Select Menu


Μην έχετε καμιά αμφιβολία...

Ο χάρτης αν και όχι απόλυτα ακριβής, δείχνει ότι όπου η διατλαντική, επικυρίαρχη, τραπεζοκλεπτική ελίτ έχει απλώσει τα δίχτυα της κυρίως ΗΠΑ - ΚΑΝΑΔΑ ΚΑΙ Ε.Ε. καθώς και την ΙΑΠΩΝΙΑ, (που την έχουν καταστήσει δυτική επαρχία), δηλαδή τις χώρες του αναπτυγμένου κόσμου. Εκεί κρατάνε σκλάβους τους λαούς, μέσω του τεχνητά (ψεύτικα) δημιουργημένου χρέους και μέσω των δωσίλογων πολιτικών, τις μαριονέτες τους που τους υπηρετούν με το αζημίωτο, εκβιάζοντας, απειλώντας, τρομοκρατώντας και παραπληροφορώντας τους λαούς...

Ακολουθεί το άρθρο απο την Ημερησία:

Ποιες χώρες έχουν το μεγαλύτερο χρέος και ποιες μέσα από αυτό το χρέος έφτιαξαν οικονομίες «φούσκες» και κάποια στιγμή κατέρρευσαν;

Το γερμανικό περιοδικό Spiegel παρουσιάζει τον παγκόσμιο χάρτη του δημόσιου χρέους εστιάζοντας στις χώρες που βρίσκονται στο κόκκινο. Με αυτό το χρώμα έχει «βαφτεί» στον εν λόγω χάρτη και η Ελλάδα, καθώς το ύψος του χρέους της σε σχέση με το ΑΕΠ είναι από τα υψηλότερα σε παγκόσμιο επίπεδο. «Η Ελλάδα εξακολουθεί να παραπαίει και βρίσκεται στα πρόθυρα της πτώχευσης, παρά το γεγονός ότι πήρε μέτρα λιτότητας και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που προβλέπονται από την γερμανική -κυρίως- συνταγή», αναφέρει το άρθρο.

Ο παγκόσμιος χάρτης του δημόσιου χρέους για το 2015 δείχνει ότι εκτός από τον δοκιμαζόμενο ευρωπαϊκό νότο χώρες όπως η Γαλλία, οι ΗΠΑ, ο Καναδάς, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ιαπωνία βρίσκονται σε μέγγενη χρέους.

Η Γερμανία κατάφερε τα τελευταία χρόνια να μειώσει το δημόσιο χρέος της, αλλά όπως τονίζουν οι αναλυτές αυτή η ειδική περίπτωση μπορεί να χαρακτηριστεί ως σταγόνα στον ωκεανό του χρέους. Συνολικά, η Ευρωζώνη δεν μπορεί να παραδεχθεί πως τα χρόνια από το 2010 και μετά είναι -επί της ουσίας- χαμένα.

Οι εμπειρογνώμονες της McKinsey αναφέρουν πως το μεγαλύτερο μέρος της Ευρωζώνη εξακολουθεί να φαίνεται παγιδευμένες σε δίλημμα: θέλουν να θέσουν το χρέος υπό έλεγχο, αλλά αυτό σημαίνει να εξυγιάνουν τους προϋπολογισμούς τους κάνοντας δραστικές περικοπές και ταυτόχρονα να δώσουν μεγαλύτερη τόνωση στην ανάπτυξη. Μόνο που αυτά τα δύο δεν μπορούν να συμβούν ταυτοχρόνως. Οι αναλυτές σημειώνουν πως οι διαρθρωτικές αλλαγές είναι η σωστή πορεία, μόνο που δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα. Τρανό παράδειγμα είναι οι χώρες όπως η Ελλάδα που μετά από πέντε χρόνια δεν έχει καταφέρει να μειώσει το χρέος της και συνάμα οι πολίτες της συνεχίζουν να υποφέρουν.

Οι ελπίδες που υπάρχουν για να αναστραφεί η κατάσταση είναι το πρόγραμμα της ποσοτικής χαλάρωσης που προωθεί και εφαρμόζει πλέον η ΕΚΤ, αλλά και η πτώση της τιμής του πετρελαίου.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top