Select Menu


Περίπου σαράντα αγρότες επισκέφθηκαν την Τετάρτη το Carrefour Market Lidl με σκοπό να αποσυρθούν από την γερμανική εταιρεία το κρέας και το γάλα, τα οποία δεν είναι γαλλικής προέλευσης...και να διεκδικήσουν μια δίκαιη αποζημίωση για την εργασία τους.

Η σημαντική αυτή κινητοποίηση πρωτοκολλήθηκε στην πόρτα του Lidl στην περιοχή Saint-Amand-Montrond στην κεντρική Γαλλία.

Στη συνέχεια πήραν 10 καροτσάκια που με γάλα με κρέας που δεν ήταν Γαλλικά και τα μοίρασαν στους κατοίκους της περιοχής.

Οι διαδηλωτές είναι της ένωσης «Νέοι Αγρότες της Cher» της «Ομοσπονδίας Ενώσεων Αγροτών» και έχουν ενταχθεί στην κινητοποίηση που διεξάγεται σε εθνικό επίπεδο στη Γαλλία


Σύμφωνα με το συνδικάτο των Γάλλων αγροτών και κτηνοτρόφων, περίπου 15.000 παραγωγοί συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις των τελευταίων ημερών.

Η χαμηλή ζήτηση από την Κίνα αλλά και το ρωσικό εμπάργκο στα ευρωπαϊκά τρόφιμα έχουν επιδεινώσει τα προβλήματα των Γάλλων αγροτών.

Ο Φρανσουά Ολάντ ζήτησε από τους ιδιοκτήτες σούπερ μάρκετ να συμβάλουν με αύξηση των τιμών των προϊόντων που αγοράζουν από τους παραγωγούς.


Δείτε το Βίντεο


eglimatikotita.gr

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top