Select Menu


Blitzkrieg, ήταν ο “κεραυνοβόλος πόλεμος” που εφάρμοσε η Γερμανία επί Χίτλερ με τον υπερεξοπλισμένο Γερμανικό στρατό.To 1939 όλος ο πλανήτης παρακολουθούσε με δέος τον νέο “μοντέλο” πολέμου των Γερανών που ξεκίνησε με την εισβολή στη Πολωνία. Τα οπλικά συστήματα είχαν δοκιμαστεί στον ισπανικό εμφύλιο, όπου η ναζιστική Γερμανία βοηθησε το στρατόπεδο του Φράνκο. Όχι χωρίς κέρδος! Είχαν ένα πραγματικό πεδίο μάχης για να δοκιμάσουν τα όπλα τους και ειδικά την αεροπορία τους.

Μεγάλη δύναμη πυρός,μεγάλη ταχύτητα, συνεχή κίνηση. Ο αντίπαλος δεν είχε χρόνο ούτε να σκεφτεί τον παραμικρό τρόπο αντίδρασης. Κι όσοι αντέδρασαν γρήγορα πνίγηκαν στο αίμα. Ο κεραυνοβόλος πόλεμος απαιτούσε άμεση και απόλυτη υποταγή. Χρειάστηκαν χρόνια μέχρι να συνέλθουν οι σύμμαχοι και τα θύματα. Όταν έγινε, η Γερμανία έχασε πανηγυρικά τον πόλεμο. Μόνο που όλη η Ευρώπη είχε καταστραφεί.

Την ίδια περίπου τακτική το Βερολίνο ακολουθεί στην πολιτική “οικονομικού εθνικισμού” που τα τελευταία χρόνια ακολουθεί. Στην Ελλάδα το ζήσαμε πολλές φορές και μία απ΄ αυτές ήταν μόλις πριν από μερικές μέρες. Μαραθώνια συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό στις Βρυξέλλες και μετά αγώνας δρόμου για να περάσουν όσα απαιτεί το Βερολίνο σε μορφή νομοσχεδίων.

Η αποθέωση του οικονομικού “κεραυνοβόλου πολέμου” της Γερμανίας ήταν βέβαια στην περίπτωση της Κύπρου. Μια χώρα που επί 39 χρόνια λειτουργούσε με ένα οικονομικό μοντέλο με το οποίο κατέληξε να είναι ένα από τα πιο σημαντικά “χρηματοκιβώτια” του κόσμου. Και μέσα σε 10 ώρες απαίτησαν απ΄ αυτή τη χώρα να αλλάξει μοντέλο!

Σε ότι μας αφορά ο δημοσιογράφος David Dayen, περιγραφει στο Sputnik πολύ χαρακτηριστικά με τι έμοιαζε το “τελεσίγραφο” που έδωσαν στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα: “Η συμφωνία έμοιαζε με μία συμφωνία παράδοσης χώρας που έχει χάσει πόλεμο”!

Η Γερμανία παρομοιάζεται από τον δημοσιογράφο ως “αυτοκρατορία που θέλει να στειλει μήνυμα προς όλους στην Ευρώπη: αν προσπαθήσετε να να αντιταχθείτε στην ατζέντα λιτότητας θα ταπεινωθείτε και θα ζητάτε συγχώρεση”.

Η αποτυχία και τελικά η καταστροφή της ΕΕ αν συνεχίσει να επικρατεί η γερμανική λογική είναι δεδομένη σύμφωνα με τον Dayen ο οποίος επισημαίνει ότι “στην πραγματικότητα, το όνειρο των Ηνωμένων Πολιτειών της Ευρώπης δεν ήταν ποτέ ρεαλιστικό… Αντί για Ενωμένη Ευρώπη “χτίστηκε” μια ένωση στην οποία η Γερμανία ήταν ο άρχοντας και οι υπόλοιποι κράτη-πελάτες”.

Ποιος θα είναι ο επόμενος;

Η Ελλάδα είναι το μόνιμο πειραματόζωο αυτής της πρακτικής. Δυστυχώς χωρίς κανένα θετικό αποτέλεσμα.

Το 2010, το χρέος ήταν € 110 δισεκατομμύρια, περίπου 130% του ΑΕΠ. Το 2014, με τα “προγράμματα διάσωσης” που είχαν επιβληθεί έφθασε στα € 315 δισεκατομμύρια και στο 170% του ΑΕΠ. Με την τελευταία …διάσωση, θα φθάσει τα € 400.000.000.000, πάνω από 200%του ΑΕΠ!

Θα πρέπει να σημείωσουμε ότι οι αντιδράσεις για τις γερμανικές καταστροφικές εμμονές είναι αξιοπρόσεκτες, αλλά δεν νομίζουμε ότι είναι αρκετές για να δημιουργήσουν ένα αποτελεσματικό “μέτωπο αντίστασης”. Γιατί πολλές ισχυρές και μεγάλες χώρες ανησυχούν ότι…θα είναι το επόμενο θύμα της γερμανικής οικονομικής επεκτατικότητας. Με κύριο όπλο το χρέος.

Βορράς και νότος στην Ευρώπη διαχωρίζονται πλήρως από τα ποσοστά χρέους.

Η Γαλλία, η Ιταλία, η Ισπανία και η Πορτογαλία έχουν τεράστιο δημόσιο χρέος. Σε αντίθεση με την Γερμανία και κάποιους δορυφόρους της.

Η Γαλλία, ανησυχεί ότι είναι θέμα χρόνου το Βερολίνο να απαιτήσει δραματικές περικοπές στο σύστημα κοινωνικής πρόνοιας και γενικώς στα δημοσιονομικά του.Η Ιταλία έχει τις ίδιες ανησυχίες. Και οι δύο χώρες έχουν κάνει μεταρρυθμίσεις και περικοπές αλλά τίποτα δεν είναι αρκετό για το Βερολίνο.

H Ουάσιγκτον έχει θορυβηθεί από την γερμανική αδιαλλαξία και γι΄ αυτό μέσω ΔΝΤ έστειλε τελεσίγραφο για το ελληνικό χρέος. Οι ΗΠΑ ανησυχούν για την διάλυση της ΕΕ, για λόγους γεωπολιτικούς κι επειδή πιστεύει ότι μια “κατακερματισμένη Ευρώπη”, θα έχει επιπτώσεις και στο NATO.

Η Αμερική μάλλον μυρίζει το “μπαρούτι” σε αντίθεση με την Γερμανία.

OnAlert

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top