Select Menu

Εν δυνάμει εναλλακτική λύση για το μέλλον της Ελλάδας πάντα υπάρχει, αρκεί να μην λες ποτέ, ότι, κάτι από όσα έχεις σκεφτεί να κάνεις, δεν μπορεί να είναι υλοποιήσιμο…


Δεν μπορώ να φανταστώ ότι οι τόσοι πολιτικοί που απαρτίζονται από οικονομολόγους, ποινικολόγους, στατιστικολόγους, δεν μπορούν να βρουν την ιδανική λύση στο πρόβλημα της Ελλάδας..Βέβαια, αρκούμαι στο να μου πουν ότι, ναι μεν την έχουν βρει ποια είναι, άλλα οι ‘ανώτερες’ δυνάμεις του εξωτερικού σηκώνουν το δάκτυλο κινώντας το με αρνητικές προθέσεις!

θα προσπαθήσω να περιγράψω την δική μου πρόταση για την σωτηρία της Ελλάδας, μέσα από την δική μου φτωχή σκέψη.

Μπορεί να είναι λάθος, μπορεί να μην στέκει οικονομικά, αλλά σίγουρα είναι η δική μου σκέψη, ο δικός μου χρόνος που σπατάλησα, προσπαθώντας να βοηθήσω και εγώ σε αυτό το έργο εθνικής σωτηρίας..και φυσικά τα νούμερα που παραθέτω, είναι από δικές μου οικονομικές αναλύσεις και θεωρίες, και μόνο!

Και πάμε από την αρχή..ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΝΤΑΕΤΙΑΣ.

1.      Εκκαθάριση του συνταξιοδοτικού προβλήματος. Τέλος στις πρόωρες συντάξεις για όλους, εξαιρουμένων των Α.Μ.Ε.Α,  κατόπιν εγκρίσεων από ειδικές επιτροπές.

2.      Πάση θυσία, πρέπει να ξεκινήσουν όλες οι βιομηχανίες στην Ελλάδα, και μάλιστα με χαμηλό φορολογικό επιβαρυντικό σύστημα. Είναι απαράβατος νόμος, ότι μια χώρα χωρίς δική της παραγωγή, δεν μπορεί να εισέλθει σε ρυθμούς ανάπτυξης ποτέ!

3.      Απόλυση του ενός τρίτου των υπαλλήλων του Δημοσίου τομέα, πράμα που θα φέρει δύο καταστάσεις στην χώρα, πρώτον έσοδα από τις πληρωμές που θα ανέρχεται περίπου στο ποσό της τάξεως των 2.200.000.000 κατά προσέγγιση, και δεύτερον, προσωρινή αύξηση της ανεργίας (πιο κάτω γίνεται ανάλυση για το πώς αυτή η αύξηση θα μειωθεί σχετικά πολύ γρήγορα).

4.      Σε συμφωνία του κράτους με τις βιομηχανίες, θα απορροφηθούν όλοι οι απολυόμενοι του Δημοσίου από αυτές, με συγκεκριμένο πλάνο πληρωμών, που αυτό μπορεί να ανέρχεται στο ποσό των 500 ευρώ μηνιαίως, αντί του ποσού των 700 ευρώ που λαμβάνουν στο Δημόσιο. Το κράτος θα αναλάβει την πληρωμή των υπαλλήλων, πράμα που θα εμποδίζει την εύκολη απόλυση των εργαζομένων, αφού τον πρώτο ρόλο θα τον έχει, ένα ειδικό κρατικό κλιμάκιο επιβλεπόντων. Παράλληλα, ο βιομήχανος δεν θα έχει πρόβλημα απόδοσης Φ.Π.Α και λοιπών φόρων, από την στιγμή που δεν θα πληρώνει αυτός τα εργατικά χέρια.

5.      Από αυτήν την κίνηση, ξεκινάει αμέσως η παραγωγή στην Ελλάδα, πράμα που θα διευκολύνει την αποπληρωμή των δανείων της χώρας, προς τρίτους, χωρίς την αναγκαιότητα και την γελοιότητα του να δανειζόμαστε για να πληρώνουμε προηγούμενα δάνεια και να δημιουργείται έτσι, ένας φαύλος κύκλος.

6.      Ειδική συμφωνία κυβέρνησης με τα τραπεζικά συστήματα, για χαμηλότερες δόσεις των δανείων, των Δημοσιών υπαλλήλων που θα απορροφηθούν από τον ειδικά διαμορφωμένο ιδιωτικό τομέα.

7.      Απλοποίηση του ασφαλιστικού συστήματος , ώστε όλοι οι απασχολούμενοι στον ειδικά διαμορφωμένο ιδιωτικό τομέα, να είναι ασφαλισμένοι από την πρώτη ημέρα εργασίας, χωρίς αυτό να επιβαρύνει τον εργοδότη.

8.      Η διαφορά των 200 ευρώ που προκύπτει στα λογιστικά νούμερα, δηλαδή απολύοντας έναν δημόσιο υπάλληλο που κέρδιζε 700 ευρώ τον μήνα, και απορροφώντας τον, σε ιδιωτική εταιρία-βιομηχανία, με 500 ευρώ τον μήνα( όπως και στον ιδιωτικό τομέα), δίνει στην χώρα αυτομάτως, ένα κέρδος της τάξεως των  650.000.000 ευρώ. Αυτό το κέρδος μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε σε εξοπλιστικά προγράμματα μικρού βεληνεκούς, είτε σαν πριμοδότηση των αγροτών, είτε ακόμη για να προσφερθεί στον ΟΑΕΔ για ανοίγματα νέων θέσεων εργασίας, πράμα που σημαίνει ότι, με 650.000.000 ευρώ, μπορούν να υπερκαλυφθούν άλλες 100.000 θέσεις εργασίας χαμηλού εισοδήματος ( επίσης 500ευρω ανά μήνα), και να μειωθεί σιγά-σιγά η επίσημη ανεργία.

Συνοψίζοντας λοιπόν, έχουμε και λέμε, απόλυση Δημοσίων , αλλά απορρόφηση αυτών, από την βιομηχανική ζώνη της Ελλάδας, με απώτερο σκοπό την έναρξη της παραγωγής.
Ειδικά καταστατικά μεταξύ κράτους και βιομηχανιών για πλήρη έλεγχο πληρωμών και αρμοδιοτήτων , ευκολία στην πληρωμή των φόρων διότι είναι αυτομάτως απαλλαγμένοι από μισθοδοσίες εργατικού προσωπικού.

 Εξοικονόμηση χρημάτων και επένδυση αυτών σε διαφόρους τομείς της Ελληνικής παραγωγής και οικονομίας.

Είναι και αυτό μια αρχή….

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top