Select Menu


Ακούω για εκλογές στην Ελλάδα. Ακούω για δημοψηφίσματα στην Ελλάδα. Ακούω ξένους αξιωματούχους να δηλώνουν ότι θέλουν την Ελλάδα στο Ευρώ. Ακούω άλλους ξένους αξιωματούχους να δηλώνουν ότι δεν θέλουν την Ελλάδα στο Ευρώ. Ακούω ότι, έλα μωρέ, τέτοιου είδους δηλώσεις γίνονται μόνο μες το πλαίσιο της διαπραγμάτευσης. Ακούω ότι, όχι μόνο η ελληνική, αλλά και οι άλλες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις έχουν δημοκρατική νομιμοποίηση. Ακούω γα δημοσκοπικά ποσοστά Γερμανών ή Γάλλων που θέλουν ή δεν θέλουν την Ελλάδα στο Ευρώ, ποσοστά που άλλοτε αυξάνονται και άλλοτε μειώνονται. Ακούω πολλά.

Ακούγοντας τα όλα αυτά, θα ήθελα να κάνω κι εγώ μια πρόταση: Να κάνουν οι χώρες των Ευρωπαίων εταίρων μας από ένα δημοψήφισμα για το αν θέλουν την Ελλάδα στο Ευρώ. Στο κάτω-κάτω, τόσα χρήματα έδωσαν οι άνθρωποι. Αν μη τι άλλο, μια γνώμη επί του θέματος, όσο να ‘ναι, τη δικαιούνται.

Να τους δοθεί, ρε αδερφέ, με την ευκαιρία, και μια εξήγηση για το πού πήγαν τα χρήματά τους. Να δούμε και τι θέση θα πάρουν σ’ ένα τέτοιο δημοψήφισμα οι κυβερνήσεις τους, με όλο το συνεπαγόμενο κόστος για την καθεμιά τους από τα αποτελέσματα. Να σου πω εγώ μετά Ευρωπαϊκό Ιδεώδες…

Τρέλες γράφω πάλι, ε; Δεν πειράζει. Καμιά φορά η τρέλα ανοίγει τα μάτια του γνωστικού.

Υ.Γ. Και κάτι άσχετο: Αυτός ο Πανούσης, ρε παιδιά, έχει λυσσάξει να πάει στο Ποτάμι. Γιατί του φράσσετε το δρόμο; Δεν υπάρχει Συριζαίος που να θέλει υπουργείο για να… προστατεύσει τον πολίτη;

Βy Sotos

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top