Select Menu


Κατά μιας πιθανής παράτασης του προγράμματος επί 9μηνο τάσσεται ο υπουργός Οικονομικών κ.Γιάνης Βαρουφάκης διαφωνόντας στην ουσία με την επίσημη πρόταση της κυβέρνησης, καθώς, όπως υποστηρίζει, αυτό επεκτείνει την αβεβαιότητα.

Ο κ. Βαρουφάκης μιλώντας στη Real News της Κυριακής αναφέρει ότι έτοιμη πρόταση και για το χρέος:δάνειο 30ετίας με σχετικά χαμηλό επιτόκιο της τάξης του 1,5% από τον Ευρωπαικό Μηχανισμό Σταθερότητας, αγορά από την Αθήνα των ομολόγων που κατέχει σήμερα η ΕΚΤ και άμεση απόσυρσή τους. Προτείνει παράλληλα την επέκταση της αποπληρωμής των δανείων του πρώτου και του δεύτερου μνημονίου διασυνδέοντάς το επιτόκιο και τις αποπληρωμές με τον ρυθμό ανάπτυξης.

Αναφερόμενος στο κόστος που θα έχει για τους εταίρους ένα Grexit ο κ. Γιάνης Βαρουφάκης το υπολογίζει στο 1 τρισ. ευρώ ,ενώ ανακοινώνει πως προετοιμάζεται σχέδιο «μικρών και μεγάλων αποκρατικοποιήσεων», θέτοντας ως κόκκινη γραμμή τη ΔΕΗ.

Ο κ. Βαρουφάκης απαντώντας σε όσους κάνουν λόγο για κρίση στη σχέση του με τον Πρωθυπουργό σημειώνει πως ο λόγος που δεν « ξημεροβραδιάζεται» στο Μαξίμου στο πλαίσιο της πολιτικής ομάδας διαπραγμάτευσης είναι επειδή είναι εκτός ομάδας.Τονίζει όμως πως αισθάνεται ότι έχει πολλά να προσφέρει από τη θέση του Υπουργού Οικονομικών.

Αναφερόμενος στη διαπραγμάτευση, ο Γιάνης Βαρουφάκης ανέφερε ότι «κανείς μας δεν θα βάλει την υπογραφή του κάτω από οποιαδήποτε συμφωνία» επισημαίνοντας μάλιστα πως «κάποιοι εκ των εταίρων και των θεσμών αναπολούν τις κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και εκνευρίζονται μαζί μας».

Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι «δεν θα μου έκανε εντύπωση αν το ΔΝΤ επέμενε σήμερα σε απαράδεκτες θέσεις ως δικαιολογία για να αποχωρήσει χωρίς, όμως, να εμποδίσει μια δική μας συμφωνία με τους Ευρωπαίους». Σύμφωνα μάλιστα με τον ίδιο το ΔΝΤ αντιμετωπίζει πρόβλημα καθώς έχει παραβιάσει τους κανόνες του συμμετέχοντας στα δύο προηγούμενα μνημόνια.

Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομικών επιτίθεται στον Γερμανό ομόλογό του Βολφγκανγκ Σόιμπλε για τον οποίο τονίζει πως «δεν έχει να προτείνει κάτι που να θεωρεί λύση στο πρόβλημα της ελληνικής κρίσης».







Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top