Select Menu


Ο David Budhoo ήταν στέλεχος του ΔΝΤ, στην επιστολή παραίτησης του προς τον managing director του ταμείου γράφει στην εισαγωγή της.....
«Σήμερα παραιτούμαι από το προσωπικό του ΔΝΤ, ύστερα από 12 χρόνια και έπειτα από 1000 ημέρες εργασίας στο εξωτερικό ως Αξιωματούχος του Ταμείου κατά τη διάρκεια των οποίων, με όπλα τα φάρμακά σας και τα κόλπα σας, εφορμούσα σαν γεράκι εναντίον των Κυβερνήσεων και των Λαών της Λατινικής Αμερικής, της Καραϊβικής και της Αφρικής.
Για μένα, η παραίτησή μου είναι μία ανεκτίμητη απελευθέρωση, επειδή με αυτόν τον τρόπο κάνω το πρώτο μεγάλο βήμα που θα μου επιτρέψει να ελπίζω ότι θα μπορέσω να ξεπλύνω τα χέρια μου από αυτό που στα μάτια μου είναι το αίμα εκατομμυρίων φτωχών και πεινασμένων ανθρώπων (…) Ξέρετε, το αίμα είναι τόσο πολύ, που κυλάει σε ποτάμι. Κι όταν στεγνώνει, σχηματίζει επάνω μου κρούστα. Μερικές φορές αισθάνομαι ότι δεν υπάρχει αρκετό σαπούνι σε ολόκληρο τον κόσμο για να καθαριστώ από όλα όσα έκανα εν ονόματί σας.»
O Μπαντού συνέχιζε τεκμηριώνοντας τις καταγγελίες του εναντίον του ΔΝΤ ότι χρησιμοποίησε τις Στατιστικές ως “Φονικά Όπλα”. Παρέθετε λεπτομερή Στοιχεία για το Πώς, ως υπάλληλος του ΔΝΤ, είχε αναμιχθεί σε εσκεμμένα “Στατιστικά Σφάλματα” προκειμένου να ΔΙΟΓΚΩΘΟΥΝ τα Αριθμητικά Στοιχεία στις Εκθέσεις του Ταμείου ώστε η Χώρα (*) να δείχνει πολύ λιγότερο σταθερή απ΄ ότι ήταν στην πραγματικότητα.. 

Το ΔΝΤ είχε διογκώσει τα Στατιστικά Στοιχεία για το Εργατικό Κόστος, με συνέπεια, η Παραγωγικότητα της Χώρας (*) να φαίνεται πολύ χαμηλή, παρόλο που το ΔΝΤ γνώριζε τα πραγματικά δεδομένα. Σε μία άλλη περίπτωση, το ΔΝΤ, “Επινόησε κυριολεκτικά από το πουθενά, ένα Τεράστιο Απλήρωτο Κρατικό Χρέος.” 

(*) στη λέξη “Χώρα” μπορείτε να βάλετε εκτός από την Ελλάδα και όποια άλλη Χώρα θέλετε αρκεί να έχει περάσει από εκεί το ΔΝΤ)!..

Στην επιστολή του ο Μπαντού, που πέθανε το 2001, καθιστούσε σαφές ότι οι αντιρρήσεις του δεν αφορούσαν μόνο τον τρόπο αντιμετώπισης μιας χώρας από μια χούφτα Αξιωματούχων. 

Αντιμετώπιζε ολόκληρο το Πρόγραμμα των Διορθωτικών Προσαρμογών του ΔΝΤ, ως μία Μορφή Μαζικών Βασανιστηρίων, καθώς, “Κυβερνήσεις και Λαοί που ουρλιάζουν από τον πόνο υποχρεώνονται να γονατίζουν μπροστά μας τσακισμένοι, τρομοκρατημένοι και κομματιασμένοι, ικετεύοντας για ένα ίχνος λογικής και αξιοπρέπειας εκ μέρους μας. Όμως Εμείς, γελάμε απάνθρωπα στα μούτρα τους και τα Βασανιστήρια συνεχίζονται αμείωτα.”

Μετά τη δημοσίευση της επιστολής, η Κυβέρνηση του Τρινιντάντ και Τομπάγκο, ανέθεσε σε δύο Ανεξάρτητες Επιτροπές να διερευνήσουν τις κατηγορίες και διαπιστώθηκε ότι ήταν σωστές. Το ΔΝΤ είχε διογκώσει και χαλκεύσει Στατιστικά Στοιχεία, με ολέθριες επιπτώσεις για τη χώρα..

Απόσπασμα απο το βιβλίο «Το Δόγμα του ΣΟΚ» της Naomi Klein

Ολόκληρη η επιστολή....
http://www.naomiklein.org/files/resources/pdfs/budhoo.pdf

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top