Select Menu


Αν δεν καταλήξουμε άμεσα σε συμφωνία με την Ελλάδα, εξετάζουμε την εισαγωγή παράλληλου νομίσματος στη χώρα, φέρεται να δήλωσε σε συμβούλους και άλλους ανθρώπους του περιβάλλοντός του, ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ. Ο Σόιμπλε φάνηκε να βλέπει θετικά τη συγκεκριμένη ιδέα, αλλά δεν είναι σαφές σε ποια φάση ή καθυστέρηση της διαπραγμάτευσης θα μπορούσε να προτείνει διπλό νόμισμα και ανοιχτά στην Ελληνική κυβέρνηση.

Ο... σκληρός Βόλφι δείχνει με τις απόψεις του αυτές ότι θα ήθελε να φτάσει μέχρι τα άκρα σε περίπτωση μη συμφωνίας με την Ελλάδα - ανέφερε μάλιστα και την περίπτωση του Μαυροβουνίου, που έχει ως νόμισμα το ευρώ, αλλά δεν ανήκει στην Ευρωζώνη.

Πάντως, το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών έσπευσε να διαψεύσει τις πληροφορίες αυτές μέσω Twitter, απαντώντας σε σχετική ανάρτηση του πρακτορείου Bloomberg: "Το ρεπορτάζ είναι ανακριβές. Αυτού του είδους το σενάριο δε συζητείται".

news.gr

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top