Select Menu


..είναι μιά ποιητική έκφραση της Θεωρίας του Χάους.
Λέγεται, πως "αν μια πεταλούδα κινήσει τα φτερά της στον Αμαζόνιο, μπορεί να φέρει βροχή στην Κίνα", και εκφράζει ουσιαστικά την ιδέα ότι μιααπειροελάχιστη μεταβολήστη ροή των γεγονότων, οδηγεί μετά από την πάροδο κάποιου χρόνου σε μια εξέλιξη της ιστορίας του συστήματος, δραματικά διαφορετική από εκείνη που θα λάμβανε χώρα, αν δεν είχε συμβεί η μεταβολή.

Κατ' επέκταση σε έναχαοτικό σύστημα, που έτσι κι αλλοιώς είναι ο κόσμος, αλλά και η ανθρώπινη κοινωνία και πολιτισμός που βιώνουμε, ένα "ασήμαντο" άτομο, μια ιδέα ή ένα φαινομενικά άσχετο γεγονός υπάρχει σημαντική πιθανότητα να παίξουν έναν καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη της Ιστορίας.

Με αυτήν την έννοια είμαστε όλοι παράμετροι της Ιστορίας, στοιχεία δυναμικά τούτου του κόσμου, είτε το επιδιώκουμε είτε όχι.

Η ''δύναμη'' καθενός από μάς μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα είναι εφάμιλλη της ''δύναμης'' των πιό ισχυρών του κόσμου.

Στην σημερινή συγκυρία στην χώρα μας, σαν τέτοιοι δυναμικοί παράμετροι πρέπει να κινηθούμε, όλοι μας, και όχι να αδρανήσουμε, γνωρίζοντας πόσο δραματική συνέπεια θα έχει αυτόγια το μέλλον μας.

Ακόμη βέβαια και η αδράνεια είναι και αυτή μιά ''παράμετρος'' που επηρρεάζει τα γεγονότα.
Αρνητικά όμως στην περίπτωσή μας.

Αν κάθε ένας από μας είναι μία ''πεταλούδα'' στον χαοτικό κόσμο μας, ας φανταστούμε πόσηδύναμη αλλαγής και δρομολόγησης των γεγονότων μπορεί να έχει η αποφασιστικά εκφρασμένη δύναμη του λαού!

Διαπραγματευόμαστε όλοι μας!
Απαιτούμε όλοι μας!
Όχι μόνον κάποιοι, ή κάποιοι υπουργοί, ή η κυβέρνηση.
Όλοι μας!

Μόνον έτσι αν κινήσουμε τα δικά μας ''φτερά'',
..θα ξαναβγεί ο ήλιος στην χώρα μας!..

Υ.Γ. Την περίφημη Θεωρία του Χάους, περιγράφει με απίστευτη ενάργεια, η κινηματογραφική σεκάνς του ατυχήματος της χορεύτριας στην πολύ καλή ταινία ''Η Απίστευτη Ιστορία του Μπέντζαμιν Μπάτον'', που (ξανα)είδαμε πάλι χθες.

Ουδέν Σχόλιον

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top