Select Menu


Οι Γερμανοί ξέρουν πάρα πολύ καλά τι κάνουν. Τα ελληνικά αεροδρόμια πουλιούνται για 1,2 δις σε μια εταιρεία αρπακτικό, τη Fraport, η οποία ουσιαστικά μόνο για το κέρδος νοιάζεται κι έναν Έλληνα μεγαλοεπιχειρηματία.

Να βγάλει ό,τι μπορεί τώρα το καλοκαίρι, αυξάνοντας φυσικά τα τέλη αεροδρομίου και μετά, κατά το Φθινόπωρο τα ξαναβγάζουμε στο σφυρί. Τα νοικιάζουν η σύμπραξη Καπελούζος-Fraport για 40-50 χρόνια! Αν θέλετε το πιστεύετε.

Αεροδρόμια μεγάλου στρατιωτικού ενδιαφέροντος όπως της Λήμνου, των Χανίων, της Ρόδου, του Αράξου, της Αγχιάλου κ.ά. περνάνε σε ξένα χέρια. Προφανώς η ελληνική πολεμική αεροπορία θα ζητάει την άδεια και θα πληρώνει τους ιδιώτες ιδιοκτήτες προκειμένου να τα χρησιμοποιήσει.

Κι αυτά επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που λέει ότι βάζει κόκκινες γραμμές!

Έντρομο το κομματικό βοθρόλημα που λεγεται ΣΥΡΙΖΑ τα ξεπουλάει όλα για να πάρει τις ευρωπαϊκές ψωροδεκάρες μήπως και επιβιώσει. Θα πάρει την επιδότηση αλλά ΘΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙ όσο και οι Γιωργακηδοσαμαροβενιζέλοι. Με ΕΝΦΙΑ, με συνεχείς κατασχέσεις, με αυξήσεις στη ΔΕΗ, στα δημόσια τέλη των Δήμων και άλλα πολλά δεινά που έπονται.

Το πρακτορείο Reuters μεταδίδει:

Η Ελλάδα θα οριστικοποιήσει ‘άμεσα’ την συμφωνία για τα αεροδρόμια

ΑΘΗΝΑ

(Reuters) – Η Ελλάδα θα οριστικοποιήσει «άμεσα» μία συμφωνία 1,2 δις ευρώ ($ 1,3 δις δολαρίων) με την Fraport (FRAG.DE) για τη διαχείριση των περιφερειακών αεροδρομίων και θα υποβάλλει εκ νέου προσφορά για την πλειοψηφία των μετοχών του λιμανιού στον Πειραιά (OLPr.AT), δήλωσε ένας ανώτερος αξιωματούχος των ιδιωτικοποιήσεων την Τρίτη.

Οι πωλήσεις των περιουσιακών στοιχείων ήταν αμφίβολες αφότου ανέλαβε την εξουσία η αριστερή κυβέρνηση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα αλλά ενδέχεται να είναι οι τελευταίες παραχωρήσεις που προσφέρει η κυβέρνησή του στην προσπάθεια να εξασφαλίσει περισσότερα μετρητά από τους διεθνείς πιστωτές.

Τα Ελληνικά υπουργεία Οικονομικών και Οικονομίας Ναυτιλίας που εμπλέκονται στις πωλήσεις αρνήθηκαν να σχολιάσουν.

«Το θέμα των περιφερειακών αεροδρομίων θα ολοκληρωθεί άμεσα» δήλωσε ο αξιωματούχος του οργανισμού ιδιωτικοποιήσεων ΤΑΙΠΕΔ (Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου) στο Reuters υπό τον όρο της ανωνυμίας, σημειώνοντας ότι η ανακοίνωση αναμένεται από τις 15 Μαΐου.

Η κυβέρνηση του Τσίπρα προσπαθεί να επαναδιαπραγματευθεί ένα σχέδιο διάσωσης 240 δισεκατομμυρίων ευρώ και ανακοίνωσε ότι θα επανεξετάσει τις πωλήσεις, αν και διάφοροι Έλληνες αξιωματούχοι έχουν δώσει αντιφατικές δηλώσεις σχετικά με την τύχη των δύο αεροδρομίων και τις προσφορές στον Πειραιά.

Η Fraport και η Ελληνική εταιρεία ενέργειας Κοπελούζος είχαν συμφωνήσει με την υπηρεσία ιδιωτικοποιήσεων το 2014 ότι θα εντάξουν στα αεροδρόμια τουριστικούς προορισμούς, όπως την Κέρκυρα, κάνοντας μία από τις μεγαλύτερες συμφωνίες ιδιωτικοποίησης στην Ελλάδα από την έναρξη της κρίσης χρέους.

Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, ο Γερμανο-Ελληνικός ομίλος αναμένεται να δαπανήσει περίπου 330 εκατομμύρια ευρώ τα πρώτα τέσσερα χρόνια για την αναβάθμιση των αεροδρομίων, τα οποία θα εκμισθωθούν για 40 χρόνια.

Την Τρίτη, ο αξιωματούχος των ιδιωτικοποιήσεων είπε ότι η Αθήνα θα καλέσει προεπιλεγμένους επενδυτές να υποβάλλουν μέχρι τον Ιούλιο δεσμευτικές προσφορές για το 51 τοις εκατό των μετοχών του μεγαλύτερου λιμανιού στην Ελλάδα, με την επιλογή να αυξήσουν το ποσοστό τους στο 67 τοις εκατό στα πέντε χρόνια.

«Εμείς θα ανοίξουμε εκ νέου τη διαδικασία στις επόμενες ημέρες», είπε ο αξιωματούχος.

Η Cosco Group της Κίνας η οποία ήδη διαχειρίζεται δύο προβλητες φορτίων του λιμένα στον Πειραιά, βρίσκεται μεταξύ των πέντε προτιμώμενων πλειοδοτών.

Οι Έλληνες λιμενεργάτες θα οργανώσουν μια 24ωρη απεργία την Πέμπτη για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις των λιμανιών του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης, δηλώνοντας ότι η κυβέρνηση έχει απομακρυνθεί από τις προεκλογικές της δεσμεύσεις.

Μετάφραση αγγλικού κειμένου Φαίη/Αβέρωφ

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top