Select Menu

Να ξεκαθαρίσω κάτι πάνω στο οποίο γίνεται μια απίστευτη πολιτική σπέκουλα , υποκινούμενη από τραπεζικά καθάρματα! Κάποιοι συγκρίνουν το δημοψήφισμα του είχε προτείνει ο ΓΑΠ το 2011 με αυτό που προτείνει ο ΤΣΙΠΡΑΣ. Δεν υπάρχει πιο μεγάλη βλακεία! Ως οικονομολόγος λοιπόν σας παραθέτω ορισμένα πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε...

1. Στις Κάννες το 2011 , ο Παπανδρέας πρότεινε δημοψήφισμα για μια ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ και όχι για επαναδιαπραγμάτευση όρων του μνημονίου που στηρίζεται σε αυτή!

2. Στις Κάννες ο Λογαριασμός ήταν 178 δις ευρώ και οι τράπεζες διεθνώς είχαν προεξοφλήσει την υπογραφή της συμβάσεως. Ενα δημοψήφισμα θα διέλυε τα spreads και τα χρηματιστήρια που είχαν ακούσει το YES της Ελληνικής Κυβερνήσεως.

3. Τα χρηματιστήρια και οι Οίκοι βλέπουν ως χρήμα ένα χαρτί δανειακής συμβάσεως (178 δις ευρώ) ενώ δεν αντιδρούν σε ένα χαρτί-δέσμη μέτρων ύψους 8 δις ευρώ που αφορά σε αλλαγές σε επί μέρους ζητήματα γιατί θεωρούν ότι δεν παίρνει κάποιος πίσω την υπογραφή του.

4. Ο Τσίπρας δεν συνέδεσε το ΟΧΙ με την παραμονή στην Ευρωζώνη. Το είπε ξεκάθαρα. Ο Παπανδρέας το 2011 το είχε πει ανοιχτά ότι ένα ΟΧΙ στην δανειακή σύμβαση θα σημάνει για την κυβέρνησή του Εξοδο από το Ευρώ!

5. Οι οίκοι αξιολόγησης, δεν μας είχαν στη θέση σκουπίδια το 2011. Μετά μας κατέταξαν εκεί!

6. Το 2011, στην τράπεζα της Ελλάδος (κεντρική τράπεζα) δεν είχαν δικαίωμα ψήφου οι αλλοδαποί κάτοχοι κοινών μετοχών! ΜΕτά το 2012 έχουν με νόμο του Ελληνικού κράτους! Αυτό λέει πολλά!

7. Το 2011 , δεν είχε γίνει καν συζήτηση για τον ELA ενώ είχε ανοίξει με μυστική συμφωνία για μια ευρωπαϊκή χώρα και μόνο. Φοβόντουσαν αυτό που συνέβη μετά. Οτι το δημοψήφισμα θα άνοιγε τον ELA για όλους!!!

Αυτές είναι μερικές (επτά) από τις δεκάδες διαφορές που έχουν τα δύο αυτά δημοψηφίσματα ! Ο αντίκτυπός τους στις διεθνείς αγορές είναι εντελώς διαφορετικός! Στην περίπτωση του ΓΑΠ οι αγορές έχουν μια "συναλλαγματική" ύψους 178 δις να διεκπεραιώσουν και στην περίπτωση ΤΣΙΠΡΑ, απλά δεν θέλουν να συζητήσουν πολιτικά, για μια υπόθεση την οποία θεωρούν ότι την εχουν λύσει από το 2012! Τους ταράζει μεν το γεγονός, αλλά τους ευχαριστεί κιόλας (σε αντίθεση με τον ΓΑΠ), διότι επιταχύνει την διάλυση του ΕΥΡΩ, στο οποίο έχουν τοποθετηθεί 26.5 τρις δολάρια στην αγορά παραγώγων!!!

Ελπίζω να σας βοήθησα να καταλάβετε το δούλεμα που πέφτει από τα τσοντοκάναλα!!!

Γιώργος Αδαλής

ΥΓ

Εκτός των στενών οικονομικών διαφορών στα δύο αυτά δημοψηφίσματα (ΓΑΠ και ΤΣΙΠΡΑ) υπάρχει και μια ακόμη διαφορά στην ποία πρέπει να σταθεί κανείς, αν και δεν έχει σχέση με την οικονομία:

Ο Ελληνικός λαός το 2011, δεν γνώριζε πόσο κοπρόσκυλα ήταν κάποιοι Ελληνες πολιτικοί και Τραπεζίτες! Τώρα γνωρίζει σε μεγάλο ποσοστό...

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top