Select Menu


Η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου κατά την έναρξη της παρουσίασης των προκαταρκτικών συμπερασμάτων της Επιτροπής Αλήθειας Χρέους., προέτρεψε τον πρωθυπουργό να μην αποπληρώσει το «αμφισβητούμενο» χρέος, ή τουλάχιστον να «παγώσει» την αποπληρωμή του, ως την ολοκλήρωση του λογιστικού ελέγχου δημιουργίας και διόγκωσής του.

Από αυτά τα προκαταρκτικά συμπεράσματα, κιόλας, φαίνεται να δικαιώνονται πλήρως οι πολίτες που αμφισβήτησαν την υποχρέωσή τους να συμμετάσχουν στην αποπληρωμή του χρέους, είπε χαρακτηριστικά η Πρόεδρος της Βουλής. Και αφού έκανε λόγο για «εξονυχιστικό έλεγχο νομιμότητας του επονομαζόμενου χρέους, για πλήρη αποκάλυψη αλήθειας για δημιουργία και διόγκωσή του, για τον τρόπο με τον οποίο κάποιοι ιδιωτελώς υποθήκευσαν το παρόν και μέλλον του τόπου», η κα Κωνσταντοπούλου τόνισε με έμφαση:

«Η σημερινή κυβέρνηση που δεν έχει συμπράξει ούτε στη δημιουργία ούτε στην διόγκωση, νομιμοποιείται να αξιοποιήσει όλα τα εργαλεία και επιχειρήματα για αμφισβήτηση του χρέους και τουλάχιστον για αναστολή κάθε ενέργειας αποπληρωμής του, όσο αυτή θέτει σε διακινδύνευση τα θεμελιώδη δικαιώματα του λαού και τη δημοκρατία. Η επιταγή αποπληρωμής ενός χρέους που δεν δημιούργησε ο λαός, ήταν και είναι υποτέλεια», πρόσθεσε.

«Ο κ. Γιούνκερ σήμερα αξιώνει την υποταγή του ελληνικού λαού, προφασισμένος μάλιστα ότι το κάνει και για το καλό του. Παρασιωπά, όμως, ότι επί πρωθυπουργίας του συγκροτήθηκε στο Λουξεμβούργο ένα σκανδαλώδες πλαίσιο φοροαποφυγής, που πρόσφατα μόλις αποκαλύφθηκε, με τη διαβόητη υπόθεση Luxleaks, που επέτρεψε σε εκατοντάδες πολυεθνικές επιχειρήσεις- εκ των οποίων πολλές δραστηριοποιούνται στη Ελλάδα- να φοροδιαφεύγουν σε βάρος ελληνικού Δημοσίου, με αποτέλεσμα απώλειες δεκάδες ή και εκατοντάδες δισ. για το ελληνικό Δημόσιο από αποφυγόντα έσοδα» τόνισε πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

«Με ποια ηθική νομιμοποίηση επιχειρείται να κανοναρχηθεί ένας λαός που δεν έφταιξε και επιχειρείται να εξανδραποδιστεί μία κοινωνία στο όνομα του χρέους, στο οποίο συνέπραξαν και το οποίο διόγκωσαν εκείνοι που αναλαμβάνουν να υποδείξουν τους τρόπους αποπληρωμής του;» απηύθυνε το ερώτημα η κ. Κωνσταντοπούλου.

Επίσης, ανέφερε ότι η Βουλή των Ελλήνων έχει την υποχρέωση να εγγυηθεί στους πολίτες πλήρη διαλεύκανση των συνθηκών, στις οποίες φτάσαμε να χρωστά 32.000 ευρώ κάθε παιδί που γεννιέται, αλλά και να εγγυηθεί ότι θα αξιοποιήσει θεσμικά τα εργαλεία αμφισβήτησης του χρέους. Μίλησε, δε, για «ενδοευρωπαϊκό ρατσισμό» όταν συκοφαντείται ο ελληνικός λαός χαρακτηριζόμενος σαν «τεμπέλης και κακοπληρωτής» συνδέοντας, μάλιστα, αυτές τις επιθέσεις με τους αγώνες του ελληνικού λαού κατά του ναζισμού.

Εξάλλου, η Πρόεδρος της Βουλής, επανέλαβε ότι η Ελλάδα δεν αποζημιώθηκε ποτέ για τις θηριωδίες των γερμανικών στρατευμάτων αν και εμείς σπεύσαμε να διαγράψουμε μεγάλο μέρος του χρέους της ηττημένης Γερμανίας το 1953. Ακόμη, περιέγραψε τις συνθήκες κάτω από τις οποίες δημιουργήθηκε και διογκώθηκε το δημόσιο χρέος και σημείωσε ότι η σημερινή κυβέρνηση- η οποία είναι η πρώτη που δεν έχει συμπράξει ούτε στη δημιουργία ούτε στη διόγκωση του δημοσίου χρέους- νομιμοποιείται να χρησιμοποιήσει κάθε εργαλείο για την αμφισβήτηση και διαγραφή του.

Όπως ήταν γνωστό από τη εναρκτήρια συνεδρίαση –αν και είχε σχετικά ανακοινωθεί από τη Βουλή η παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, απών ήταν, επικαλούμενος έκτακτη υποχρέωσή του (συνάντηση με τον Αυστριακό ) ο κ. Πρ. Παυλόπουλος. Σε επιστολή του, την οποία ανέγνωσε η κα Κωνσταντοπούλου, ο ανώτατος πολιτειακός παράγοντας της χώρας εκφράζει μεταξύ άλλων την «ειλικρινή αναγνώριση της επιστημονικώς τεκμηριωμένης» εργασίας των μελών της Επιτροπής Αλήθειας Χρέους και σημειώνει πως ισχύουν «στο ακέραιο» όσα κατά την ημέρα συγκρότησης της Επιτροπής (4 Απριλίου) είχε δηλώσει αναφορικά με την υπόθεση της δημοσιονομικής κυριαρχίας της Ελλάδας.

Κατά την έναρξη της συνεδρίασης, η πρόεδρος της Βουλής, προσφωνώντας τον πρωθυπουργό, τον ευχαρίστησε για την τιμητική παρουσία του, παρά το βεβαρημένο πρόγραμμά του, επισημαίνοντας πως η παρουσία του στη συγκεκριμένη συνεδρίαση σηματοδοτεί πολλά. «Μολονότι δεν θα είστε μαζί μας καθόλη τη διάρκεια των εργασιών της Επιτροπής, θα είστε ψυχή μαζί μας» είπε η κ. Κωνσταντοπούλου απευθυνόμενη στον κ. Τσίπρα και ανακοίνωσε ότι θα του παραδώσει αύριο, πριν δοθεί στην δημοσιότητα, το πλήρες και εκτενές πόρισμα, την πολύ σημαντική εργασία που έχει εκπονηθεί από την Επιτροπή.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top