΤ, σημειώνει το δημοσίευμα, αναμένεται να συμμετάσχει σημαντικά στο τρίτο ελληνικό πρόγραμμα, αλλά όχι πριν λάβει τη δέσμευση από την Ευρώπη ότι θα δοθεί στη Ελλάδα κάποια μορφή ελάφρυνσης του χρέους της.

Η εμπλοκή του ΔΝΤ στην Ευρωζώνη έχει προκαλέσει, επίσης, μεγάλη συζήτηση για την κυριαρχία στο Ταμείο από τις ΗΠΑ και την Ευρώπη. Η Λαγκάρντ αναμένεται να κερδίσει μία δεύτερη θητεία ως γενική διευθύντρια, αν την επιδιώξει, αλλά η Κίνα, η Ινδία, η Βραζιλία και άλλοι μέτοχοι επιδιώκουν να έχουν μεγαλύτερο έλεγχο στις αποφάσεις του ΔΝΤ.

Είναι πλέον προφανές ότι το σύστημα εξουσίας και το πολιτικό προσωπικό της Ελλάδας είχε δέσει τη χώρα χειροπόδαρα από το 2010 μετά το Καστελλόριζο. Και ο Παπανδρέου και ο Παπαδήμος και ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος και και όλοι όσοι υπέγραφαν τα μνημόνια και τα μεσοπρόθεσμα. Ήξεραν και ξέρουν πράγματα που δεν γνωρίζει ο ελληνικός λαός και που ίσως δεν θα μάθουμε ποτέ.

Επιμέλεια: www.logiosermis.net

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top