Select Menu


Πάνω από 260.000 Αυστριακοί έχουν υπογράψει μια αίτηση ζητώντας την έξοδο της χώρας από την ΕΕ και τώρα το αυστριακό κοινοβούλιο πρέπει να συζητήσει ένα δημοψήφισμα για το θέμα.

Συνολικά οι 261.159 άνθρωποι που υπέγραψαν την αίτηση αντιπροσωπεύουν το 4,12 τοις εκατό του εκλογικού σώματος.

Το αίτημα ήταν πιο δημοφιλές στις περιοχές της Κάτω Αυστρίας, όπου υπέγραψε το 5,18 τοις εκατό των πιθανών ψηφοφόρων και στην Καρινθία , το 4,85 τοις εκατό.

Το όριο για την πρόκληση μιίας συζήτησης σχετικά με ένα πιθανό δημοψήφισμα είναι 100.000 άτομα.

Η συλλογή υπογραφών ξεκίνησε από την 66χρονη συνταξιούχο μεταφράστρια Inge Rauscher, η οποία είχε κάνει ένα παρόμοιο εγχείρημα το 2000.

Με την ευκαιρία αυτή, είχε υπογραφεί από το 3,35 τοις εκατό του εκλογικού σώματος.

Η Rauscher δήλωσε στην εφημερίδα The Local ότι υπήρχε πιθανώς μεγαλύτερη υποστήριξη για ένα δημοψήφισμα τώρα λόγω της οικονομικής κρίσης και της ελληνικής κρίσης.

Σε ένα δελτίο Τύπου, ανέφερε ότι ήταν "ένα σπουδαίο αποτέλεσμα."

Η Αυστρία είναι μία από τις πιο εύπορες χώρες της ΕΕ, με μόνο 4,3 τοις εκατό ανεργία το 2012, το χαμηλότερο ποσοστό στην ευρωζώνη.

Η Αυστρία είναι επίσης μία από τα 11 πλουσιότερες χώρες στον κόσμο όσον αφορά το ΑΕΠ.

Ένα παρόμοιο δημοψήφισμα έχει προγραμματιστεί για το Ηνωμένο Βασίλειο. Είναι προγραμματισμένο να διενεργηθεί πριν από το 2017, αν και η ακριβής ημερομηνία δεν έχει οριστεί με οποιοδήποτε σαφή τρόπο. Η τελευταία δημοσκόπηση του YouGov δείχνει ότι περίπου το 38 τοις εκατό των Βρετανών θέλουν να εγκαταλείψουν την ΕΕ, ενώ το 44 τοις εκατό θα προτιμούσαν να μείνουν.

Για πρώτη φορά ο Ντέιβιντ Κάμερον υποσχέθηκε να κάνει το δημοψήφισμα το 2013 και προκάλεσε δημοσκοπήσεις σχετικά με το ίδιο θέμα σε άλλες χώρες της ΕΕ.

Στη Δανία το 52 τοις εκατό υποστηρίζει την παραμονή στην ΕΕ, αν και το 47 τοις εκατό των Δανών θα ήθελε μια αναθεώρηση των όρων ένταξης της χώρας.

Στην Ιρλανδία, τα δύο τρίτα των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι θα προτιμούσαν να μείνουν.

ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ

Στην Αυστρία ζητούν δημοψήφισμα για την έξοδο της χώρας τους από την ΕΕ.

Το κοινοβούλιο της Αυστρίας θα συζητήσει το αίτημα 261.159 πολιτών της και πιθανότατα θα το απορρίψει, καθώς οι υπογράφοντες αποτελούν την μειοψηφία των πολιτών.

Αυτά συμβαίνουν στην Αυστρία, την πατρίδα του Χίτλερ....

Αντίθετα στην Ελλάδα 178 βουλευτές από τους 300, δηλαδή το 59,3% των εκπροσώπων του έθνους λοιδωρούνται από τους φασουλήδες των μνημονιακών μέσων ενημέρωσης γιατί ζητάνε από τον λαό να εγκρίνει ή να απορρίψει μία λαομίσητη συμφωνία με την ΕΕ.

Η συμφωνία αυτή προβλέπει μία σειρά από φορομπηκτικά μέτρα και άλλες ρυθμίσεις εξαθλίωσης του Ελληνικού λαού για να εξασφαλίσουμε μία οικονομική βοήθεια, που θα επιστρέψουμε άμεσα στους δανειστές μας.

Η Ελλάδα με τον τρόπο αυτό θα σώσει τους Ευρωπαίους από τα "φέσια " μας.

Και ξαφνικά τα ζόμπι του Ελληνικού πολιτικού συστήματος μας καλούν ενωμένα να ψηφίσουμε το ναι για να σωθούμε...

