Select Menu


Σύμφωνα με το National Debt Clocks ("ρολόι" του Εθνικού χρέους των Χωρών), το χρέος της Ελλάδας "φέρεται" να είναι αυτή την στιγμή περί τα 330.000.000.000 (δις) ευρώ (€)!!! Και αυξάνει (παρόλες τις αμέτρητες από καταβολής Κράτους μέχρι σήμερα καταβολές των δόσεων), όπως φαίνεται από το ρολόϊ, κατά χιλιάρικο το δευτερόλεπτο!!!

Πάφ και …χιλιάρικο (!!!) που θα έλεγε και ο… «Λαλάκης ο Εισαγόμενος»!!! (Ο δημοφιλής ηθοποιός Νίκος Παπαναστασίου).

Αν λοιπόν υποτεθεί ότι αυτό είναι το «χρέος» της Χώρας, αφού υπάρχουν αναλύσεις και μελέτες, άλλες που λένε ότι είναι πολύ μεγαλύτερο και αποκρύβεται το πραγματικό του ύψος (ακολουθώντας βέβαια τις «επιθυμίες», την πλευρά των «Δανειστών») και άλλες που αποφαίνονται ότι δεν χρωστάει η Ελλάδα τίποτε και ότι το έχουμε μάλιστα πληρώσει μέχρι και …2 φορές!

Με ένα λοιπόν πρόχειρο υπολογισμό με τον απλό νου του Ανθρώπου, χωρίς λογιστικές και οικονομοτεχνικές αναλύσεις (υπολογισμός τοκοχρεωλυτικών δόσεων, σειρά εξόφλησης, έξοδα, τόκοι, κεφάλαιο κλπ) έχουμε:

1.000 €/δευτερόλεπτο Χ 60 = 60.000 €/λεπτό Χ 60 λεπτά = 3.600.000 €/ ώρα Χ 24 ώρες = 86.400.000 €/ ημέρα Χ 30 ημέρες = 2.592.000.000 (δις) €/ μήνα Χ12 μήνες = 31.104.000.000 (δις) € /έτος!!!

-Σε πέντε (5) έτη δηλ. θα πρέπει το «χρέος», σύμφωνα με το παραπάνω ρολόι, να είναι: 31.104.000.000 (δις) €/έτος Χ 5 έτη = 155.520.000.000 (δις) € …παραπάνω!!!
-Σε δέκα (10) έτη: 31.104.000.000 (δις) €/έτος Χ 10 έτη = 311.040.000.000 (δις) € …παραπάνω !!!

Τότε για ποιο … «βιώσιμο χρέος» γίνεται λόγος;;;

Η Κυβέρνηση αρπάζει όλα τα διαθέσιμα χρήματα από παντού! 

Ακόμα και της …βουλής και των … Πρεσβειών μας στο Εξωτερικό(!!!), τα οποία ζητά για να τα μεταφέρει στη Τράπεζα της …Ελλάδος(!!!) για να πληρωθούν οι…δόσεις των …έως …χθές …τοκογλύφων!!!
Αδειάζοντας την Χώρα από μετρητά, δεν κυκλοφορά ούτε …λέπι στην αγορά!!!

Ποιος ο λόγος; Αν έχει αποφασίσει…ρήξη γιατί αδειάζουν όλα τα ταμεία??? Αφού τότε θα χρειαστεί η ρευστότητα των διαθεσίμων άμεσα!

Αν πάλι πάνε σε «συμφωνία» και νέα «Δανειακή-Μνημόνιο», ποιος ο λόγος πάλι, αφού θα «δανειστούν» πάλι από τους «θεσμούς» και δεν θα υπάρχει πρόβλημα ρευστότητας κάλυψης των κρατικών εξόδων και αποπληρωμής των τρεχουσών «δόσεων»;;;

Υπάρχει σχέδιο;; Ή Όχι;
Και αν Ναι, ποιο είναι αυτό;
Αν Όχι, τότε τι στα …κομμάτια κάνουν;
Ή δεν ξέρουν εντελώς τι κάνουν;

Τάσος Μπανάκος
ΥΓ.

Όταν ο Α. Τσίπρας υπόσχονταν προεκλογικά στην ΔΕΘ, ότι μόλις γίνει Κυβέρνηση θα γίνει διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, αναστολή πληρωμής τόκων και τοκοχρεολυσίων και επίσης στα ΜΜΕ , ότι τον …πήχη τον έχουμε …βάλει …ψηλά, ο πήχης είναι η διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, μορατόριουμ στην αποπληρωμή!

+ Γ. Σταθάκης : Διαγραφή (χρέους) η οποία θα απομειώσει τις ανάγκες που πρέπει να πληρώνει η χώρα, να φθάσουνε πάνω από 50% !

+ Δ. Παπαδημούλης : διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους!

+ Π.Λαφαζάνης : διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους!

+ Ν. Βούτσης : διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους!

=ΑΙΤΗΣΗ παράτασης της "Δανειακής σύμβασης -Μνημονίου - Χρέους"!!!
Θαθάθαθα, θαθαθάθαθα!!! που έλεγε και ο αμίμητος Χάρρυ Κλύνν!»

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top