Select Menu


Παραφράζοντας τη γνωστή φράση, λέγαμε ότι η πολιτική που εκπόνησε η τρόικα για την Ελλάδα ήταν κάτι χειρότερο από έγκλημα: ήταν λάθος. Και, σε αντίθεση με τα εγκλήματα, που πολλές φορές μένουν ατιμώρητα, τα λάθη πληρώνονται.

Η Ελλάδα και οι Έλληνες πλήρωσαν ήδη ακριβά τα τερατώδη λάθη των Σημίτη, Καραμανλή, Παπανδρέου, που δημιούργησαν τους όρους για να παραδοθεί η Ελλάδα στο ΔΝΤ. Πληρώνουν και το λάθος της κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου, να συνεχίσει στο ίδιο αδιέξοδο. 

Τώρα ήρθε η ώρα να πληρώσουν και αυτοί που εμπνεύστηκαν και επέβαλαν την λάθος πολιτική. Είτε είναι τα στελέχη του ΔΝΤ, είτε οι αυτοκρατορεύοντες Γερμανοί (οι οποίοι, ακούγεται ότι τσακώνονται άγρια μεταξύ τους), είτε οι πειθήνιοι ηγέτες της δημοκρατικής πλην αφελούς Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίοι ανάθεσαν με απερίγραπτη ελαφρότητα σε μη πολιτικές και μη εκλεγμένες δομές (ΔΝΤ και ΕΚΤ) να αντιμετωπίσουν το κατεξοχήν πολιτικό πρόβλημα της οικονομικής πολιτικής στην Ευρώπη.

Το παιγνίδι δεν βγαίνει. Η ελληνική κυβέρνηση αρνείται να αποδεχτεί την ολοκλήρωση της καταστροφής της Ελλάδας και των Ελλήνων – και πολύ καλά κάνει. 

Αν είχα στοιχειώδη εμπιστοσύνη στην ελληνική πολιτική τάξη θα έλεγα ότι ο (επικείμενος) σεισμός μπορεί να γίνει και σωσμός.

Υπό τις παρούσες συνθήκες όμως, και με το δεδομένο δυναμικό, οποιαδήποτε αισιοδοξία μοιάζει εκτός τόπου και χρόνου.

Πάνος


Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top