Επικαλούνται την καταστροφή της χώρας από το κλείσιμο των τραπεζών της χώρας, που μας μοιράζουν μέσω των ΑΤΜ τους μισθούς μας και τις καταθέσεις μας με ημερήσιες δόσεις των 60 ευρά από τα ΑΤΜ, γιατί ο εκλεκτός της ΕΚΤ κος Στουρνάρας κρατάει κλειδωμένα στα θησαυροφυλάκια της τόνους φρεσκοτυπωμένων χαρτονομισμάτων ευρώ, επικαλούμενος την μη αύξηση του ποσού του ELA.

Παραλείπει όμως αυτός ο διορισμένος υπάλληλος της ΕΚΤ να μας ενημερώσει σήμερα πριν από το δημοψήφισμα για το ποιές τράπεζες έχουν ήδη εξαντλήσει τα ενέχυρα τους και δεν πρόκειται ν' ανοίξουν την Τρίτη 6 Ιουλίου.

Και αυτό θα συμβεί ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, γιατί κανένας δεν βγαίνει να μας εξηγήσει τι θα προκύψει μετά το ναι , που θα δικαιολογούσε την αύξηση του ELA...
Mήπως πρόκειται να μας κάνουν δώρο χρήματα, αν ψηφίσουμε "σωστά" το ναι?

Tην απάντηση δεν πρόκειται να μας την δώσουν βέβαια οι θλιβεροί πολιτικάντηδες της μνημονιακής συγκυβέρνησης, που μεταφράζουν ήδη το δημοψήφισμα σαν απόφαση για έξοδο από το ευρώ ή όχι.

Σέβομαι την άποψη όλων των πολιτών και τους καλώ να δώσουν την σωστή απόφαση, χωρίς να υποδεικνύω ποιά θα μπορούσε να είναι αυτή.

Εμπιστεύομαι την κρίση των συμπολιτών μου, αλλά θα ήθελα να τους προειδοποιήσω για κάτι.
Προσέξτε την προπαγάνδα των καναλιών και μείνετε ενωμένοι πίσω από τα πραγματικά συμφέροντα σας.

Σημασία δεν έχει τι λέει κανείς, αλλά ποιός το λέει.

Αθροίστε τον επίτιμο κο Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, τον γιό του Κυριάκο, τον Ευάγγελο Βενιζέλο, την Φώφη Γεννηματά, τον Αντώνη Σαμαρά,τους εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ και της ΟΤΟΕ , τον Ανδρέα Λοβέρδο, τον Κώστα Χατζηδάκη, τον Κωνσταντίνο Καραμανλή τον Β' και όσους σας μιλάνε για την άποψη τους για τη σωστή απάντηση με όρους μνημονιακούς.

Τι έχουν όλοι τους κοινό?
Ti τους συνδέει και τι τους αθροίζει σ' 'ενα ενιαίο μπλοκ?
Ποιός τους συντονίζει να σπείρουν τον διχασμό με πλαστά ερωτήματα του τύπου ευρώ ή δραχμή?
Ποιός πληρώνει τις αυθόρμητες καθημερινές εμφανίσεις τους στα κανάλια, αφού όλα τα κόμματα τους είναι πτωχευμένα και δεν έχουν πόρους από τους ψηφοφόρους τους, που φτωχοποίησαν με τις μνημονιακές επιλογές τους?
Ποιός φοβάται την γνήσια έκφραση του λαού μέσα από δημοψηφίσματα?

Aφού απαντήσετε αυτές τις δύσκολες ερωτήσεις μέσα σας και πριν ψηφίσετε σκεφθείτε λίγο και πού τηρούν τις καταθέσεις τους όλοι οι παραπάνω.

'Εξυπνοι άνθρωποι είσαστε, ψάξτε στο διαδίκτυο να βρείτε πόσα δήλωσαν στο πόθεν έσχες τους και σε ποιές τράπεζες είναι οι καταθέσεις τους.

Τότε θα δείτε, γιατί ενδιαφέρονται και ποιόν υποστηρίζουν.
Εσάς βέβαια, βρε κουτά...
'Εχετε αντίρρηση?

Στη φωτογραφία μπορείτε να δείτε την συνταξιούχο Αυστριακή κα Inge Rauscher, που εμπνεύστηκε το δημοψήφισμα στην Αυστρία.


Είναι άνθρωπος της διπλανής πόρτας, όπως και εσείς, και σίγουρα δεν ψηφίζει ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ξέρει την σωστή απάντηση στο δημοψήφισμα....
Γιατί τυχαίνει να ζει φτωχά σε μία από τις πλουσιότερες χώρες του κόσμου, με πληθυσμό μικρότερο από την Ελλάδα και με ανεργία 4,3%...

Πηγή: rt.com
Σχολιασμός απο Son Ofeon

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top