Select Menu


Η Ελλάδα ζει εξωπραγματικές καταστάσεις, εν μέσω εξελίξεων για το δημοψήφισμα.
Απίστευτα γεγονότα διαδραματίζονται στους πολιτικούς αλλά κυρίως στους κοινωνικούς χώρους, όπου οι διαφορετικές τάξεις έρχονται για πολλοστή φορά σε σύγκρουση συμφερόντων.

Το κύριο ζήτημα είναι, αν όντως οι Έλληνες έχουν αντιληφθεί την σοβαρότητα της κατάστασης, αν έχουν αφομοιώσει το ζητούμενο το δημοψηφίσματος .

Οι σταθερές αξίες του αστικού κοινωνικού δικτύου, συγκρούονται με τις αντίθετες πολιτικές τοποθετήσεις και πιστεύω, σε μια βάση που τείνει να ξεφύγει από τα όρια του δημοκρατικού δικαιώματος του ατόμου, να ψηφίζει και να υποστηρίζει ελεύθερα την άποψη του, εντός μιας Δημοκρατικής κοινωνίας.

Γιατί όμως συμβαίνει αυτό; μήπως γιατί τα πράγματα έχουν φτάσει σε τέλμα;

Λέμε ΟΧΙ στον Εθνικό διχασμό, αλλά πώς μπορεί να συμβεί αυτό, από την στιγμή που τίθεται θέμα επιβίωσης; πως μπορεί να συμβεί αυτό όταν η μισή Ελλάδα πεινάει και η μισή είναι ευκατάστατη;

Ή μήπως θεωρούμε αυτονόητο ότι μπορούμε να είμαστε τόσο πολιτισμένοι, που να δίνουμε τόπο στην οργή, ακόμη και όταν τα παιδιά μας δεν έχουν μέλλον, δεν έχουμε δουλειές, η ανεργία χτυπάει κόκκινο, οι αυτοκτονίες γίνανε χιλιάδες, και οι συντάξεις, οι μισθοί και τα επιδόματα περικόπτονταν ασύστολα και ξεδιάντροπα στο όνομα της Ευρώπης;

Ο κόσμος έχει φτάσει σε σημείο σύγκρουσης, είτε αυτή είναι εσωτερική είτε εξωτερική, δυστυχώς.  Στου κρεμασμένου το σπίτι, δεν μιλάμε για σχοινί, είναι η έκφραση που πλησιάζει περισσότερο την μισή Ελλάδα.

Είχα χρησιμοποιήσει σε προηγούμενο άρθρο μου, την γνωστή φράση, ‘’ να φοβάσαι αυτόν που δεν έχει να χάσει τίποτα.’’

Το έγραψα παρατηρώντας, τις εκφράσεις του κόσμου τα τελευταία χρόνια. Αλλά δεν είναι αυτό το όποιο φοβάμαι…

Περισσότερο θα θορυβηθώ όταν θα δω με τα ίδια μου τα μάτια, αυτούς τους ανθρώπους που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα, αυτούς τους ανθρώπους που επαναστατούν κατά του ευρωπαϊκού κατεστημένου και των κυβερνήσεων τους, να πιάνονται χέρι-χέρι και να σέρνουν το χορό….

Σε ένα πολιορκημένο φρούριο, η διαφωνία είναι προδοσία.


 Παπαδόπουλος Στράτος

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top