Select Menu



Βασισµένη στην παγκοσµίως οµώνυµη νουβέλα του James Redfield, «Η Ουράνια Προφητεία» (που κυκλοφορεί και στα ελληνικά, καθώς και µε συνέχειες και αναλύσεις) είναι µια ταινία πνευµατικής περιπέτειας, που εξιστορεί την ανακάλυψη ορισµένων χειρόγραφων κυλίνδρων στα τροπικά δάση του Περού, που αναφέρονται στη φύση και τους νόµους του ενεργειακού ιστού του σύµπαντος, της ανθρώπινης κοινωνίας και των διαπροσωπικών σχέσεων.

Σύµφωνα µε τον µύθο του βιβλίου και της ταινίας, τα χειρόγραφα φαίνεται ότι είχαν γραφτεί το 5 ή 6 π.Χ. και το ξύλινο κουτί που περιείχε τους κυλίνδρους, φτιάχτηκε γύρω στο 1600. Φαίνεται ακόµη, ότι κάποιος κατά την περίοδο της αρχικής Φραγκισκανής Εκκλησίας, επηρεασµένος από τον Πάπα Ουράνιο (Σελεστίνο) τον 5ο, τα έθαψε εκεί, κοντά στο αναχωρητήριο του Βισιέντε, στα τροπικά δάση του Περού. Είχαν ανακαλυφθεί οι οχτώ κύλινδροι, και έπρεπε να βρεθεί ο ένατος.

Η προφητεία, που αποτελείται από Εννιά Επιγνώσεις για την Συµπαντική Ενέργεια, προλέγει για µια χρονική περίοδο, κατά την οποία η βία και η ανησυχία στον κόσµο, θα οδηγήσουν σε µια παγκόσµια αφύπνιση, που θα ανατείλει εντός όλων των θρησκευτικών παραδόσεων. Η αφύπνιση αυτή, θα κινήσει την ανθρωπότητα προς µια βαθύτερη εµπειρία της πνευµατικότητας και θα ξανακαθορίσει την ανθρώπινη ζωή και κουλτούρα. Ο χρόνος είναι τώρα, στον 21ο αι.

Ο ίδιος ο συγγραφέας του βιβλίου, James Redfield, προτρέπει τον θεατή να µην παρακολουθήσει την ταινία ως µια τυπική περιπέτεια, γιατί θα παραµείνει στο εξωτερικό της επίπεδο, αλλά να επιδιώξει, ταυτιζόµενος µε τον πρωταγωνιστή, να βιώσει διαισθητικά τις µεταµορφώσεις του ήρωα της ταινίας, καθώς εκείνος «µυείται» (δηλ. συνειδητοποιεί), µέσα από τις περιπετειώδεις εξελίξεις, σε µία-µία από τις Επιγνώσεις. Σ’αυτό, υποτίθεται ότι, βοηθάει ο χειρισµός του φωτός, των χρωµάτων και της µουσικής, από τους συντελεστές της ταινίας.

Η προσπάθεια των συντελεστών της ταινίας, είναι αξιόλογη. Η επιδίωξη του συγγραφέα δεν πετυχαίνει πάντοτε, αλλά ορισµένες σκηνές φαίνεται να επηρεάζουν και τον πιο δύσκολο θεατή. Οι διάλογοι και η εξέλιξη είναι µάλλον γρήγορη, αλλά τελικά µένει µια αισιόδοξη διάθεση και µια ελπίδα για το µέλλον της ανθρωπότητας.

Άραγε, αρκεί µια προφητεία, για να άρει την σκοτεινή αντι-πνευµατική περίοδο που διανύουµε;

Ή µήπως, ο συγγραφέας ρίχνει το δόλωµα, ώστε να δικαιώσουµε την προφητεία του, προκαλώντας µια µετουσίωση στο ενεργειακό πεδίο της Γης, µέσα από την συλλογική προσπάθειά µας να προσεγγίσουµε την ιερή ενέργεια, εφαρµόζοντας τις Εννιά Επιγνώσεις;


www.awakengr.com

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top