Select Menu


Άρθρο του περιοδικού Forbes δίνει πέντε λόγους που οι Έλληνες είχαν δίκιο όλο αυτό το διάστημα της διαπραγμάτευσης, αλλά και που τους οδήγησε στο ηχηρό ΟΧΙ.

1. Η λιτότητα δεν είναι η λύση για ένα οικονομικό πρόβλημα, σημειώνει ο Τζον Χάρβεϊ που υπογράφει το άρθρο. Με 25% ανεργία, οι Έλληνες είπαν όχι και είχαν δίκιο - ποιο οικονομικό πρόβλημα λύνεται με το να σπρώχνεις τους πολίτες στην ανεργία;

2. Τα ελληνικά κοινωνικά προγράμματα είναι σαφώς πολύ λιγότερο γενναιόδωρα από εκείνα στη Γαλλία και την Ελλάδα. Στην κατηγορία πως οι Έλληνες κάθονταν και ζούσαν από κυβερνητικά χρήματα, δεν ευσταθεί αφού ακόμη και πριν την κρίση, το 2007, οι κοινωνικές δαπάνες έφταναν το 20.6%, ενώ στη Γερμανία και τη Γαλλία ήταν 26,7% και 28.7% αντίστοιχα.

3. Η παραγωγικότητα των Ελλήνων εργαζομένων αυξήθηκε πιο ταχέως από εκείνη των Γερμανών.

4. Η κρίση στην Ελλάδα οφείλεται στο ελλειμματικό ισοζύγιο εισαγωγών εξαγωγώντης ελληνικής οικονομίας και όχι τόσο στις δαπάνες τους κράτους.

5. Η ελληνική κρίση είναι αποτέλεσμα του τρόπου που η ευρωζώνη έχει διαρθρωθεί.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top