Select Menu


Πρόσφατο επεισόδιο στη Ρόδο με Γάλλους τουρίστες, και άλλα τα οποία μαρτυρούν κάτοικοι του νησιού με Γερμανούς τουρίστες, δείχνουν την νοοτροπία κατακτητή που έχουν αρχίσει να αποκτούν οι αντίστοιχοι λαοί απέναντί μας.

Η τοπική εφημερίδα Ροδιακή δημοσίευσε χθες επεισόδιο, με βάση το οποίο ένα γκρουπ Γάλλων τουριστών, το οποίο επισκέφτηκε την Ακρόπολη της Λίνδου, επιχείρησε να μπει στον αρχαιολογικό χώρο χωρίς εισιτήριο. Όταν οι εργαζόμενοι του αρχαιολογικού χώρου αντέδρασαν, εκείνοι απάντησαν πως δεν χρειάζεται να πληρώσουν, γιατί τώρα... όλα τους ανήκουν. Ο διαπληκτισμός  ανάμεσα στους Γάλλους και τους εργαζομένους του μουσείου κράτησε αρκετή ώρα, με τους πρώτους να λένε με θράσσος ότι από τη στιγμή που η χώρα τους μας δανείζει, δεν έχουν καμία υποχρέωση να πληρώνουν για την είσοδό τους σε μουσεία και αξιοθέατα!

Φυσικά το αίτημά τους δεν έγινε δεκτό και απομακρύνθηκαν άρον άρον από τον χώρο.

Όπως καταγγέλλουν όμως άνθρωποι του νησιού, έχουν αντιμετωπίσει παρόμοιες συμπεριφορές και άλλες φορές. Πρόσφατα, μια μεγάλη παρέα Γερμανών δεν ήθελε να πληρώσει σε εστιατόριο επειδή… η χώρα μας χρωστάει χρήματα στη δική τους.

Με την ίδια λογική, μπορούν να ξεκινήσουν να ισχυρίζονται πως δεν χρειάζεται να πληρώσουν έναν Έλληνα ή μια Ελληνίδα, που εργάζεται στη Γερμανία ή στη Γαλλία, αφού η χώρα μας... χρωστάει στη δική τους. Μπορεί και οι Σλοβάκοι, οι Λετονοί ή/και οι Φινλανδοί σε λίγο να "σηκώσουν κεφάλι", πού ξέρεις... Τώρα είναι η ευκαιρία τους. Ας ξεκινήσουμε την λογική του παραλόγου, ας αρχίσουμε να "απολαμβάνουμε" ξανά την πιο κτηνώδη και ισοπεδωτική πλευρά της ανθρώπινης φύσης. Τόσοι λαοί το έχουν ζήσει στη διάρκεια πολέμων άλλωστε.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top