Select Menu



Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής “Ελλήνων Πολιτεία”

            Τελικά ψηφίστηκε το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ΄ και την μετατροπή της φυλάκισης του Σάββα Ξηρού σε κατ΄ οίκον περιορισμό. Στην κριτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης είπε μεταξύ άλλων: “…και να υπενθυμίσουμε στα στελέχη της ΝΔ την υπόθεση του γνωστού κ. Καραβέλα της Siemens, ο οποίος δεν φορούσε βραχιολάκι και ακόμα καταζητείται”.
            Έτσι, με αφορμή αυτή τη δήλωση Σακελλαρίδη και επειδή σε λίγες εβδομάδες ξεκινά η δίκη των 64 κατηγορουμένων για την υπόθεση του ΟΤΕ (προγραμματική συμφωνία 8002 ΟΤΕ-Siemens), θα θέλαμε να καταγράψουμε κάποια επιπρόσθετα στοιχεία, όπως κάνουμε ανελλιπώς τα τελευταία χρόνια, γνωρίζοντας βεβαίως πως θα μας αντιγράψουν χωρίς να αναφέρουν την πηγή και πως δεν θα μας καλέσουν σε κανένα μέσο για να τους διαφωτίσουμε περεταίρω!!  

            Ο Χρήστος Καραβέλας, τα τελευταία χρόνια πριν τη “φυγάδευσή” του στο εξωτερικό σύχναζε σε κοσμικά στέκια του Φάρου Ψυχικού – στέκι πολλών επώνυμων πολιτικών και δημοσιογραφικών προσωπικοτήτων  - ήταν ο άνθρωπος που χειριζόταν μαζί με τον Ηλία Γεωργίου (γενικός διευθυντής τηλεπικοινωνιών) το μεγαλύτερο μέρος των μυστικών κονδυλίων που έρχονταν στην Ελλάδα μέσω διαφόρων “καναλιών”. Εδώ, να τονιστεί πως η γερμανική εταιρεία μέχρι και το 1992 συμμετείχε σε διαγωνισμούς στους οποίους όλως τυχαίως οι συμμετέχοντες ήταν πάντα δυο (Siemens-Intracom).  Οι δε νικητές ήταν πάντα οι ίδιοι δυο, αφού κατά τη λαϊκή ρήση “στους δύο τρίτος δεν χωρεί”.
            Ο Χρήστος Καραβέλας υπήρξε Οικονομικός Διευθυντής πολλών τομέων που δραστηριοποιείτο τότε η Siemens, όπως του τομέα των τηλεπικοινωνιών, αλλά και του τομέα τηλεπικοινωνιών του στρατού!! Θυμίζουμε, την περίοδο διαμελισμού της Γιουγκοσλαβίας, το ρόλο που έπαιξαν οι Γερμανοί και οι αντιπρόσωποί τους στην Ελλάδα. Άλλωστε, μόνο έτσι, μπορεί να εξηγηθεί ο ασύλληπτα μεγάλος πλουτισμός των Καραβέλα-Γεωργίου. Και σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να δικαιολογηθεί από την προμήθεια του 8% ή του 8+2% επί της αξίας των έργων του ΟΤΕ την περίοδο εκείνη.
            Ο Χρήστος Καραβέλας είναι ένας πανέξυπνος άνθρωπος και δεν του ήταν καθόλου δύσκολο με την μεγάλη θέση που είχε στην γερμανική πολυεθνική εταιρεία να προσεγγίζει υψηλά ιστάμενα πολιτικά πρόσωπα από το χώρο της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και με τα οποία είχε αναπτύξει ιδιαίτερες κοινωνικές σχέσεις. Όμως, ποτέ δεν έκρυψε την αδυναμία του προς τον Αντώνη Σαμαρά τον οποίο στήριξε ποικιλοτρόπως στη δημιουργία της ιδρύσεως της “Πολιτικής Άνοιξης”, του κόμματος ολετήρας της δεξιάς Παράταξης. Όπως επίσης, συνδεόταν με στενή φιλία με την Μαριέττα Γιαννάκου (Κουτσίκου) καθ΄ ότι ήταν και κουμπάροι!!    
            Στη φωτογραφία που δημοσιεύουμε – χωρίς να είναι τυχαία η επιλογή που κάναμε από το πλούσιο φωτογραφικό μας αρχείο – είναι στα γραφεία του ΟΤΕ την εποχή εκείνη, έτοιμοι οι εμφανιζόμενοι να υπογράψουν σύμβαση και διακρίνονται εξ αριστερών:
            Χρήστος Καραβέλας: Κατηγορούμενος.
Φυγόδικος, την εποχή που υπουργός Εξωτερικών στην κυβέρνηση Κ.Καραμανλή ήταν η Ντόρα Μπακογιάννη. Ο γνωστός στους κύκλους της γερμανικής εταιρείας, “Mister Taxi” λόγω του γεγονότος της συνεχούς μετακίνησής του με πολυτελές Taxi που μίσθωνε η εταιρεία. Άξιο σημείωσης πως δεν είχε ποτέ προσωπική ασφάλεια σε εποχή που η 17 Νοέμβρη είχε στήσει πάρτι τρομοκρατίας στην Ελλάδα. Είναι ο άνθρωπος κλειδί και η “απουσία” του ανακουφίζει πάρα μα πάρα πολλούς. Τα ίχνη του είναι εξαφανισμένα λες και τον κατάπιε η γη, αντίθετα με τον άλλο φυγόδικο Μιχάλη Χριστοφοράκο που το σύμπαν γνωρίζει τα σουλάτσα του στο Μόναχο της Γερμανίας. Εδώ να σημειωθεί πως είναι λάθος να ταυτίζουμε τον Χριστοφοράκο με εκείνη την εποχή, γιατί αυτός παρέλαβε και διαχειρίσθηκε στην πορεία, αυτό που στρατηγικά δημιούργησαν οι Καραβέλας-Γεωργίου!!      
            Jurgen Hinkmann: Δεν είναι κατηγορούμενος.
Και είναι απορίας άξιο πως δεν είναι ο τεχνικός διευθυντής του COM της Siemens AG (μητρική της ελληνικής) στους 64 κατηγορουμένους. Ενώ αντίθετα έχει συμπεριληφθεί ο διάδοχός του επί ηγεμονίας Χριστοφοράκου, Ludwig Jasper. O κ. Hinkmann, ήταν προϊστάμενος του Ηλία Γεωργίου. Μεγάλη του αδυναμία για τους γνωρίζοντες το αλκοόλ και το ωραίο φύλλο!! Διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στα τεκταινόμενα από το 1991-1997 (1993 έτος πτώσεως κυβερνήσεως Μητσοτάκη). Ο κατ΄ εξοχήν επιτετραμμένος της Siemens AG στις επαφές με κορυφαία στελέχη του ΟΤΕ αλλά και της Intracom.
            Bernhardt Dombek: Δεν είναι κατηγορούμενος.  
Τότε Γενικός Διευθυντής του Ομίλου στην Ελλάδα – προϊστάμενος των Καραβέλα-Γεωργίου – αλλά άχρωμος, άγευστος, άοσμος. Διέμενε επί της οδού Χελιδονούς στην Κηφισιά, σε έπαυλη με πισίνα ιδιοκτησίας της Siemens, την οποία στη συνέχεια επί ημερών Χριστοφοράκου η Siemens την πούλησε έναντι συμβολικού τιμήματος σε έναν εκ των κατηγορουμένων της δίκης των 64άρων, Αλέξανδρο Λέτσα, υιού πρώην Γενικού Διευθυντού της Siemens ΑΕ, μακαρίτη Φρίξου Λέτσα!! Ο κ. Λέτσας έχει δηλώσει προσωπικός φίλος του Χριστοφοράκου και φέρεται να είναι εκ των διακινητών του “μαύρου” χρήματος της Siemens.      
            Ηλίας Γεωργίου: Κατηγορούμενος.
Kαι εν τη “απουσία” των Χριστοφοράκου-Καραβέλα είναι εκείνος που άριστα γνωρίζει τα της βρώμικης περιόδου ΄93 που ανέτρεπε κυβερνήσεις στην Ελλάδα. Κυκλοφορεί ελεύθερος κυρίως μεταξύ του “διαβολικού τριγώνου” Αθηνών – Ναυπλίου – Σπετσών. Η έκπληξή μας είναι πως όταν δυο από τους τρεις που γνωρίζουν τα πάντα ευρισκόμενοι εκτός Ελλάδος, ο τρίτος γιατί δεν κυκλοφορεί με “βραχιολάκι”; Αλήθεια ποια ήταν η ευαισθησία Σαμαρά και Αθανασίου (ο γνωστός Μπάμπης, πρώην υπουργός Δικαιοσύνης στην κυβέρνηση Σαμαρά και ο έχων άριστες σχέσεις με την νυν διοίκηση της Siemens);  
            Δημήτρης Κόκκινος (πίσω από τον Dombek): Κατηγορούμενος.
Στέλεχος του ΟΤΕ. Υπήρξε ο διευθυντής Κέντρων του ΟΤΕ, μια θέση εξόχως νευραλγική και ευαίσθητη!!
            Ευάγγελος Σέκερης (πίσω από τον Γεωργίου): Δεν είναι κατηγορούμενος.     
Ο άνθρωπος “κλειδί” που γνωρίζει άριστα την υπόθεση και δεν εμπλέκεται πουθενά. Το πρόσωπο για το οποίο πολλάκις έχουμε γράψει και έχουμε ζητήσει να κλητεύσει η Δικαιοσύνη. Το πρόσωπο που η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής το 2012 για το σκάνδαλο της Siemens, απεφάνθη πως είναι ο πλέον αξιόπιστος μάρτυρας που λέει την αλήθεια (δήλωση του μέλους της Επιτροπής και Βουλευτή του ΚΚΕ Θανάση Παφίλη). Το πρόσωπο που η επιφορτισμένη με την υπόθεση Εφέτης-Ανακρίτρια Μαρία Νικολακέα, αρνήθηκε πεισματικά να τον καλέσει ως μάρτυρα!!! Ο άνθρωπος που δεν θέλησε να είναι σε αμνηστία αλλά ούτε να είναι προστατευόμενος μάρτυρας!!! Ο άνθρωπος υπεύθυνος ακόμη και σήμερα της συμφωνίας 8002!!!

   

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top